۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۵۷۷۰۴۲
امام جمعه پردیسان قم:

خوراک تمدن نوین اسلامی علوم انسانی اسلامی است

حجت الاسلام والمسلمین قوامی گفت: تمدن نوین اسلامی خوراک آن علوم انسانی اسلامی است که اگر وارد حوزه به صورت رشته آموزشی نشود تمدن اسلامی سرابی بیش نیست.
حجت الاسلام قوامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی، امام جمعه پردیسان قم در دوره های علمی و فرهنگی «مسجد تمدن ساز» که به همت بنیاد علمی فرهنگی حیات در مسجد امام خمینی(ره) عصر امروز 16 شهریور برگزار شد، با اشاره به اتمام سال قمری گفت: در پایان سال که حکومت آنها به غدیر ختم می شود  این سوال را باید از خود بپرسیم که آیا حکومت آنها را قبول کردیم؟

وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا برای تقویت حکومتی که در غدیر به ولایت سپرده شد، ما کاری انجام دادیم و آیا نسبت به آنها معرفت داشتیم، تصریح کرد: در واقع پذیرش امر ولایت پیام غدیر است و از طرفی امام به صورت ذاتی مدیر و امیر است.

امام جمعه پردیسان قم در ادامه درباره دلایل حوادث تاریخی در پایان سال قمری گفت: دعوای ما حکومت و امارت و ولایت است چرا که حکومت محل تنازع است و به معنای حذف یک جایگاه علمی و اجتماعی و معنوی نیست.

انقلابی بودن آیین نامه دارد

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این مطلب که انقلابی بودن آیین نامه دارد که در جامعه کبیره آمده است، بیان داشت: انقلابی بودن حقوق دارد و بی حساب و کتاب نیست و به همین دلیل به هر شکل نمی توان در نظام ولایی انقلابی بود چرا که نظام ولایی اساس آن حکومت است.

امام جمعه پردیسان قم در ادامه با اشاره به فعالیت های مرکز تخصصی مدیریت اسلامی گفت: در واقع نخستین رشته تمدن ساز مدیریت علوم انسانی است که وارد حوزه شده است چرا که تمدن نوین اسلامی خوراک آن علوم انسانی اسلامی است که اگر وارد حوزه به صورت رشته آموزشی نشود تمدن اسلامی سرابی بیش نیست که اگر قرار باشد دانشگاه ها علوم انسانی را اسلامی سازند، کارآمد نیست.

مشکلات نظام جز با سرپنجه اجتهاد قابل حل نیست

وی در ادامه  با بیان اینکه زمانی می گفتند فقه پویا یا سنتی و این درحالی است که امروزه گفته می شود، فقه معاصر ابراز کرد: از آنجا که این عصر، عصر حکومت ولایت فقیه است و نظام اسلامی تشکیل شده است و فقه باید در خدمت نظام باشد در عین حال مشکلات نظام جز با سرپنجه اجتهاد قابل حل نیست.

وی با بیان اینکه با اجتهاد باید منکرات معاصر را شناخت، اظهار کرد: در واقع شناخت منکرات با احساسات درست نیست و وقتی که حوزه فقیهانه و مجتهدانه به نظام و ولی فقیه کمک کند دیگر امکان سیاه نمایی این مشکلات و معضلات وجود ندارد./934/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات