گناه کردن، مخالفت انسان با خداوند متعال است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید جعفر سیدان عصر دوشنبه در سلسله جلسات درس اخلاق که در محل بیت این عالم دینی برگزار شد، گفت: آنچه از احادیث و روایت استفاده می شود این است که مسأله استغفار مسأله ای بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه باید در ارتباط با گناه بسیار مراقب بود که سبک شمرده نشود و نباید به کوچکی گناه نگاه شود باید دید چه معصیتی انسان مرتکب شده است، به حدیثی از کتاب مستدرک الوسائل ج 11 صفحه 347 اشاره کرد و ادامه داد: از امیرمؤمنان حضرت علی(ع) نقل شده است که فرمودند «اذا عظمت الذنب فقد عظمت حق الله و اذا صغرته فقد صغرت حق الله» هرگاه گناه را بزرگ شمردى حق خدا را بزرگ دانسته اي و هرگاه كه گناه را كوچك دانستى حق خداوند متعال را تحقير كرده اي.
آیت الله سیدان با اشاره به اینکه اگر انسان گناهی را مهم بداند و توجه به آن داشته باشد در حقیقت خداوند متعال را بزرگ دانسته است، گفت: گناه کردن مخالفت انسان با خداوند متعال است و انسان نباید هر گناهی را کوچک بشمارد.
وی در ادامه به عظمت استغفار و زشتی گناه اشاره کرد و افزود: از رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص) نقل شده است که حضرت موسي به شيطان فرمود «اخبرني بالذنب الذي اذا اذنبه ابن آدم ساتخوذت عليه»؟ به من بگو کدام گناه است که هر زمان آدمي آنرا انجام داد تو بر او غلبه خواهي يافت؟ شیطان پاسخ داد: هر زمان که انسان اعجاب به نفس پیدا کند و گناه را در نظر خودش کوچک جلوه دهد.
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اینکه انسان نباید هر طور گناهی را کوچک بشمارد چون زمینه نفوذ شیطان را در خود فراهم کرده است، ادامه داد: چیری که زمینه تسلط شیطان بر انسان شود بسیار مضر و زیان آور است که یکی از این زمینه ها بی تفاوتی به گناهان است.
وی در ادامه به حدیث رسول گرامی اسلام (ص) «اربعه فی الذنب شر من الذنب الاستحقار و الافتخار و الاستبشار و الاصرار» اشاره کرد و افزود: چهار پلیدی هست که از خود گناه بدتر است.
آیت الله سیدان کوچک شمردن گناه، افتخار کردن به گناه، شادمانی و خوشحالی کردن بر گناه و اصرار برگناه را با توجه به حدیث نبی مکرم اسلام(ص) بدتر از خود گناه دانست و گفت: رعایت کردن اینگونه مسائل سبب نجات انسان از گرفتاری است.
وی در ادامه با اشاره به فرازی از دعای استغفار امیرالمومنین حضرت علی (ع) «أللّهُمَّ إنّی إستَغفِرُکَ لِکِلِّ ذَنبٍ کَتَبتَهُ عَلَیَّ بِسَبَبِ خَیرٍاَرَدتُ بِهِ وَجهَکَ فَخالَطَنی فیهِ سِواکَ,وَ شارَکَ فِعلی ما لا یَخلُصُ لَکَ,اَو وَجَبَ عَلَیَّ ما اَردُتُ بِهِ سِواکَ وَکثیرٌ مِن فِعلِی ما یَکونُ کَذلِکَ»، ابراز داشت: اگر کاری برای خداوند متعال انجام شود خوب و نیک است.
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان در پایان تاکید کرد: انسان باید نیات خود را خالص برای خداوند متعال کند چون رسیدن به مقام بالا در گروی نیت های الهی است./859/۲۰۲/ب2