نخبگان کشور پژوهش های خود را بر علوم انسانی اسلامی متمرکز کنند
محبوبه اسماعیل زاده، استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان گفت: امروزه بحث تحول علوم انسانی بحثی مهم و زیر بنایی بوده است، همچنین مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکیدات بسیاری بر این مسأله داشته اند.
وی با اشاره به موانع تحول علوم انسانی اظهار کرد: یکی ازمهمترین موانع تحول علوم انسانی روحیه مسلمانان است؛ به گونه ای که به تنبلی و کسالت مسلمانان بر میگردد و همچنین آگاهی نداشتن آنها از ضرورت این مسأله، از این رو مسلمانان باید با داشتن روحیه قدرتمند باعث تحول این مسأله شوند.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: متاسفانه آگاهی نداشتن مردم از ضرورت این مسأله درعرصه ها و رشته های مختلف علوم انسانی چه در آموزش و پرورش و چه در آموزش عالی باعث شده است که سالها ازشیوه های غربی استفاده کنیم، همچنین در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز مشاهده می کنیم که حضرت آغا می فرمایند: نظام آموزشی حاکم بر آموزش و پرورش ما کپی برداری ازآموزش غرب است.
اسماعیل زاده افزود: ما خود باید بر روی علوم انسانی اسلامی و بومی مطالعه، تحقیق، تدوین و پژوهش داشته باشیم، ولی متاسفانه در همان شرایط اولیه باقی مانده ایم و مشاهده می کنیم که سیستم غرب روز به روز درحال تحول است، بنابراین این موضوع باعث افت پیشرفت در جوامع اسلامی می شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از علل فرار مغزها این است که غرب همیشه علوم خود را به روزرسانی می کند ولی ما همچنان در این مباحث راکد مانده ایم، بنابراین کار پژوهشی و علمی، کاری سخت و دیر بازده است از این رو ما به دنبال کارهای زود بازده و آسان هستیم و به همین دلیل به این موضوع اهمیت داده نمی شود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: اولین گام برای رسیدن به تحقق تحول علوم انسانی این است که قشر علمی، نخبه و پژوهشگر جامعه به این ضرورت برسند که تحول لازم است و این علومی که که در جامعه وجود دارد نمی تواند نیاز ما را به طور واقعی و صحیح برآورده کند، بنابراین زمانی که ما به این ضرورت رسیدیم به همت مقامات عالی نیز نیاز داریم تا در این عرصه قدم بگذارند و با همت خود به نتیجه برسیم و به اهداف نهایی دست پیدا کنیم .
اسماعیل زاده در پایان گفت: حوزه های علمیه متولی گسترش و نشر علوم اسلامی هستند و اسلام و آموزه های اسلامی کاملترین و جامع ترین پاسخ را به نیازهای روز انسانها دارد، ازاین رو این همت را می طلبد که با استفاده از مبانی دین، قرآن و روایات گامهای جدی و مهمی برداشته شود، همچنین متولیان حوزه باید بتواند خود را با پیشرقت های جامعه به روز کنند به دلیل انکه علوم روز به شدت در حال پیشرفت هستند و پاسخگویی به نیازهای جدید همت مضاعف می طلبد./866/ت۳۰۲/ب۱