بازگشت به فرهنگ دفاع مقدس راه مقابله با مشکلات است
حجت الاسلام علی قربانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به نقش روحانیت در دفاع مقدس اظهار کرد: برخی گمان می کنند نقش روحانیت در دفاع مقدس فقط تبلیغ و فرهنگی بوده است در حالی که تبلیغ فقط در پشت جبهه و دوران آموزش بوده است یعنی در اوج جنگ و سنگرهای کمین جای تبلیغ نیست.
این جانباز روحانی دفاع مقدس ادامه داد: روحانیت نسبت به جمعیت بیشترین شهید را در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب و کشور کرده است؛ در حالی که اگر این افراد فقط در پشت جبهه بودند شهید یا زخمی نمی شدند بنابراین تعداد شهدا نشان می دهد روحانیت در صحنه نبرد و عملیات ها فعالیت فراوانی داشته است.
وی اضافه کرد: روحانیت در دوران دفاع مقدس هم نقش تبلیغی داشته است و هم رزمی و اگر نقش او صرف تبلیغی بود و در عملیات ها شرکت نمی کردند رزمندگان به آنها اعتماد نمی کردند زیرا در صورتی نقش روحانیت اثر دارد که روحانی خودش نیز در معرکه باشد و مانند دیگر رزمندگان مبارزه کند و خود من روحانیان فراونی مشاهده کرده ام که تک تیرانداز یا آر پی جی زن بوده اند.
عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با تصریح بر این که نقش روحانیت حتی در قسمت رزمی نیز از برخی رزمندگان بالاتر بوده است، اظهار کرد: روحانیت همچون دیگر نیروها با بصیرت در جبهه های جنگ علیه دشمنان حاضر شده و نقش تأثیرگذاری در جنگ و در بین رزمندگان ایفا کردند.
وی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان طلاب و نسل جوان گفت: متأسفانه در زمینه فرهنگ و ایثار به میزان مناسب کار نشده است و هرکس باید در حد توان در این زمینه تلاش کند و مسائل دفاع مقدس در اختیار جوانان قرار داده شود به عنوان مثال در شرایط اقتصادی امروزی اگر بتوان فرهنگ ایثار و شهادت را پیاده کرد تحمل مشکلات آسان تر می شود.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: نباید خاطرات جبهه به فراموشی سپرده شود و باید تمامی آنها برای جامعه بازگو شوند به ویژه در جامعه امروزی که حتی خود رزمندگان از فرهنگ دوران دفاع مقدس فاصله گرفته اند و به غیر از رهبر معظم انقلاب روی هر مسؤولی که انگشت گذاشته می شود با دوران دفاع مقدسش متفاوت است بنابراین در مرحله نخست باید خود رزمندگان به همان مسیر بازگردند و سپس مسائل دوران دفاع مقدس را برای نسل امروزی بیان کنند./1324/ت302/ب1