دولت یازدهم به وعده های انتحاباتی خود عمل نکرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی شب گذشته که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: بدترین صفات بُخل و بهترین صفات سخاوت است.
وی در تفسیر حکمت 468 نهج البلاغه که امیرمؤمنان(ع) در آن می فرمایند، مردم را روزگارى دشوار در پیش است که توانگر اموال خود را سخت نگهدارد، در صورتى که به بخل ورزى فرمان داده نشده است، خداى سبحان فرمود«بخشش میان خود را فراموش نکنید» بَدان در آن روزگار، بلند مقام، و نیکان خوار شوند و با درماندگان به ناچارى خرید و فروش مىکنند در حالى که رسول خدا(ص) از معامله با درماندگان نهى فرموده است، افزود: با گذشت زمان به وضعیتی که امیر مؤمنان(ع) پیش بینی کرده اند نزدیک تر می شویم.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی اظهار کرد: در زمان فعلی انسان های با گذشت زیادی وجود دارند که بخش عمده ای از فعالیتشان در راستای خدمت به انسان های دیگر صرف می شود؛ انسان های خیّری که در ساخت مراکز درمانی، مدرسه سازی برای مناطق محروم و مسجد سازی از لحاظ کمک رسانی مالی شرکت می کنند، نمونه بارز افرادی هستند که از ثروت خود در راستای رسیدن به اهداف معنوی مایه می گذارند؛ صندوق های خیریه ای که در سرتاسر کشور فعالیت می کنند نیز در راستای برطرف کردن نیاز افرادی که از نظر مالی مشکل دارند، گام برمی دارند.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: در جبهه مقابل انسان های خیّر، افرادی هستند که ثروتشان بسیار زیاد است ولی هیچ گونه کمکی به نیازمندان نمی کنند؛ گیرندگان حقوق های نجومی که به بیت المال دستبرد می زنند، از افراد ثروتمندی که به دیگران کمک نمی کنند، به مراتب بدتر هستند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با توجه به وضع بدِ اقتصادی برخی از خانواده ها، اظهار کرد: در جامعه ای که در برخی از خانواده های آن، زن و مرد مجبور هستند کار کنند تا وضع زندگی عادی خود را بگذرانند، افرادی حقوق های چند صد میلیونی دریافت می کنند؛ معلوم نیست گیرندگان حقوق های نجومی چند ساعت در طول روز کار می کنند که چنین حقوق های برای خودشان تصویب کرده اند.
وی با بیان این که امیرمؤمنان(ع) در حکمت 468 در حال درد و دل کردن با آیندگان هستند، اذعان کرد: امام علی(ع) از بیان این حکمت خطاب به مسؤولان جوامع اسلامی می گویند، نگذارید عده ای حساب مالشان را نداشته باشند و عده ای در فقر و تنگدستی ضایع شوند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در تشریح بخش اول حکمت 468 نهج البلاغه، تبیین کرد: بدترین صفات بخل و خساست است و بهترین اوصاف، سخاوت است؛ امام صادق(ع) در روایتی می فرمایند، انسان سخی نسبت به دیگران به خداوند، به دل های مردم و به بهشت نزدیک است ولی انسان بخیل، از خداوند، از دل های مردم و از بهشت دور است.
امام جمعه موقت اصفهان گفت: به طور قطع خداوند انفاقِ انفاق کنندگان را در دنیا و آخرت جبران می کند؛ آیه دویست و شصت و یکم سوره بقره که می فرماید«مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ یُضَاعِفُ لِمَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» توضیح خوبی راجع به انفاق کردن در راه خداوند دارد؛ انفاق در راه خداوند همانند کاشت یک دانه گندم است که بعد از مدتی هفتاد برابر می شود و خداوند نیز بر میزان آن می افزاید.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که عموم اغنیاء در حق نیازمندان کوتاهی می کنند، ابراز کرد: افرادی که تمکن مالی دارند، سعی کنند به افراد نیازمند کمک برسانند؛ اولویت با افراد نیازمندی است که جزء خویشاوندان هستند و اگر نیازمندی در میان اقوام افراد متمکن وجود ندارد، باید بخشی از ثروت خود را در اختیار مراکزی که تحت عنوان خیریه فعالیت می کنند، بگذارند.
وی در تفسیر بخش دوم حکمت 468 نهج البلاغه، تشریح کرد: آیه یازدهم سوره رعد که می فرماید «لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ»، از تأثیر مستقیم اقوام مختلف در تعیین سرنوشت خودشان حکایت می کند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی افزود: در جهانی که اشراری همچون آمریکا و انگلیس با اِعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی، در تعیین سرنوشت کشورهای همچون عربستان و بحرین دخالت مستقیم دارد، خداوند این منت را بر کشور جمهوری اسلامی ایران گذاشته است که تعیین سرنوشت کشور به دستِ خودِ مردم باشد.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که انتخابات ریاست جمهوری کشور نزدیک است، تبیین کرد: نباید به شعارهای انتخاباتی کاندیدهای ریاست جمهوری دل خوش کنیم؛ قرار بود چند روزه مشکلات کشور حل و فصل شود ولی چندین سال گذشت و هیچ اتفاقی نیفتاد؛ افراد متدین، متخصص، متعهد و دلسوز باید سر کار بیایند؛ امام خمینی(ره) می فرمودند، فاتحه انقلاب را باید خواند، آن زمانی که افرادی سر کار بیایند که کاخ نشین باشند.
استاد اخلاق حوزه علمیه بخش سوم حکمت 468 را تشریح کرد و گفت: وضعیت جامعه به گونه ای شده است که عموم افراد به دنبال معامله کردن با افراد مضطر هستند؛ اجناس از سوی افراد ثروتمند با قیمت بسیار نازلی خریداری می شود و بعد از آن با قیمت واقعی توسط همان افراد خریدار، به فروش می رسد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چندین سال پیش طلبه ای از لحاظ مالی گرفتار شده بود و برای رفع گرفتاری تصمیم گرفت عبای خودش را بفروشد، به همین سبب به بازار رفت تا برای فروش عبایش اقدام کند؛ یک فرد بازاری عبای او را با قیمت 35 هزار تومان خریداری کرد، دوست بنده می گفت، رفتم تا آن عبا را از آن فردی بازاری خریداری کنم، به من گفت، قیمت این عبا 130 هزار تومان است./867/201/ب2