آغاز رایزنی دولتی ها در قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همزمان با آغاز به کار دولت دوازدهم و رأی اعتماد نمایندگان مجلس به وزیران جدید، سفرهای دولتی ها به شهر قم از امروز چهارشنبه 8 شهریورماه، جهت دیدار با مراجع تقلید آغاز شد.
براساس این گزارش، محمود واعظی رییس جدید دفتر رییس جمهور و سید عباس صالحی وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر امروز در سفری به شهر مقدس قم به صورت جداگانه با برخی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفت وگو خواهند کرد.
همچنین در روزهای پنجشنبه 9 و جمعه 10 شهریورماه، این دو شخصیت دولتی با برخی از مراجع تقلید و علمای حوزه در قم دیدار خواهند داشت و درباره مباحث و مسائل مختلف به گفت وگو خواهند پرداخت.
حضرات آیات صافی گلپایگانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی، علوی گرگانی، شبیری زنجانی، سبحانی و وحید خراسانی از جمله شخصیت هایی هستند که رییس دفتر رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به قم با برخی از آن ها دیدار و گفت وگو خواهند داشت.
گفتنی است، در روزهای پایانی دولت یازدهم، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییس جمهور، تصمیم داشت در سفری به شهر مقدس قم با برخی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفت و گو کند اما این دیدار محقق نشد؛ زیرا دفاتر مراجع تقلید اعلام کرده بودند به دلیل شائبه تبلیغاتی و انتخاباتی از پذیرفتن نامزدها معذور هستند؛ بنابراین زمان دیدارها را به پس از انتخابات موکول کردند.
پس از انتخاب حجتالاسلام والمسلمین روحانی به عنوان رییس جمهور جدید، وی در یک برنامه غیررسمی و بدون حضور خبرنگاران به شهر مقدس قم سفر و با برخی از مراجع تقلید دیدار و گفت وگو داشت.
احتمال می رود، پس از رایزنی های اولیه که امروز و فردا رییس دفتر رییس جمهور با مراجع تقلید خواهد داشت، در روزهای آینده شاهد سفر رسمی حجتالاسلام والمسلمین روحانی به شهر قم باشیم.
امروز در سفری که سید عباس صالحی به قم خواهد داشت، دیدار با مراجع تقلید و علما برای وی تأثیر بسزایی دارد، چون ایشان خود از شخصیت های حوزوی و فرزند حوزه علمیه است که در خانواده روحانیت تربیت شده و خود را متعلق به حوزه و روحانیت می داند و این دیدارها در روند تصمیم گیری ها و فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد تأثیرگذار خواهد بود.
وزارت فرهنگ و ارشاد و فعالیت های این وزارتخانه در حوزه های مختلف کاری، در میان حوزویان و علما از اهمیت بسزایی برخوردار است و به شدت رصد می شود و در این زمینه مطالبات مختلفی وجود دارد که وزیر ارشاد در روز رأی اعتماد به برخی از این مسائل اشاره کرد و از اهتمامش برای حفظ جایگاه مرجعیت و توجه به خواست و مطالبات مراجع تقلید خبر داد.
در چهار سال نخست دولت آقای روحانی، شماری از مراجع تقلید و علما نسبت به برخی حواشی وزارت ارشاد انتقادهایی داشتند که گاهی به صورت علنی و رسانه ای این موضوعات مطرح می شد؛ اما با توجه به انتخاب وزیر جدید، به احتمال زیاد این نگرانی ها کاهش خواهد یافت و تعامل خوبی میان علما و مراجع تقلید و وزارت ارشاد صورت خواهد گرفت.
امید می رود با توجه به انتخاب وزیر ارشاد از بدنه حوزه علمیه این نگرانی ها کاهش یابد و همانگونه که رییس جمهور در انتخاب وزیر دقت داشت، نسبت به نوع فعالیت ها و برنامه های این وزارتخانه هم توجه ویژه ای داشته باشد و نگذارد تا برخی نگاه های شخصی و حزبی یا جریان های خاص این وزارتخانه را به حاشیه بکشانند./917/ ۷۰۴/ص