اسارت در آرزوها سبب لذت نبردن از زندگی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محسن کازرونی شامگاه پنجشنبه در سخنرانی حرم مطهر رضوی با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) به عنوان موعظه ای برای زندگی و مرگ، گفت: کاهش میزان شهوت و کوتاه کردن آرزوها و امیال موجب می شود تا فقر بر انسان آسان شود. شهوت را نمی توان به طور کلی از کار انداخت و باب آن را بست اما میزان آن را می توان کنترل کرد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لزوم کاستن از گناهان افزود: پیامبر اکرم(ص) در ادامه موعظه خود می فرمایند که از گناهان خود بکاهید تا مرگ برایتان آسان شود. همچنین مال خود را جلوتر از خود به سوی آخرت بفرستید تا به وقت دیدار آن خوشحال شوید.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در ادامه موعظه خویش مردم را به قناعت فراخواندند و آن را موجب آسان شدن حساب بر آنان در روز قیامت برشمردند.
حجت الاسلام والمسلمین کازرونی با بیان ضرورت مشورت و موعظه جویی تصریح کرد: انسان می تواند امید واهی را درباره راهی که هزاران نفر رفته اند و به نتیجه نرسیده اند، از طریق موعظه خواهی و مشورت جویی از درون قلب خود پاک کند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فواید موعظه افزود: در مراقبت از آهن اگر آن را رنگ نزنیم پس از مدتی زنگ می زند و به راحتی در دستان ما پودر می شود. قلب نیز همینگونه است و در روایت آمده است که قلب ها در اثر غفلت به تعبیر قرآن دچار «رین» می شوند و زنگ می زنند. قلب با موعظه و نصیحت از این زنگ زدگی رهانیده می شود.
وی غفلت از موعظه را موجب انحراف از مسیر حق دانست و خاطر نشان کرد: غفلت از این مهم موجب می شود که انسان آرام آرام به همه چیز شک کند و به مرور از مسیر خدا و درستی خارج شود. هیچ تضمینی بر ماندن در صراط مستقیم تا آخر عمر نیست و اگر انسان رفتار خود را تصحیح نکند، ایمانش رو به ضعف می رود.
حجت الاسلام والمسلمین کازرونی با بیان اینکه خواسته ها و امیال انسان با گذر عمر تغییر می کنند، گفت: بخشی از خواسته های انسان با گذاشتن پا به سن فروکش و برخی دیگر رشد می یابند. هیچ ضابطه ای بر دامنه میل ها وجود ندارد، مگر اینکه انسان به آنان توجه نکند. البته ایمان و توانمندی واقعی در این است که انسان قدرت و امکانات پاسخ گویی به امیال خود را داشته باشد اما آنان را کنترل کند و اجازه ندهد از حد شرعی خود خارج شوند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تعبیری از امیرمومنان(ع) افزود: ایشان می فرمایند: «الامل خوال: آرزو خیانتکار است». خوال یعنی کسی که خیلی خیانتکار است و باید دانست که اگر آرزو ها را کنترل و مدیریت نکنیم، ما را به بیراهه می برند و عمر مان را تلف می کنند.
وی انسان را اسیر آرزوها دانست و خاطر نشان کرد: انسان تا زمانی که اسیر آرزوها و محبوب های خود است هر کاری را برای حفظ آنان انجام می دهد. انسان ها اسیر آرزوهای محتلف اند و به تبع آن اسیر چیز های مختلف نیز هستند. برخی اسیر پول، برخی اسیر مقام و برخی اسیر شهرت اند.
حجت الاسلام والمسلمین کازرونی تصریح کرد: اسارت در آرزو ها سبب می شود که انسان حتی از زندگی دنیایی خود لذت نبرد و دچار فقر شود. کنترل آرزو ها موجب آرامش در زندگی دنیایی می شود و تحمل انسان را نیز عادی و زیاد می کند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ضرورت ترک گناهان افزود: گناه موجب می شود که در مسیر آینده و رو به رشد ما مانع ایجاد شود و ما نیز به طور ناخودآگاه نسبت به این موانع آگاه هستیم. آگاهی ما از این موانع و سیاهی ها موجب ترس از مرگ و رفتن به سوی آخرت است./861/پ۲۰۲/ب۱