تشنگان کُرسی قدرت دچار کمبود عزت نفس هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره)، در مراسمی که بعد از نماز ظهر امروز در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به دعای هشتم امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، گفت: امام سجاد(ع) بر اساس شرایطی که بر زمان حاکم بود، تربیت، توسعه و آموزش معارف دینی را با تاکتیکهای ویژه، عملی میفرمودند که یکی از آنها روش دعا بود.
وی افزود: تربیت، تعلیم، آموزش، فرهنگسازی و بسط سیاست و اخلاق در قالب دعا از مزایایی برخوردار است، یکی از آن مزایا این است که مخاطب انسان در دعا، خداوند تبارک و تعالی است که در این شرایط توجه انسان به مقام قرب الهی، کسب فضایل و کمالات انسانی به ویژه به مبدأ هستی است که خالق تمام ارزشهاست و انسان را به سرچشمه کمالات وصل میکند.
امام جمعه موقت تهران ابراز داشت: تمام کمالات و زیباییها در خزائن اسمای و صفات الهی است و هر کس هرچه دارد امانتی از جانب خداوند عزوجل است. علم، قدرت، کمال، کرم و همه ارزشهای والا که انسان تشنه آن است، به ذات متعلق به خداوند است.
وی اظهار داشت: صرف نظر از اینکه به کمال برسیم یا نرسیم، بسیاری از افراد بودهاند که در دنیا شدیداً اهل مراقبه بودهاند ولی نتوانستند از حجابها عبور کنند، مقامات این افراد حتی بالاتر از کسانی است که در این عالم به کشف و شهود رسیدند و روزنههایی برای آنها باز شده است.
انسان از دریچه فقر خود به غنای خداوند پی میبرد
آیت الله صدیقی با بیان اینکه دعا، ذکر کثیر، روح عبادت و حقیقت بندگی است، عنوان کرد: دعا، مظهریت حق تعالی است. اگر کسی باب دعا به رویش باز نباشد و از این سرمایه بهرهای نداشته باشد، اساساً در پیشگاه خداوند ارزشی ندارد. راه روشن و شفاف رسیدن به مقصد اعلی و قرب الهی، اهل دعا بودن است.
وی فزود: دعا کشف نیاز در فقر الی الله است، انسان با دعا به فقر و وابستگی محض خود پی میبرد و اگر نیاز خود را درک نکند ،غنای خداوند را هم نمیتواند درک کند.
امام جمعه موقت تهران گفت: انسان از دریچه فقر خود به غنای خداوند پی میبرد. دعا، شناخت دردهاست. وقتی نیاز و فقر خود را درک نکردیم، در پی غنا و کمال نرفته و وصل نمیشویم.
وی با بیان اینکه خداوند مهر عجیبی نسبت به بندگانش دارد، ابراز داشت: هنگامی که بنده از خداوند رویگردان میشود باز هم خداوند او را صدا میزند و منتظر بازگشت و توبه او میماند و میفرماید از رحمت من ناامید نشو.
دعای انسان، شعاعی از دعای پروردگار متعال است
آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه دعای انسان، شعاعی از دعای پروردگار متعال است، گفت: توفیق دعا کردن و انجام کارهای خوب تماماً از جانب خداوند است. اگر عشق خدا و دعوتش نبود، ما عاشق او نمیشدیم.
وی ابراز داشت: خداوند به بندگانش وعده استجابت دعا داده است. هر کسی که میخواهد متخلق به اخلاق الهی شود، از خدا توفیق معنویت، نماز شب، دیدار امام زمان(ع)، توفیق حضور در جبهههای مقابله با استکبار، بصیرت، مناعت طبع، عزت نفس، پاک چشمی، پاک دامنی و علم بخواهد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه جنگ و فقر یکی از بدترین رذایل است، گفت: کسانی که ذاتشان خبیث است، آرامش را برای بشریت نمیپسندند. اسلام همواره سفارش میکند آنقدر قوی شوید که دشمنان حتی به فکر جنگ با شما نیفتند.
وی افزود: اجازه ندهیم مسؤولان خیال کنند که میتوانند در مسئله اقتدار ملی و اقتدار دفاعی با دشمن کنار آمده و سازش یا توافق کنند. جنگ فرهنگی و اخلاقی از دیگر جبهههای دشمن است که در آن باید به دنبال پناهگاه امن باشیم.
مسؤولِ مؤمن به پست و مقام ارزش میدهد
آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه برخی عطش قدرت دارند، گفت: برخی در پی پایین آوردن برخی دیگر از کرسی قدرت و ریاست هستند، این تنافس در سلطان به علت کمبود عزت نفس در انسان است.
امام جمعه موقت تهران ابراز داشت: مؤمن نیازی به پست و مقام ندارد بلکه این مؤمن است که به پست و مقام ارزش میدهد. پست و مقام کثیف دنیایی، زیور پستهای آلوده فرعونها، یزیدها، اوباماها و ترامپها است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مؤمن با قرار گرفتن در یک پست، آلودگیهای آن مقام را از بین میبرد تا در آن مستقر شود و به آن ارزش و اعتبار میدهد. قدرت، حرص، بخل و حسد از مبدأ تاریخ انسانها را اسیر خود کرده است./966/پ۲۰۱/ب۲