داعش مولود آسیبهای اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مقصود فراستخواه جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران شامگاه سه شنبه 10 مرداد در نشست «داعش و آینده عقلانیت در جهان اسلام» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، برگزار شد، گفت: داعش به زبان امروز یک پدیده شگفتی ساز بود که کمتر احتمال آن را میدادیم اما بیشترین تاثیر را بر دنیای ما گذاشت.
وی افزود: بخشی از راه اندازهای گروههایی نظیر داعش برخاسته از آسیبهای اجتماعی مانند واگرایی، خشونت و نفرت است که در گروههای داعش به صورت متراکم یافت میشود در حقیقت میتوان گفت که گروهها تکفیری داعش چرک، خون و زخمهای جامعه بشری امروز است.
این جامعه شناس تصریح کرد: اعضای اروپایی داعش طیفی از گسلهای شهروندی اروپا هستند که برخی از آنها در خانوادههای فقیر و برخی با روحیات روانی و افسردگی وارد چنین گروههای تکفیری شدند.
فراستخواه درباره گروههای داعش در عراق و سوریه، گفت: نکبت و بیگانگی اجتماعی سیستم و ساختار بیگانه از جمله عواملی است که جوانان در عراق و سوریه به داعش پیوستند.
وی با اشاره به اینکه امروز 48 درصد مردم دنیا با دودلار زندگی میکنند و داعش آوار این ویرانه است، بیان داشت: امروز دنیا در توسعه خود دچار بحران زیست محیطی، بحران معنا، هرزنگاری در رسانهها، خشونت در فیلمها، ضعف خانواده در اجتماعی کردن فرزندان، خانوادههای تک والد، فسادهای مالی دولت مردان، بحران اقتصادی و بیکاری شده است بنابراین چنین عواملی سبب شد غرور سکولار درهم شکسته و ادعای منادیان تمدن جدید در سبک زندگی معنی خود را از دست داده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در حقیقت گروهها تکفیری داعش شورش نفسانیت محروم مقابل نفسانیت مرفع حاکم است که در حقیقت چنین گروههایی را محل زندگی پناهگاه خود تصور میکنند.
فراستخواه گفت: این سلفی گری مذهبی گروههای داعش در کشورهای آسیای غرب به ابن تیمیه تعلق خاطر دارند او عالمی نقلی مذهب، حنبلی و ظاهرگرا بود که علیه منطق و خرد خط بطلان کشیده و مرکز آموزههای خود را در جهاد اسلامی قرار داده که بر علیه کافران فتوا دهد.
وی خاطر نشان کرد: گفتمان گروههای تکفیری داعش به داشتن نیت و اراده برای دست یافتن به قدرت است که اینگونه تصور میکنند که دنیا در آستانه قرار شدن است و خود را کشتی نوح برای نجات بشریت می دانند./807/پ202/ب1