سنت حسنه اعتکاف رمضانیه در جامعه رایج شود
حجت الاسلام مهدی عالی، استاد اخلاق حوزه علمیه تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با تاکید بر اینکه آخرین روزهای ماه مبارک رمضان فرصتی برای کسب فضائل معنوی و دریافت جوایز معنوی در ضیافت الهی است، اظهار داشت: این ماه از اول تا آخرش لطف الهی برای همگان بوده و خداوند متعال فضلش را برای تمام بشر ارزانی داشته است.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه سعادت مؤمن حقیقی در گرو حفظ و حراست از فضائل معنوی کسب شده در ماه مبارک رمضان است، خاطرنشان کرد: جا دارد در این روزهای باقی مانده از ماه مبارک رمضان در اوضاع و احوال خود بازنگری کنیم و خود بررسی داشته باشیم که آیا احوال معنوی ما نسبت به قبل از مبارک تغییر یافته است یا نه؟
وی با بیان اینکه رمضان فرصتی برای صیقل روح و روان از زنگار گناهان و برخی عادتهای ناپسند است، گفت: یکی از توصیه های این ماه تقرب به درگاه الهی و توبه بود تا مورد آمرزش قرار گیریم. از دیدگاه احادث و روایات معتبر وارده؛ انسان بدبخت کسی است که نتواند در ماه مبارک رمضان مورد لطف، آمرزش و رحمت الهی قرار گیرد.
این استاد اخلاق حوزه علمیه تبریز با اشاره به اینکه دستگیری از نیازمندان و ایتام از دیگر توصیههای مهم در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان است، افزود: پیامبر گرامی اسلام فرمودند؛ در این ماه کوشش کنید دستهایتان را به دست فقرا برسانید. روزه داران را افطار دهید. هر کس یک سائل را سیر کند مثل کسی است که بنده ای را از بند اسارت آزاد کرده است.
حجت الاسلام عالی با اشاره به سیره ائمه اطهار علیهم السلام و رسول گرامی اسلام(ص) در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان گفت: نبی اکرم(ص) 10 روز آخر ماه رمضان می فرمودند؛ رخت خواب مرا جمع کنید، یعنی در این فرصت های پایانی دیگر خواب معنی نداشت. شب های آخر دعای مخصوصی دارد که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصت تزکیه نفس، خودشناسی و خداشناسی است، تصریح کرد: یکی از سنتهای حسنهای که در دهه پایانی ماه مبارک رمضان بسیار مورد تأکید قرار گرفته و رسول اکرم نیز بدان توجه ویژه داشتند، اعتکاف رمضانیه است؛ باید سنت حسنه اعتکاف رمضانیه همچون اعتکاف ماه رجب در جامعه رایج شود./935/ت۳۰۳/ب۱