۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۴
کد خبر: ۵۳۶۶۸۷
در نشست نقش سواد رسانه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی مطرح شد؛

تخفیف ویژه پودمان دانشگاهی «سواد رسانه ای» برای اهالی رسانه

نخستین نشست تخصصی نقش سواد رسانه ای در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی با حضور ناصر فخاری، رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی برگزار شد.
دکتر فخاری

به گزارش خبرگزاری رسا،ناصر فخاری، رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی در نخستین نشست تخصصی نقش سواد رسانه‌ای در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گفت: دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی با هدف تربیت مبلغین انقلاب اسلامی شروع به کار کرده است، درواقع گفتمان انقلاب اسلامی به معنای تحقق شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی است و در یک کلمه بخواهیم گفتمان را تبیین کنیم، تفسیر امروزی استقلال آزادی جمهوری اسلامی است.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از مدیریت اسلامی انقلابی در حوزه فرهنگ به میان می‌آید دقیقا در ترجمه امروز فرهنگ، ذیل شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است.

رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی بیان داشت: سواد رسانه‌ای امروز به کمک ما آمده، تا بتوانیم یک مفهومی از مفاهیم انقلاب اسلامی را در جامعه جاری کنیم، لازمه‌اش این است که آن را تبدیل به گفتمان کنیم، یعنی به معنای یک مفهومی که فراگیر، مورد توجه و دغدغه افراد شود و مورد مطالبه همه قرار گیرد؛ که به این مهم گفتمان می‌گویند.

دکتر فخاری اضافه کرد: گفتمان لازم است که شکل بگیرد تا مفاهیم انقلاب اسلامی عملیاتی بشود از این رو دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی یکی از آن مفاهیمی که برای انجام این مهم در دستور کار قرار داده، بحث سواد رسانه‌ای است، چراکه ما به کمک رسانه نیازمندیم، یعنی گفتمان‌سازی، یکی از مهمترین ابزارهایش رسانه است که افرادی که دغدغه انقلاب اسلامی دارند با ابزار رسانه‌ای آن را دنبال کنند بنابراین لازمه اش سواد رسانه‌ای است.

وی گفت: سواد رسانه‌ای دارای دو جنبه سلبی و ایجابی است یعنی ما هم بازدارنده باشیم از تهاجم فرهنگی سیاسی و اجتماعی که برای ما دارد اتفاق می‌افتد، و هم از این ابزار بتوانیم استفاده کنیم و گفتمان انقلاب اسلامی را در دنیا گسترش دهیم اما طبیعتا دشمن هم برنامه دارد یعنی ابزار رسانه در خدمت همه قرار گرفته تا اون دهکده جهانی که مک لوهان مطرح کرده اتفاق بیفتد، یعنی مرزهای جغرافیایی موضوعیت ندارد بلکه با ابزار رسانه مرزهای جغرافیایی درنوردیده شده و درون منازل همه ما آمده است بنابراین ما می‌توانیم از این ابزار ضمن اینکه از بازدارندگی‌اش استفاده می‌کنیم از موضوع تهاجمی هم بهره ببریم یعنی بتوانیم از ابزار رسانه  و با استفاده از سواد رسانه مفاهیم انقلاب اسلامی رو منتقل کنیم.

رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی علمی کاربردی افزود: یک مدل مفهومی وجود دارد که رهبر معظم انقلاب در اداره کشور از آن استفاده می‌کند اولا ایشان معتقدند که مشروعیت نظام و مشروعیت جایگاه ولایت فقیه رای مردم است لذا لازمه‌اش این است که مردم و جامعه به این بلوغ برسند که تحت نظر ولی‌فقیه این اداره امکان‌پذیر است، راهش گفتمان‌سازی است و مقام معظم رهبری همین مسیر را دنبال می کنند که این مدل مفهومی چهار بخش دارد: از مفهوم سازی شروع می شود و بعد واژه سازی، گفتمان سازی و  نهاد سازی این چهار بخش با هم  در تعامل هستند.

فخاری تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که قرارگاه اقتصاد مقاومتی ایجاد کنیم ، یعنی یک نهاد انقلابی ایجاد بشود تا بتواند اقتصاد مقاومتی را پیاده بکند و حالا یک حرکت رفت و برگشتی بین اینها اتفاق می‌افتد، یعنی بین مفهوم‌سازی، واژه‌سازی، گفتمان‌سازی و نهادسازی، اگر حرکت رفت و برگشتی بین این چهار جزء مدل مفهومی که رهبر معظم انقلاب در اداره کشور به خرج می‌دهند و به کار گرفته‌اند اتفاق بیفتد می‌گویند خود به خود این عملیاتی اجرا می‌شود و اگر یک مفهومی در کشور تبدیل به گفتمان نشود قابلیت اجرا پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: مردم اقتصاد مقاومتی، عزت اسلامی، اصلاح سبک زندگی را خودشان باید درک کنند اینها ترجمه‌های امروزی گفتمان اصلی انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است.

دکتر فخاری گفت: باید از ابزار رسانه‌ای که امروز در اختیار ما است به جای اینکه  در مقابل آن منفعل باشیم از این ابزار استفاده کنیم و پیام انقلاب اسلامی را منتقل کنیم، این ابزاری است که باید در اختیار ما باشد یعنی بدانیم که این سواد رسانه‌ای که یونسکو و دیگران برای ما تعریف کرده‌اند که فقط ما مراقب باشیم که رژیم مصرف ما چگونه باشد و چه استفاده‌هایی از این مفاهیم کنیم، ما میگوییم در گفتمان انقلاب اسلامی یک حرف بالاتری داریم، از این رو سواد رسانه‌ای به ما کمک می‌کند تا بتوانیم پیام انقلاب اسلامی را منتقل کنیم.

وی اضافه کرد: ما در دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی، سعی در تبیین این واژه‌ها در ترویج گفتمان انقلاب اسلامی داریم و اخیرا با طراحی رشته سواد رسانه‌ای، در واقع آن را در بستر رسانه سوار می‌کنیم و پیام‌اش را در دنیا مخابره خواهیم کرد.

دکتر فخاری با اشاره به برگزاری دوره پودمان آموزشی سواد رسانه‌ای در دانشگاه گفتمان اسلامی گفت: این دوره برای اولین بار در این دانشگاه اجرایی شد و در حال حاضر در حال اجرا است.

وی بیان داشت: در دوره پودمان مهارت سواد رسانه ای مباحثی مانند مخاطب‌شناسی، جنگ نرم، سبک زندگی، ابزار رسانه، شبکه‌های اجتماعی و تاثیر گذاری آنها، ساخت و تولید مفاهیم رسانه‌ای در آنجا آموزش داده می‌شود و تمامی افراد از جمله اهالی رسانه، فعالان حوزه رسانه و حتی خانواده‌ها می‌توانند در این دوره که 120 است، شرکت کنند و البته پودمان مکمل آن تربیت مدرس سواد رسانه‌ای می‌باشد برای اساتید دانشگاه و معلمانی که در حوزه سواد رسانه‌ای فعال هستند بسیار مفید است زیرا ضمن اینکه مهارت سواد رسانه‌ای می‌آموزند نحوه انتقال مفاهیم را نیز آموزش می‌بینند.

رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی گفت: برای اهالی رسانه 25 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است و اگر مراکز آموزشی بخواهد دوره‌های ویژه و اختصاصی سواد رسانه‌ای را به صورت توافقی برگزار کنند شامل 50 درصد تخفیف خواهند شد و البته این دوره‌ها با بهترین اساتید که در پارادايم گفتمان انقلاب اسلامی وجود دارد برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: ما در مفهوم گفتمان انقلاب اسلامی که قائل به استکبارستیزی است می‌گوییم ما نه استکبار داریم و نه استکبار می‌پذیریم، ما نه سلطه‌گریم و البته  سلطه‌پذیر هم نخواهیم بود درنتیجه آموزش سواد رسانه‌ای ما درون این گفتمان فکری است، یعنی ما همان اندازه که نمی‌خواهیم تحت تاثیر قرار بگیریم قصد تخریب سایرین را هم نداریم، که تفاوت سواد رسانه‌ای در مجموعه گفتمان انقلاب اسلامی با سایر نهاد ها در این مهم است.

وی در پایان سخنان خود با این اشاره به اینکه دوره دوم پودمان های سواد رسانه‌ای از فصل زمستان آغاز می‌شود، گفت: پودمانهای سواد رسانه‌ای و دروس آنها با تایید، مدرک و مجوز از سوی وزارت علوم و تحقیقات فناوری همراه است و دروس ارائه شده قابل تطبیق با رشته‌های رسانه در سایر دانشگاه‌ها است./۸۱۶۱۰۳/ب۲

ارسال نظرات