لزوم حمایت بیشتر دولت از سیاست های تشویقی افزایش جمعیت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، اولین جلسه کارگاه آموزشی افزایش جمعیت پیش از ظهر امروز با حضور طلاب و اساتید در حوزه علمیه خواهران شهرستان صحنه برگزار شد.
خانم فریبا سعادت، مدیر حوزه علمیه خواهران شهرستان صحنه در این جلسه، ابراز داشت: طبق آمار سازمان ملل، در سال۱۴۳۰شمسی ایران با بحران سالمندی رو به رو شده و یکی از پیرترین کشورها خواهد بود.
استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: این امر دارای پیامدهای منفی از جمله افزایش بار تکفل جامعه در صندوق های بیمه بازنشستگی و کاهش میزان بیمه و نارضایتی مردم، هزینه های بهداشت و نگهداری جمعیت پیر جامعه، کاهش رشد علمی، کاهش نوآوری و خلاقیت و تهدید جدی جمعیت پیر برای امنیت کل کشور از جمله این پیامدها محسوب می شود.
وی اظهار داشت: رواج فرهنگ فرزندسالاری در خانواده ها آسیب های جدی به دنبال دارد و اثرات سوئی بر شخصیت کودک بر جای می گذارد، این کودکان غالبأ حساس، زودرنج، پرتوقع و کم صبر هستند و نمی توانند مسؤولیت عمل خود را بپذیرند.
خانم سعادت تصریح کرد: فرزندسالاری مانع شکل گیری شخصیت فعال فرزند می شود که عواقبی چون بلوغ زودرس، کم شدن روابط اجتماعی، عدم جامعه پذیری، کاهش اقتدار والدین و کاهش انسجام خانواده را به دنبال خواهد داشت.
مدیر حوزه علمیه خواهران شهرستان صحنه مطرح کرد: سیاستهای اجرایی افزایش جمعیت شامل اهمیت دادن به سلامت و تغذیه در جامعه است، تأثیر تغذیه سالم بر بهبود وضعیت باروری مردان و زنان غیر قابل انکار است.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: مطالعات نشان می دهد زنانی که از یک رژیم غذایی سالم و مقوی بهره مند هستند کمتر از بقیه زنان دچار ناباروری می شوند.
وی بیان داشت: تغذیه سالم باید تمام نیازهای بدن انسان را تأمین کند، متعادل و مناسب با وضعیت سنی و جنسیت فرد باشد و موجب افزایش قدرت ایمنی در بدن شخص شود.
خانم سعادت در پایان افزود: دولت باید از سیاست های تشویقی افزایش جمعیت مانند سایر کشورهای جهان استفاده کند، به عنوان مثال دولت باید از مشوق های نقدی، مرخصی مادران و پدران و امکان استفاده طولانی مدت از مرخصی و تسهیلات دولتی را برای خانواده های پرجمعیت مقرر کند./857/203/ب2