ركن تحقق اقتصاد مقاومتي كار و تلاش است
به گزاش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدمهدي ماندگاري چهارشنبه شب در شب ميلاد امام محمد باقر(ع) در آستان مقدس هلال ابن علي(ع) شهرستان آران و بيدگل با اشاره به اينكه اگر بخواهيم حساب و كتاب ديني داشته باشيم نبايد بدون پرسش ديني كاري را انجام داد، گفت: امام باقر(ع) مي فرمايد ‹‹التفقه في الدين›› يعني همان بصيرت ديني و حساب و كتاب ديني است.
وي با بيان اينكه هركس قصد دارد حساب و كتاب ديني داشته باشد، بدون پرسش از دين هيچ كاري را انجام ندهد، ابراز کرد: براي ازدواج بايد ديد حساب و كتاب و عروس و دامادي از نگاه دين چگونه است، آيا بايد به قيافه و شكل توجه داشت و يا به حجاب و عفت توجه داشت.
به گفته وي، براي رسيدن به ‹‹تفقه في الدين›› بايد براي هركاري حساب و كتاب دين باز كنيم و هيچ كاري را بدون نقشه دين انجام ندهيم.
حجت الاسلام ماندگاري با اشاره به اينكه براي خريد لباس بايد سؤال كرد تا متوجه باشيم دين درباره لباس چه مي گويد و چه لباسي بايد خريد، گفت: امروز لباس و پوشش برخي از مردم غير ديني شده است و حتي خوراك و خواب برخي از مردم غيرديني است.
وي ادامه داد: امروز مهماني هاي برخي از ما نيز غير ديني شده است و اين درحالي است كه اسلام مي فرمايد، مهماني ها را ساده تر برگزار كنيد تا صله رحم بيشتر شود، اما مهماني هاي همه ما تجملاتي شده است و از پذيرفتن مهمان فرار مي كنيم چرا كه توان هزينه هاي مهماني تجملاتي را نداريم.
حجت الاسلام ماندگاري در ادامه با اشاره به رواج كسب و كارهاي غيرديني در جامعه، گفت: سودها را زيادتر، قيمت ها را چندين برابر كرده ايم و نسيه نمي دهيم و با مشتري هم تعامل نداريم و اينگونه كارها، كارهاي غير ديني در جامعه است.
وي با بيان اينكه لازمه رسيدن به كمال ‹‹تفقه في الدين›› است، اظهار داشت: بايد براي انجام هركاري توجه ما به قيامت باشد، بنابراين توجه هركس به قيامت باشد و درست انتخاب كند فقيه در دين مي شود و اين انسان بصير است و بصير كسي است كه امروز كه قيامت ديدني نيست بتواند قيامت را ببيند.
حجت الاسلام ماندگاري نخستین ركن كمال را توجه به حساب و كتاب ديني كه فقاهت در دين است دانست و افزود: امام باقر(ع) مي فرمايد، وقتي اطلاعات ديني را سؤال كرديم و فهم ما ديني شد، برنامه ريزي ما نيز ديني مي شود، بنابراين دومين ركن كمال برنامه ريزي ديني است.
وي در ادامه با تشريح برنامه ريزي ديني، گفت: نخستین برنامه ريزي ديني اختصاص ساعتي از شبانه روز به كاركردن است چرا كه تا كار و تلاش نكنيم خداوند نيز رزق و روزي نخواهد داد، ضمن اينكه كار كردن از كودكي است و كودكان از كودكي تا هنگام مرگ بايد كار ياد بگيرند چرا كه در اسلام چيزي به نام بازنشستگي و فارغ التحصيلي نداريم و اين دو هديه غربي ها است.
به گفته وي، يكي از بزرگترين مشكلات كشور اين است كه افراد از 20 سالگي شاغل مي شوند و در سن 45 تا 50 سالگي نيز بازنشست ميشوند و انساني كه 70 تا 80 سال عمر دارد، تنها 25 سال فعاليت دارد.
حجت الاسلام ماندگاري با اشاره به اينكه كودكان بايد از سنين 5 -6 سالگي كار كردن را شروع كنند، عنوان كرد: ركن ركين تحقق اقتصاد مقاومتي مورد نظر رهبر معظم انقلاب، كار و تلاش و فعاليت است.
وي افزود: كسي كه 70 سال تغذيه ميكند اگر 60 سال هم كار و تلاش داشته باشد كشور هيچگونه مشكل اقتصادي نخواهد داشت و اين در حالي است كه از جمعيت 80 ميليوني كشور تنها 20 ميليون نفر كار مي كنند و 60 ميليون نفر مي خورند.
رییس مؤسسه روايت سيره شهدا با اشاره به اينكه همه بايد 5 برنامه ريزي كه اهل بيت(ع) گفته اند داشته باشند، گفت: نخستین برنامه ريزي، داشتن برنامه كاري است، حتي كساني كه بازنشسته اداري هستند بايد برنامه كاري داشته باشند، ضمن اينكه دومين برنامه كاري، برنامه عبادي است كه همه بايد برنامه عبادي كه وقت زيادي را نمي خواهد داشته باشند، چرا كه همانگونه كه جسم نيازمند غذا است، روح انسان نيز نيازمند غذا است و عبادت غذاي روح است.
حجت الاسلام ماندگاري از برنامه شخصي به عنوان سومين برنامه كاري نام برد و افزود: خورد و خوراك و خواب برنامه شخص همه انسها است كه همه بايد داراي خواب مناسب و خوراك مناسب كه همان دو وعده خوراك لازم است هرچند كه سه وعده خوراك نيز اشكالي ندارد اما پنج وعده غذا پرخوري است.
وي همچنين از برنامه مطالعات ديني به عنوان چهارمين برنامه كاري همه انسانها نام برد و اضافه كرد: پاي منبر نشستن مطالعه شفاهي ديني است و ما بايد ساعاتي را در شبانه روز براي ارتقاي فهم ديني خود به مطالعه شفاهي و يا كتبي اختصاص بدهيم.
به گفته وي، تفريح حلال و ورزش حلال پنجمين برنامه كاري همه انسانها است، چرا که با انجام تفريح و ورزش حلال انسان با نشاط مي شود و مي تواند همه كارهاي خود را انجام دهد و ساده ترين ورزش كه روايت نيز به آن اشاره كرده است، پياده روي است.
حجت الاسلام ماندگاري يادآور شد: اگر اين پنج برنامه ريزي را در زندگي خود داشته باشيم، برنامه ريزي ديني را كه شامل كار و عبادت و خورد و خوراك و خواب و ورزش و تفريح و مطالعه ديني است را انجام داده ايم.
به گفته وي، برنامه ريزي ديني مشكلات و سختي هاي خاص خودش را دارد از اين رو امام باقر(ع) مي فرمايد، بايد در مقابل مشكلات كار و عبادت و ورزش و خورد و خوراك صبر كرد چرا كه هر پنج برنامه مشكلات خاص خودش را دارد، اما برخي فقط به دنبال كار راحت و اداري هستند.
وی گفت: امام باقر(ع) مي فرمايد، هركس مي خواهد به كمال برسد به سراغ دين بيايد و از دين سؤال كند و حساب كتاب ديني و برنامه ريزي ديني داشته باشد و در برابر سختي ها صبر كند./201/1307/ب1