نامه حاج علی اکبری به ائمه جمعه برای امدادرسانی به مناطق سیلزده
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در نامهای به ائمه جمعه سراسر کشور خواستار امدادرسانی و مساعدت به مردم مناطق سیل زده شد.
باسمه تعالی
برادران عزیز و همسنگران گرامی، ائمه محترم جمعه کشور(دامتافاضاتهم)
سلام علیکم
با احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ایام و لیالی نورانی ماه رجبالمرجب، علاقمند بودم در این مجال، علاوه بر عرض تبریک به مناسبت سال جدید و طرح مسئله در خصوص شعار اعلامی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی(مدظلهالعالی)، چند موضوع تشکیلاتی را خدمت اعزه تقدیم نمایم. لیکن ابعاد وسیع بحران در مناطق سیلزده و احتمال گسترش مشکلات ناشی از شدت و ادامهی نزولات جوی در سایر استانهای در معرض آسیب، چنین اقتضاء میکند که این مهم به روزهای آینده موکول گردد و ناظر به وضعیت موجود و اضطرار ایجاد شده، استدعا نمایم اقدامات زیر مورد اهتمام شما بزرگواران قرار گیرد:
۱. ضمن تقدیر و تحسین حضور میدانی و پیشگامی ائمه محترم جمعه در مناطق سیلزده برای کمک به آسیبدیدگان و همدردی با خانوادههای مصیبتدیده، شایسته است سایر عزیزان نیز به تأسی از این سیرهی ممدوح، دوش به دوش نیروهای خدوم و مخلص نظامی، انتظامی، امدادی، بسیجی، جهادی و داوطلب حاضر در صحنه، برای کاستن از آلام هموطنان و تقویت روحیهی فرزندان ملت، نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
۲. تجهیز مصلاهای نمازجمعه برای اسکان موقت مسافران در راه مانده و نورچشمانی که خانه و کاشانه خود را از دست دادهاند، با رعایت ملاحظات شرعی و در حد بضاعت و مقدورات، اقدامی ضروری و مورد انتظار است که علاوه بر پشتوانهی دینی و انسانی، مبین فرهنگ اصیل میهماننوازی در میان ایرانیان محسوب میشود.
۳. نمازجمعه این هفته، فرصت ارزشمندی است برای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی در خصوص رعایت اصول ایمنی و راههای صحیح مقابله با بحران و بلایای طبیعی که از سوی نهادها و دستگاههای مسئول در دسترس قرار گرفته است.
۴. ستادهای نمازجمعه، با پشتیبانی شما، به گونهای تدبیر نمایند که علاوه بر اعلام شماره حساب و روشهای متنوع اعتباربخشی شده، نمایندگان جمعیت هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی(رضواناللهتعالیعلیه) و سایر فعالان رسمی در این عرصه، برای جمعآوری کمکهای نقدی مؤمنین و نمازگزاران در ۹۰۰ پایگاه برگزاری نمازجمعه در سراسر کشور حضور یافته و همچون گذشته، امکان تجمیع و بکارگیری ظرفیت عظیم و بیبدیل مردم شریف را برای مدیریت بحران، فراهم آورند. بدیهی است اولویت کمکهای نقدی برای عملیات نجات سیلزدگان و متعاقب این امر، تأمین نیازهای اساسی محرومین ساکن در مناطق هدف، باید برای عموم مردم تبیین گردد و در مورد کمکهای غیر نقدی، هماهنگی با اعلام نیاز متولیان تخصصی مطلوبیت دارد، تا از انباشت اقلام غیرقابل تفکیک و توزیع و مشکلات بعدی برای انتقال و حمل و نقل، اجتناب گردد.
۵. هرچند عبور کشور از چند دهه خشکسالی و لطف پروردگار متعال در نزول نعمتهای آسمانی، آیندهای روشن و پر طراوت را برای میهن اسلامی بشارت میدهد و شکر این نعمت بر همه ما واجب است، در عین حال، خسارتهای جانی و مالی وارد شده به پارههای تنمان، قلبها را مالامال از غم و اندوه مینماید. دور از ذهن نیست که در تشدید مشکلات ناشی از بلایای طبیعی، قصورها و تقصیرها در سطوح مختلف مدیریتی سهم و نقش داشته باشند که باید بدون مسامحه از سوی حوزههای نظارتی و قضایی بررسی و پیگیری شود. اما تا آن زمان و در کوران حادثه، بدترین نوع مواجهه، گرفتن انگشت اتهام به سوی یکدیگر و هدر دادن توان و مخدوش کردن روحیه مسئولینی است که باید دل و ذهنشان را به حل مسئله معطوف نمایند. از شما مشاعل هدایت توقع میرود در این ارتباط فرهنگسازی نموده و برای تقویت همدلی و انسجام در میان نهادها و دستگاههای محلی و منطقهای و قدردانی از تلاشهای خالصانهای که معاندین و بدخواهان مایل نیستند دیده و شنیده شود، از هیچ کوششی فروگذار ننمایید.
دعاگوی وجود شریفتان هستم.
محمد جواد حاج علی اکبری
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه