روحانی در برابر آزمون دفاع از منافع ملی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه «جوان»، «یدالله جوانی» در این روزنامه نوشت:
وزیر خارجه امریکا به دلیل ناآشنایی با ساختار قدرت و حقوق اساسی در جمهوری اسلامی، متوهمگونه از رئیسجمهور کشورمان، درخواستهایی را داشته که پاسخگویی صریح، قاطع و کوبنده آقای روحانی را طلب میکند. آقای «تیلرسون»، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حاشیه سفر رئیسجمهور این کشور به عربستان، در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه سعودی، نکات قابلتأملی را در قبال مسائل منطقه و ایران بیان داشت. وی با ورود به خطوط قرمز امنیتی ایران گفت: «امیدواریم روحانی به آزمایش موشکهای بالستیک پایان دهد.» آقای تیلرسون با بیان خواستههایی از آقای روحانی که عمدتاً به حوزه مسائل دفاعی و امنیتی برمیگردد، اظهار داشت: «اگر روحانی میخواهد روابط ایران با جهان را تغییر دهد، اینها کارهایی است که میتواند انجام دهد.»
به طور قطع چگونگی پاسخدهی رئیسجمهور و دستگاه دیپلماسی کشور به چنین اظهاراتی، تنظیمکننده نوع رفتار امریکاییها در قبال دولت آقای روحانی در دوره چهارساله دوم خواهد بود. آقای روحانی در شعارهای انتخاباتی و مناظرههای خود، روی سیاست تعامل با جهان و مشخصاً غرب، تأکید ویژه داشت. اکنون وزیر امور خارجه امریکا برای ایشان از موضع قدرت، نقشه راه تعامل با جهان را ترسیم مینماید و با صراحت از محدودسازی برنامه موشکی ایران به عنوان یکی از شروط لازم برای این تعامل یاد میکند!
هرچند برنامه موشکی ایران در چارچوب سیاستهای دفاعی جمهوری اسلامی تعریف شده و این سیاستها براساس دکترین دفاعی کشور تغییرناپذیر بوده و مسیر خود را با قوت طی خواهد کرد، لکن چون آقای روحانی مخاطب سخنان آقای تیلرسون میباشد، پاسخگویی صریح از ناحیه رئیسجمهور کشورمان یک ضرورت است. زیادهخواهی امریکاییها مبتنی بر نوعی خوابنما شدن نسبت به دولت دوم آقای روحانی، رئیسجمهور کشورمان را در برابر آزمون دفاع از منافع ملی قرار داده است.
وزیر خارجه امریکا با خواستههایی چون پایانبخشی به آزمایش موشکهای بالستیک در ایران از سوی آقای روحانی، مشخصاً منافع ملی و در صدر این منافع امنیت ملی را نشانه رفته است. کیست که نداند اولاً امنیت ملی در صدر منافع هر ملتی قرار دارد و ثانیاً هدف امریکاییها از محدودسازی قدرت موشکی ایران، آسیبپذیر کردن امنیت ملت ایران است. امریکاییها در پی آنند که از هر طریق ممکن، قدرت دفاعی ایران را تضعیف نمایند؛ قدرتی که اکنون در سطح بازدارندگی نظامی قرار داشته و سایه شوم جنگ را از سر ملت ایران دور کرده است، قدرتی که باید حفظ شود و متناسب با تهدیدات، افزایش یابد تا هرگز دشمن جرئت حمله نظامی به سرزمین ایران و منافع ملت عزیزمان را پیدا نکند. تردید نباید کرد که اقتدار موشکی ملت ایران، سهم بالایی در تولید قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی دارد. بر همین اساس است که امریکاییها با وضع تحریمهای موشکی و تشدید آن در آینده، به دنبال تضعیف قدرت موشکی کشورمان خواهند بود.
امریکاییها تصور میکنند با خارج کردن ابزار دفاع از دست ملت ایران، به راحتی در هر حوزهای میتوانند خواست و اراده خود را به ایرانیان تحمیل نمایند. باید بر این تصور و توهم امریکاییها و از جمله آقای ترامپ و وزیر خارجهاش آقای تیلرسون، خط بطلان کشید. آقای روحانی باید پیشگام این اقدام باشد زیرا او به عنوان رئیسجمهور سوگند یاد کرده حافظ منافع ملی و امنیت ملی بوده و از حقوق ملت دفاع نماید.
برخوردار بودن از قدرت دفاع در برابر دشمنان، حق مسلم هر ملتی است. بهرهمند بودن ملت ایران از موشکهای بالستیک در چارچوب سیاستهای دفاعی کشور، یک حق قطعی و خدشهناپذیر است. ملت ایران با استفاده از این حق مشروع، میخواهد قوی و قدرتمند باشد تا کسی جرئت حمله به سرزمینش را پیدا نکند. اکنون دشمن ناتوان از حمله به ایران به خاطر همین اقتدار ملی و قدرت دفاعی، با حیله و نیرنگ به دنبال گرفتن این حق از ملت ایران است. جالب است که آقای تیلرسون با گستاخی هرچه تمام، رئیسجمهور ایران را مخاطب قرار داده، شرط تعامل با جهان را دست کشیدن ملت ایران از «حق دفاع» اعلام میکند! آیا در جهان ملت عاقلی را میتوان یافت که با قرار داشتن در موضع قدرت آن هم در سطح بازدارندگی، با خواست دشمن روی ابزارهای دفاعی خود به معامله بپردازد؟ آقای روحانی باید یک بار و برای همیشه، با پاسخ صریح و کوبنده خود به دولت ترامپ بفهماند که ملت ایران، ملتی رشید، آگاه و عاقل است و هرگز روی عوامل، عناصر و ابزارهای دفاعی خود معامله نخواهد کرد./۱۳۲۵//۱۰۲/خ