آمار وضعیت الگوبرداری جوانان و نوجوانان در کشور فاجعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدجواد بهشتی استاد حوزه و دانشگاه، امروز در نشست «کودک و قهرمانان دینی» که در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد با بیان اینکه خداوند انسان را اشرف موجودات خلق کرد، گفت: انسان دارای ظرفیت بالایی است برای همین خداوند همه موجودات کره زمین را برای او خلق کرد.
وی افزود: هدف از بعثت انبیا رشد استعدادهای انسانی بوده و خداوند کتب آسمانی و قرآن کریم را به صورت مکتوب برای بهره بردن آیندگان قرار داد.
حجتالاسلام بهشتی با بیان اینکه پیامبر(ص) در روزهای پایانی عمر مبارکشان سخنان بسیاری در زمینه نسلهای آینده و حفظ دین اسلام مطرح کردند، ابراز داشت: کلام رسول خدا(ص) حاصل 23 سال کار و تلاش ایشان بوده که در دو ثقل اکبر و اصغر خلاصه میشود که تمسک به آن دو نجات بخش برای انسانها خواهند بود.
مشاور امور قرآنی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قهرمانان دینی ما هرگز کهنه و قدیمی نمیشوند، بیان کرد: خداوند خواسته قرآن و اهل بیت(ع) قهرمان شوند و قهرمان بمانند و این امر تا ابد همچنان باقی میماند.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: خداوند در قرآن کریم بیش از 3هزار آیه در قالب قصه بیان کرده و بسیاری از سخنان خود را در همین قالب به مردم بیان میکند. در کشور ایران مرکزی که با حوزه قصه در ارتباط است کانون فکری کودکان و نوجوانان است بر همین اساس ما تقاضا داریم بخش ویژه ای به این حوزه اختصاص دهند تا در این باره سرمایهگذاری ویژهای صورت بپذیرد زیرا داستان به سبب شیرین بودنش اثرگذاری بیشتری برای کودکان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه خداوند آیات قرآن را به شکلهای مختلفی برای بندگان نازل کرده است، گفت: آیات قرآن شامل هشت صورت امر، نهی، تشویق، هشدار، قصه، مثل و گفتوگوها به صورت مستقیم و غیر مستقیم ذکر شده است
حجتالاسلام بهشتی در تبیین اینکه خداوند در قرآن کریم بیش از آیات نهی آیات تشویق را بیان کرده است، گفت: سخن از بهشت و فضای آن در منابر ما بسیار مغفول است در حالی که پیامبران آثار بهشت و جهنم را در کنار هم بیان میکردند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه خداوند با استفاده از مثلها قهرمانان را به مردم معرفی میکند، تصریح کرد: تمثیلها در قرآن قریب به 120 مورد است این آیات برای مخاطب بسیار اثر گذار بوده و ظرفیت بالایی برای هدایت بشر دارد.
مشاور امور قرآنی وزیر آموزش و پرورش با تاکید براینکه باید مفاهیم قرآنی گفتوگو را در جامعه تبیین کنیم، ابراز کرد: امروز مهمترین مشکل جامعه ما چه فردی و یا اجتماعی مساله گفتوگو است بنابراین ما باید مفاهیم قرآنی گفتگو را در جامعه تبیین و نهادینه کنیم چرا که این امر براساس روایات وارده از ثواب و اجر بسیار بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه قهرمانان دینی و قرآنی باید به صورت علمی برای مردم تبیین شوند، اظهار داشت: در این زمینه نتوانستهایم در منابع مختلف اعم از کتاب، مقاله و سایر نظرات خصوصیات قهرمانان را به کودکان و نوجوانان منتقل کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز براساس آماری که وزارت اطلاعات درباره الگوبرداری نوجوانان و جوانان در سنین 15 تا 18 ارائه کرده نشان میدهد که 8 درصد این افراد الگویی برای زندگی ندارند، 10 درصد سکوت کرده و 9 درصد هم اظهار بی نیازی کردهاند و این یک فاجعه ناراحت کننده برای نسل آینده است.
مشاور امور قرآنی وزیر آموزش و پرورش وجود الگو را زمینه امید و شادابی افراد جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امروز افراد بسیاری در جامعه از الفاظ ناامید کننده استفاده میکنند برهمین اساس معرفی الگو این ناامیدی را برطرف میکند./807/پ۲۰۲/ب۲