۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸
کد خبر: ۵۸۱۹۰۴

واکنش حجت الاسلام واعظی به انتقادات درباره همایش تصوف

حجت الاسلام والمسلمین واعظی نقدهای شدید نسبت به همایش تصوف را ناشی از سوء فهم و عدم درک صحیح از اهداف آن دانست و تأکید کرد که این همایش کاری به عرفان اسلامی و شیعی ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز در همایش ملی «تصوف شاخصه ها و نقدها» که در سالن همایش غدیر برگزار شد، اظهار داشت: تصوّف یک خرده فرهنگ است که به دلیل زوایای انحرافی آن باید مورد مطالعه قرار بگیرد.

وی افزود: در دهه های اخیر در شبکه های مجازی حساسیت ها و موضع گیری های زیادی نسبت به این همایش صورت گرفت که موجب سوء ظن و بد بینی برخی دیگر از علما شد، در حالی که آنچه برای دست اندرکاران این همایش مهم است، علمی بودن و تمرکز آن با تصوف محض است.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با تأکید بر این که این همایش به عرفان نظری و عملی کاری ندارد، خاطرنشان ساخت: بحث اصلی این همایش مسأله نقد تصوف و شاخه های انحرافی آن است و این که برخی آن را با عرفان اسلامی و عرفان شیعی گره زده و در صدد نقد همایش برآمدند و این نشان می دهد که درک صحیحی نسبت به این همایش نداشتند.

وی افزود: برخی عنوان کردند که اصلا عرفان مسأله ما نیست، در حالی که گفتیم عرفان به عنوان یک شاخه دانشی و معرفتی در کتاب های علمی بحث شده است و همایش ما در مورد عرفان و نقد آن نیست و یا برخی عنوان کرده اند که مرحوم امام راحل از مدرسان عرفان بوده اند یا علامه طباطبایی تعلق خاطر به عرفان داشتند و شما با این کار انقلاب اسلامی را تضعیف می‌ کنید.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که این همایش برای نقد آراء عرفانی بزرگان راه انداخته نشده است، ابراز داشت: ما به تصوف به عنوان خرده فرهنگ که در برخی ابعاد با فرهنگ عمومی زاویه دارد وضعیت شناسی و تحلیل کنیم تا اهل فضل و اهل علم نسبت به ابعاد مختلف آن آگاهی پیدا کنند.

وی ابراز کرد: برخی گفتند تصوف یک جریان ریشه دار تاریخی است که با یک همایش نمی توان آن را از میدان به در کرد، این افراد گمان می‌ کنند که ما می‌ خواهیم با این همایش بساط تصوف را به طور کلی جمع کنیم که واقعا تصوری ساده لوحانه نسبت به یک همایش علمی است.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی اضافه کرد: همچنین ایراد گرفته اند که با این همایش اختلافات بین صوفیه و فقها در طول تاریخ دامن زده می‌ شود، در حالی که ما معنای این حرف را نمی فهمیم یعنی آیا واقعا یک عده پژوهشگر حوزوی و دانشگاهی در مورد یک مسأله کار علمی کنند به معنای برافروختن آتش اختلاف است؟

وی با اشاره به ایراد دیگری که به این همایش گرفته شده مبنی بر این که تصوف نخ اتصال برخی از مردم با دین و تشیع است، گفت: آنها می‌ گویند با این همایش همین تعداد افراد هم از دین جدا می‌ شوند، یعنی این که تمام علما نسبت به هرگونه انحراف فکری و عملی و اعتقادی سکوت کنند، بدعت ها و ولنگاری تمام جامعه را فرا می‌ گیرد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: ما با این منطق کار داریم که اگر بدعت و انحراف و جریان زاویه داری آمد چون داخل فضای دین است حساسیت نشان ندهیم، در حالی که وظیفه علما و بزرگان در طول تاریخ همین مسأله بوده که دین را از خطرات و زوایای انحرافی آن حفظ کنند./1330/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات