۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۴۸۷۳۰۸
آقای تاج‌زاده! سقف آرزوهای شما این بود؟

جنگ روانی دولت با «حماسه ونزوئلا نشدن»

بیکاری، رکود، تورم و کاهش قدرت خرید مردم، دولت روحانی و چهره‌های اصلاح طلب را بر آن داشته تا برای دستاورد نداشته دولت 4 ساله روحانی، شگرد تبلیغاتی جدیدی به راه اندازند. با این کلیدواژه که «اگر برجام نبود، ایران هم ونزوئلا می‌شد»! مثلاً با تورم هزار درصد!
یادداشت

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه افکار، محمد عبداللهی نوشت: در رسانه​ها، تصاویر تکان​دهنده​ای از گرسنه‌هایی منتشر شده که جلوی رستوران​ها صف کشیده‌اند و تماشاگر معدود افرادی هستند که توانسته‌اند غذایی داخل رستوران صرف کنند! تصاویری که مربوط به کوبا، بولیوی، نیکاراگوئه نیستند، بلکه متعلق به یونان است. کشوری در دل اروپا که با سیاست‌های بانک جهانی و صندوق پول و وابستگی اقتصادی به اروپا به این حال و روز «مفلوک» افتاده است. این کشور بعد از ونزوئلا، آفریقای جنوبی، آرژانتین، در رده چهارم کشورهای مفلوک 2017 (دارای بالاترین شاخص فلاکت بلومبرگ) قرار گرفته است. جالب آنکه ترکیه هم کشور بعدی این لیست است!

اخیرا، مصطفی تاج‌زاده عضو موثر ستاد موسوی در فتنه 88 به شرق گفته است به مردم باید قبولانده شود اگر روحانی نبود ایران هم ونزوئلا می‌شد!!

بیکاری، رکود، تورم و کاهش قدرت خرید مردم، دولت روحانی و چهره‌های اصلاح طلب را بر آن داشته تا برای دستاورد نداشته دولت 4 ساله روحانی، شگرد تبلیغاتی جدیدی به راه اندازند. با این کلیدواژه که «اگر برجام نبود، ایران هم ونزوئلا می‌شد»! مثلاً با تورم هزار درصد!

«حماسه ونزوئلا نشدن» راه چاره اتاق جنگ روانی دولت است تا نشان دهند، اگر برجام نبود افزایش فروش نفتی نبود، و کاهش درآمد نفتی، ما را به همین بلای امروز ونزوئلا دچار می‌کرد.

اما در این میان، چند موضوع عامدانه، برای افکار عمومی سانسور می‌شود.

اول آنکه، وضعیت اقتصادی ونزوئلا بخاطر داشتن صنعت هسته‌ای، یا به خاطر تحریم نیست، چرا که ونزوئلا اصلا شامل تحریم‌های فلج‌کننده همچون ایران نبوده است. بلکه دلیل اصلی تورم بالای این کشور، اقتصاد تک محصولی این کشور و وابستگی شدید اقتصاد آن به فروش نفت و کاهش شدید قیمت نفت در چند سال گذشته است.

حیات ونزوئلا تقریباً به صورت کامل به نفت وابسته است و 95 درصد از درآمد صادرات این کشور، از نفت تامین می‌شود و ذخایر بزرگ نفت در آن سبب شده تا کشاورزی، تولیدات صنعتی، گردشگری و... در این کشور به حالت عقب مانده بماند و با تداوم مستمر کاهش قیمت نفت، این کشور با قحطی مواد غذایی و یک فاجعه اقتصادی مواجه شود.

بنابراین «فروش نفت» دلیل اصلی وضعیت فلاکت بار اقتصادی ونزوئلاست، درست همان چیزی که روحانی آن را به عنوان «دستاورد برجام» برمی‌شمرد تا ارمغان‌های اصلی برجام، یعنی بیکاری، ورشکستگی تولید داخل، تورم و رکود و... را از چشم مردم پنهان کند! اما مگر اینها پنهان شدنی است؟!

با این توضیح، آقایان باید جواب دهند، آیا تداوم دولت روحانی، با وابستگی فزاینده کشور به واردات خارجی از موی مصنوعی تا غذای گربه، زمین زدن تولید داخلی، رشد بیابان در ایران، بی‌توجهی به محیط زیست و کشاورزی و در کل اقتصاد مقاومتی، و نازیدن به حراج نفت (آن هم نفت در برابر کالا، نه ارز) کشور را به سمت ونزوئلا شدن می‌برد یا ونزوئلا نشدن؟!

دولت به مصداق کامل این ضرب المثل که «به تب بگیر، که به مرگ راضی شود» به جای اینکه به مردم پاسخ دهد چرا با برجام، نه تنها مشکلات اقتصادی را حل نکرده، که بدتر کرده، نه تنها بیکاری را حل نکرده، که بیش از 3 میلیون نفر به آمار بیکاران اضافه کرده، نه تنها گرانی را حل نکرده، که با آمار و ارقام دروغ، به فریب افکار عمومی می‌پردازد و علاوه بر همه اینها، چرا با برجام، کشور را از داشتن یک فناوری پیشرفته همه قدرتهای دنیا یعنی فناوری هسته‌ای، محروم کرده است؟! چرا هم چرخ سانتریفیوژها را متوقف کرد و هم چرخ اقتصاد کشور را؟!

دولت باید پاسخ دهد که چرا با دیپلماسی لبخند خاضعانه در برابر دیگر کشورها و با اعطای امتیازات یک‌جانبه به غربی‌ها، هم کشور را به سمت عقیم شدن دفاعی و «لیبی شدن» برده و هم باعث گستاخی و جری‌تر شدن این کشورها در برخورد با ایران شده است؟! چرا باید بعد از 4 سال خشوع در برابر آمریکا، اکنون این کشور، حتی از تحقیر پاسپورت ایران هم نگذرد؟! چرا باید نخست وزیر انگلستان بعد از آن همه خوش‌خدمتی به اقتصاد این کشور، در ناو بحرینی، ایران را عامل تهدید منطقه بخواند؟! و مگر قرار نبود با تعطیلی هسته‌ای و مذاکره مستقیم با کدخدا، روحانی، بی‌نیاز از واسطه‌گری ناخداها شود، پس چرا اکنون دست به دامن همین ناخداهای اروپایی شده تا ترامپ را اقناع کنند تا برجام را حتی شده در ظاهر حفظ کند؟!

آقایان، سقف دستاوردها و کبکبه و دبدبه شما برای مردم همین بود؟ «ونزوئلا نشدن»؟! خودتان هیچ، اما مردم را کمی دست بالاتر بگیرید، مردم باهوشند./1325//102/خ

ارسال نظرات