۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۴۸۴۹۳۵
امام جمعه بجنورد:

مسؤولان عملکرد خود در زمینه اقتصاد مقاومتی را به مردم گزارش دهند

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» قرار داریم باید مسؤولان عملکرد خود درزمینه اجرای این مهم را به مردم گزارش دهند.
حجت الاسلام یعقوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمين ابوالقاسم يعقوبي، نماينده ولي فقيه در خراسان شمالي و امام جمعه بجنورد، امروز در خطبه‌های نماز عبادي و سياسي جمعه مرکز استان که در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد برگزار شد، با تسلیت شهادت حضرت فاطمه(س) بر الگوپذیری بانوان جامعه از سيره فاطمي تأکید کرد.

وی ادامه داد: با مطالعه و تحليل سبك زندگي حضرت فاطمه (س) متوجه می‌شویم كه اقتصاد مقاومتي در زندگي و رفتار اين بانوي بزرگوار به معناي كامل كلمه جاري بوده و نقش مؤثري در زندگي آن حضرت داشته است؛ چرا كه با صرفه‌جویی و مقاومت در برابر مشكلات به‌ویژه مشكلات مادي از اصول و ارزش‌های اسلامي خود محافظت كرده به اين طريق عزت نفس خود را حفظ می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه كرد: اگر زنان و دختران جامعه در هر شرايطي سبك و سيره حضرت فاطمه (س) را سرلوحه رفتارهاي فردي و اجتماعي خود قرار دهند به‌طور يقين تحت هيچ شرايطي با چهره‌های آن‌چنانی در مغازه‌ها كار نمی‌کنند.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی تصریح کرد: دولت بايد سرمايه لازم براي ايجاد مشاغل خانگي زنان را تأمين كند تا زنان و دختران جامعه اسلامي مجبور نباشند در مغازه‌ها به فروشندگي و كارهاي ديگر بپردازند.

وی با اشاره به فروشندگی برخی خانم‌ها در مغازه‌هاي سطح شهر بجنورد با آرایش‌های نامناسب، اظهار داشت: دولت بايد سرمايه لازم براي ايجاد مشاغل خانگي زنان را تأمين كند تا آنها مجبور نباشند براي كسب روزي حلال به انحراف كشيده شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: زنان و دختران با هدف كسب يك لقمه نان و روزي حلال به كارهايي همچون فروشندگي روي می‌آورند؛ اما در ادامه براي تأمين خواسته‌های كارفرما و به‌منظور جلب مشتري بيشتر مجبور به آرایش‌ها و پوشش‌های آن‌چنانی می‌شوند كه اين پوشش و رفتار مغاير اصول و ارزش‌های اسلامي جامعه است.

وی خاطرنشان كرد: چرا بايد در شهر بجنورد فروشنده‌های خانم در مغازه‌ها كار كنند در صورتي كه در سبک اقتصاد مقاومتي لازم نيست خانم‌ها در بيرون از منزل كار كنند.

به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی، با توجه به شعار اقتصاد مقاومتي دولت بايد در راستاي اجراي اصول اقتصاد مقاومتي سرمايه لازم براي ايجاد مشاغل خانگي را تأمين كند.

استاد درس خارج فقه حوزه علميه خراسان شمالي تصريح كرد: چرا در حالي كه بيشتر مردان جامعه بيكار هستند خانم‌ها در مغازه‌ها مشغول به كار می‌شوند و از سوی دیگر مردهاي آنها نالان از عدم حضور زن و مادر در زندگي و بيكاري، نااميد و سرخورده می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه اين نوع زندگي و رفتار هیچ‌گونه مطابقتي با زندگي حضرت فاطمه (س) ندارد، اظهار داشت: دولت بايد در راستاي حمايت از زنان توانمند جامعه سرمايه لازم براي اشتغال آنها در خانه را تأمين كند تا آنها با ايجاد مشاغل كوچك در منازل خود هم از فرزندان مراقبت كرده و هم به اين طريق از انجام گناه اجتماعي جلوگيري شود.

رویکرد کمیته امداد توانمندی و خودکفایی مددجویان باشد

وی در ادامه با اشاره به زندگي حضرت فاطمه(س) و امام علي(ع)، يادآور شد: امام علي (ع) نخستین شخصي بود كه كميته امداد را ايجاد كرد؛ به‌طوري كه در صدر اسلام اين دو بزرگوار 400 خانواده را تحت پوشش خود قرار داده و از آنها حمايت می‌کردند.

خطیب نماز جمعه بجنورد با بيان اينكه در راستاي اشتغال زنان در خانواده، نهاد كميته امداد گام‌های مؤثري برداشته است، گفت: كميته امداد بركتي براي اين كشور بوده و همكاري خوبي با نيازمندان دارد به‌طوري كه با حمايت اين نهاد، شمار زیادی از نيازمندان با ايجاد کارگاه‌های كوچك به خودكفايي رسيده و با ايجاد اشتغال براي چندين خانواده ديگر سرپرستي آنها را هم بر عهده گرفته‌اند.

رييس شوراي استاني حوزه‌های علميه استان خراسان شمالي افزود: با توجه به اينكه نيازمندان بسياري در جامعه وجود دارند كه به دلايل گوناگون قادر به تأمين نيازهاي خود نيستند و تحت حمايت كميته امداد قرار می‌گیرند و لازم است به آنها خدمات داده شود؛ بنابراين افرادی که با کمک‌های این نهاد توانمند شده‌اند باید خود را از تحت پوشش این نهاد خارج کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه كرد: كميته امداد براي توانمندسازي و خودكفا كردن مددجويان از هيچ تلاشي فروگذار نمی‌کند تا از اين طريق افراد خودكفا از تحت پوشش اين نهاد خارج شده و نيازمندان ديگري در پناه اين نهاد قرار بگيرند؛ زیرا قرار نیست افرادی که تحت حمايت کمیته امداد قرار گرفته‌اند تا پایان عمر وابسته و مورد حمايت اين نهاد باشند.

ارکان چندگانه مساجد با کانون‌های فرهنگی هنری همکاری کنند

رييس شوراي فرهنگ عمومي استان خراسان شمالي ادامه داد: كميته امداد پناهگاه نيازمندان جامعه بوده و همكاري خوبي براي رفع مشكل نيازمندان دارد؛ اما متأسفانه وقتی دفتر امام جمعه برخی نیازمندان را برای کمک به سایر ادارات ارجاع می‌دهد آنها همكاري مناسبی با نيازمندان ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: اگر دستگاهي به نامه نماينده ولي فقيه در استان بی‌اعتنایی كند به‌طور يقين چشم‌پوشی نمی‌کنیم و آن دستگاه را در خطبه‌های نماز جمعه معرفي می‌کنیم

امام جمعه بجنورد در خاتمه با اشاره به هجدهم اسفند، سالروز تأسیس کانون فرهنگی و هنری مساجد، خاطرنشان كرد: کانون‌های فرهنگی و هنری به‌عنوان قلب مساجد نقش مهمي در تبیین و ترويج ارزش‌های اسلامي دارند؛ بنابراين باید سایر ارکان مساجد با این کانون‌ها همکاری کرده و براي عمیق‌تر شدن و ارتقای كيفيت برنامه‌های اين کانون‌ها تلاش شود./9314/202/ب2

ارسال نظرات