اقسام سه گانه هدایت الهی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله ریشهری نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امروز در جلسه درس خارج فقه که در همین حوزه علمیه برگزار شد، گفت: در فرازی از دعای شریف مکارم الاخلاق میخواینم، بارالها؛ از تو مسالت دارم گمراه نشوم با اینکه تو قادر هستی مرا هدایت کنی.
وی در ادامه با اشاره به معنای هدایت و ضلالت، ادامه داد: هدایت نقطه مقابل ضلالت و مراد نشان دادن راه درست و رسیدن به مقصد است در حالی که ضلالت گمراه شدن از مسیر حق است.
آیتالله ریشهری هدایت را براساس آیات و روایات سه نوع و ضلالت را یک نوع بیان کرد و اظهار داشت: هدایت به معنای عام شامل همه موجودات میشود و خداوند هر چه را که آفرید سپس هدایت کرد بنابراین همه موجودات از هدایت تکوینی برخوردار هستند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری هدایت عام مکلفین را از دیگر بخشهای هدایت دانست و گفت: در این مرحله خداوند تمامی جن و انس را که در زمره مکلفین قرار میگیرند به طرق مختلف مانند مبعوث ساختن پیامبران هدایت کرد و راه حق را به آنان نشان داد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) هدایت ویژه و اختصاصی را هدایت پاداشی بیان کرد و گفت: هدایت پاداشی ضلالت کیفری هم دارد.
وی افزود: اگر انسان از هدایت دوم بهره ببرد و بر اساس دستورات الهی عمل کند به نوع سوم هدایت دست مییابد.
آیتالله ریشهری با بیان اینکه خداوند یک نوع ضلالت بیشتر ندارد و آن مجازات است، خاطرنشان کرد: خداوند هرگز کسی را گمراه نمیکند بلکه همه را هدایت میکند اما اگر کسی با هدایت اولیه خدا مخالفت بورزد و منحرف شود خداوند او را در همان مسیر قرار میدهد تا طریق ضلالت را طی کند./813/پ۶۰۱/ب۱