۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۵۷۵۰۷۸
مدیر مرکز فقهی کریم اهل بیت تأکید کرد؛

استاد مهمترین رکن فرهنگ سازی در حوزه/ تعطیلات زیاد سبب دلسردی طلاب می شود

حجت الاسلام میراشرفی استاد را مهم ترین رکن فرهنگ سازی در حوزه علمیه دانست و گفت: متأسفانه امروزه برخی اساتید به وسیله انتقال علم تبدیل شده اند.
کلاس درس در حوزه

حجت الاسلام میر اشرفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علیمه، گفت: به صورت کلی نمی توان گفت طلاب دارای تعطیلی هستند زیرا یا مشغول تحصیل هستند یا تبلیغ و تعطیلاتی که در برخی اوقات پیش می آید برای جبران برخی درس ها که نیازمند فرصت بیشتری هستند استفاده می کنند.

مدیر مرکز فقهی کریم اهل بیت(ع) ادامه داد: البته برخی طلاب به دلیل تعطیلات و فاصله گرفتن از درس، آغاز سال تحصیلی جدید برای آنها مشکل است بنابراین تعطیلات زیادی سبب دلسردی می شود و به همین دلیل برخی مدارس علمیه برای طلاب اردوهای علمی برگزار می کنند.

وی با بیان این که متأسفانه در حوزه علمیه طلاب به مباحثه کم تر اهمیت می دهند، اظهار کرد: می توان گفت درگیر شدن طلاب در مسائل زندگی در کم رنگ شدن مباحثه تأثیر دارد به ویژه در فضای اقتصادی امروزی که مشکلات فراوانی برای طلاب ایجاد کرده است و آنها را به خودشان مشغول کرده است و طلبه برای پرداختن به مسائل زندگی باید از درس و بحث خود فاصله گیرد.

حجت الاسلام میر اشرفی ادامه داد: البته نباید از تنبلی طلاب نیز غافل شد زیرا درس حوزه علمیه نیازمند تلاش فروانی است و اگر طلبه ای در یک مدت کوتاه از مطالعه و تحصیل دروس حوزوی فاصله گیرد راحتی برای او به یک عادت تبدیل می شود؛ در زندگی علمای بزرگ مشاهده می شود که شبانه روز به مطالعه و تحصیل می پرداخته اند.

وی خاطرنشان کرد: البته برخی نخبگان نیز نسبت به مباحثه بی رغبت هستند زیرا فرصت کافی برای مباحثه در اختیار ندارند البته نخبه بودن نیز در برخی موارد مانع بزرگی برای ادامه تحصیل طلاب به شمار می رود زیرا هم موجب غرور می شود و از سوی دیگر به دلیل ظرفیت هایی که دارد شرایط اشتغال غیر درسی برای او فراوان است درنتیجه موجب می شود از تحصیل فاصله گیرد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم اضافه کرد: می توان گفت غالبا نخبگان رشدی نداشته اند چنانچه مشاهده می شود بسیاری از نخبگان در نخبگی خود باقی مانده اند و به مقام های بزرگ علمی که اجتهاد است دست پیدا نکرده اند بلکه طلابی که تلاش های مستمری در تحصیل داشته اند به مقام های بزرگ علمی دست پیدا کرده اند.

وی اضافه کرد: در حوزه علمیه در زمینه حضور طلاب در کلاس های درس مقداری نظارت وجود دارد اما در زمینه مباحثه هیچ گونه نظارتی وجود ندارد که اگر نظارتی غیر محسوس در زمینه مباحثه وجود داشته باشد بد نیست زیرا نظارت و سخت گیری بیش از حد خودش موجب دلسردی می شود بلکه فرهنگ سازی در این زمینه نیز بسیار مهم است.

مدیر مرکز فقهی کریم اهل بیت(ع) افزود: در زمینه فرهنگ سازی استاد مهم ترین نقش را ایفا می کند به عبارت دیگر بهترین مکان فرهنگ سازی برای مباحثه کلاس درس است و اگر استاد به صورت دوستانه به سؤالات پاسخ دهد و صرف درس دادن برای او اهمیت نداشته باشد طلاب نسبت به درس و مباحثه رغبت بیشتری پیدا می کنند.

وی با تصریح بر این که متأسفانه امروزه برخی اساتید حوزه علمیه به وسیله انتقال علم تبدیل شده اند، اظهار کرد: امروزه برخی اساتید تدریس خود را انجام می دهند و می گویند باقی امور به دست خود طلبه است یعنی اگر درس را به خوبی دریافت کرده است چه بهتر و اگر به درستی نیاموخته است خودش مقصر است در حالی که استاد حداقل باید نیمی از کلاس خود را برای پیگری درس گذشته اختصاص دهد که این موجب می شود طلبه ها به مطالعه و مباحثه رغبت پیدا کنند./1324/ت302/ب1

ارسال نظرات