ایران اسلامی به برکت خون شهدا طیب و طاهر شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حضرت آیت الله جوادی آملی امروز در دیدار طلاب حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل با بیان این که ما شاگردان وجود مبارک امام صادق(ع) هستیم، افزود: وجود مبارک امام ششم و همه ائمه معصومین(ع) حیات و ممات شان یکسان است.
حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: هنگامی که امام صادق(ع) شاگردان خودش را می دید می فرمود من این شکایت را به پیشگاه خدا می برم از اینکه تنها هستم و حکومت اسلامی اجازه نمی دهد تا مدرسه ای بسازم و خودم در آن مدرسه سکونت کنم.
وی افزود: حضرت یعقوب گلایه اش از فراق یوسف بود اما شکایت امام صادق(ع) از فرزندان معنوی خودشان بود که این شکایت را به پیشگاه خدا برده اند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: به لطف الهی همه طلاب در کنار سفره امان صادق(ع) نشسته و این را باور کنیم، افزود: دین به ما گفته است «طلب العلم فریضه» یعنی خیلی واجب است و این دینی که گفته است طلب العلم فریضه علوم را مشخص کرده است و علم را در اختیار ما گذاشته باشد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که علم بر سه قسم است که متأسفانه در برخی از حوزه، زمان و زمینه ها این سه علم را تنها در مدار فقه و اصول خلاصه شده است و به خاطر همین است که حوزه های علمیه آن کاربرد را ندارد، گفت: غرب دو مشکل دارد که غده است و آن انکار معاد، تجرد و روح است و با این حال ثروت و قدرت در دست آنها است.
این مفسر برجسته قرآن با اشاره به این که دین در بخش آیه محکم یعنی تفسیر و کلام که ثابت می کند انسان مرگ را می میراند و بر او پیروز می شویم و انسان همیشه وجود دارد، گفت: مرگ آخر خط نیست؛ غالب متفکران به مرگ آخر خط است اما دین می گوید «کل نفس ذائقه» یعنی مرگ در زیر پای انسان از بین می رود که این باید حرف اول و اخر حوزه ها باشد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که موجود ابدی، ابدی فکر می کند، افزود: اگر کسی این نگاه را داشته باشد هرگز خود را ارزان نمی فروشد و بر انسان افزوده می شود.
وی با اشاره به این که طلاب و روحانیت مسؤولانی هستند که باید این فکر را در جامعه دینی نهادینه و به آن عمل کنند، خاطرنشان کرد: در ردیف علوم های ثلاثه ابتدا علوم عقلی قرار می گیرد که مقدم بر فقه و اصول است.
این مرجع تقلید با بیان این که تفسیر را انسان باید با طهارت و جان دل بخواند و اگر آیه ای را می خوانیم این احساس را داریم که خدا با انسان حرف می زند شیرین است و خدا را شاکر باشد، گفت: فقه برای عمل و تفسیر و کلام برای عقیده است که طلاب باید آن را جدی بگیرند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که اخلاق جزء قوی ترین علوم و مشکل تر از کفایه و مکاسب است و غیر از موعظه است، خاطرنشان کرد: باید با تجرد روح ثابت شود و با بنای عقلا ثابت نمی شود
و نیازمند به تلاش عقلی وافر است.
وی با بیان این که کسی که به دانسته های خود عمل نمی کند باید ببیند مشکل کجا است و تا مشکل را متوجه نشود غیرممکن است که متخلق شود، افزود: اخلاق با عقل است و قرآن آمده تا این عقل را شکوفا کند و در درون انسان گنج هایی نهادینه شده است و انبیاء آمده اند آن را آشکار کنند.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود در توصیه ای به طلاب گفت: طوری درس بخوانید که بتوانید این امانت را به دیگران منتقل کنید و استاد شوید؛ کسی که تنها به فکر خودش باشد کم آورده است.
این مفسر برجسته قرآن با بیان این که ابدیت با عمل می ماند، خاطرنشان کرد: برای اینکه علم در جان انسان ملکه شود باید آن را عمل کرد، علم هاتف غیب است.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که ما می توانیم حداقل یک استادی را احیا کنیم که روش علمای سلف است که بد آنچه می گفت عمل می کرد، تصریح کرد: دین مردم به علم آمیخته با عمل است و این لذت را خدا در انسان نهادینه کرده است.
وی با بیان این که خداوند متعال انسان را به گونه ای آفرید تا از شیرینی بهره برداری کند و لذت ببرد، گفت: الهام در تقوا در درون همه ما نهادینه شده است و باید علومی را باید یاد گرفت تا با فطرت اولیه انسان سازگار باشد.
این مرجع تقلید با بیان این که اگر کسی ایمانش بیشتر شود شفافیت درونش زیاد می شود، تصریح کرد: طلاب دارای دو امتحان هستند، امتحان ظاهری و خدایی و اگر از فهمیدن لذت بردیم و به عمل رساندیم خدا را شاکر باشیم که این امتحان خدایی است.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که همه تلاش ما این باشد تا امام زمان(عج) به ما نگاه ما کند و شرفیاب شدن یا نشدن به محضر ایشان ظاهری است، افزود: باید از خدا بخواهیم تا حضرت شان نگاه لطف به ما داشته باشد و اگر به فرمان الهی عمل کنیم باید خدا راشاکر باشیم.
وی با اشاره به این که انسان دو مبارزه دارد که یکی مبارزه با استکبار و صهیونیسم و دیگری مبارزه درون که مبارزه با شکم و خواسته های درون است که باید سلطنت آن را از خودمان دور کنیم، گفت: ایران اسلامی به برکت خون شهدا طیب و طاهر شده است و باید از این سرزمین طیب نیروی پاک و طیب بگیریم.
این مفسر برجسته قرآن در پایان با بیان این که شهر و کشوری که در آن شهید می آورند طیب و طاهر است، خاطرنشان کرد: کشور آماده است تا نیروی طیب و طاهر پرورش بدهد که چرا این پرورش دهنده حوزه های علمیه نباشند./950/پ202/ج