راهپیمایی اربعین بازتاب انسجام تشیع در جهان است
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد در ویژه برنامه سالروز اربعین حسینی حرم مطهر رضوی که امروز قبل از نماز ظهر و عصر در رواق امام خمینی(ره) برگزار شد، عنوان کرد: امام حسن عسکری(ع) در روایتی میفرمایند که نشانههاي مؤمن پنج چيز است که شامل پنجاه و يك ركعت نماز واجب و نافله در طول شبانهروز، زيارت اربعين حضرت سيد الشهداء(ع)، انگشتر در دست راست نمودن، پيشاني بر خاك گذاردن و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحيم در نمازهاي جهريه (صبح، مغرب و عشاء) میشود.
وی ادامه داد: در زمان حیات امام حسن عسکری(ع) شرایط زندگانی شیعیان بسیار خاص بود و جریان معارض با امامت سعی داشت تا از تثبیت و گستردگی فرهنگ شیعی جلوگیری کند.
خطیب حرم مطهر رضوی افزود: امام حسن عسکری(ع) در زندگانی خویش افزون بر اینکه میبایست در مقابل دشمنان میایستاد، باید تفکر و اعتقاد شیعیان را برای غیبت امام زمان(عج) نیز آماده میکرد.
وی اظهار کرد: اینکه امام حسن عسکری(ع) در این روایت پنج عمل را به عنوان نشانه مومنان معرفی میکند، فقط به خاطر فضیلت داشتن و مستحب بودن آنها نیست بلکه برای منسجم شدن، تشکیلاتی بودن و آماده شدن شیعیان به صورت دسته جمعی برای ظهور حضرت صاحب زمان(عج) است.
وحدت عملی؛ انسجام شیعیان
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه وحدت عملی باعت جمعگرایی مردم میشود، گفت: اینکه امام حسن عسکری(ع) میفرمایند مومنان واقعی 51 رکعت نماز واجب و نافله در شبانه روز میخوانند به این معناست که این عمل همه مومنان شیعه را به یک وحدت عملی رسانده و جمعیت شیعیان را متحد میکند. البته بلند گفتن بسم الله نیز برای همین منظور است، چون در آن موقع اهل تسنن یا بسم الله را در نماز نمیگفتند یا اگر میگفتند آرام قرائت میکردند.
وی با اشاره به اینکه خاصیت اربعین تجلی انقلاب سیدالشهدا(ع) است، عنوان کرد: طبق روایات تاریخی موجود، اهل بیتِ امام حسین(ع) در همان اربعین اول به کربلا رسیدند و به زیارت قبور رفتند، ایشان در مسیر شام، مجلس یزید و در مسیر کربلا انقلاب برپا کردند.
امام جمعه مشهد ابراز کرد: لشگریان یزید در جریان اسارت اهل بیتِ امام حسین(ع) بنا داشتند طوری رفتار کنند تا ایشان را به التماس و گدایی کردن سوق دهند، اما هرگز این صحنه را ندیدند، حتی وقتی در بلند مدت به ایشان غذا و آب نداند باز هم اهل بیتِ امام حسین(ع) برای یکبار هم درخواست آب و غذا نکردند. این رفتار عزتمندانه ایشان باعث تضعیف روحیه فرماندهان و لشگریان یزید شد.
وی با اشاره به اینکه اربعین حسینی، بازتاب انسجام تشیع در جهان است، گفت: از عاشورای امام حسین(ع) بیش از 1350 سال گذشته است، اما اکنون در روز اربعین حسینی جمعیت بیست میلیونی برای زیارت و پیادهروی به کربلا میروند تا در روز اربعین عظمت شیعه را به نمایش بگذارند، لذا امام حسن عسکری(ع) یکی از ویژگیهای مومنان خاص را زیارت اربعین معرفی کرده تا این عمل باعث انسجام جهانی شیعیان و مومنان شود.
گفتنی است، آیت الله علم الهدی در ادامه این مراسم بخشی از مقتل سیدالشهدا(ع) و روضه لحظه ورود اهل بیت(ع) به کربلا را خواند./934/د۱۰۳/ب۱