فلسفه وقف، برطرف کردن نیازهای جامعه است
حجت الاسلام علی لرستانی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، در زمینه وقف بیان داشت: وقف از برترین و پردوام ترین مظاهر احسان و نیکوکاری به مردم، خدمت به همنوعان، کمک به مصالح جامعه و تنظیم امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه وقف در جامعه اسلامی از جنبه های گوناگون از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: خداوند متعال خطاب به مؤمنان می فرمایند «ای کسانی که ایمان آورده اید از آنچه به شما روزی داده ایم انفاق کنید پیش از آنکه روزی فرا رسد».
کارشناس مسائل دینی و فرهنگی در لرستان با اشاره به اینکه این دستور و تشویق خداوند به انفاق در راه خدا به روشهای گوناگون در بسیاری از آیات الهی تکرار شده است، تصریح کرد: این تأکید نشانه اهمیت انفاق، کارهای خیر و صدقه است.
وی وقف را یکی از مصادیق صدقه عنوان کرد که از اهمیت بالایی برخوردار است و گفت: با توجه به گفته پیامبر اکرم(ص)، هرگاه مؤمن بمیرد اعمال او قطع می شود جز سه مورد صدقه جاریه( وقف یکی از صدقات جاریه است) عملی که از آن مردم سود میبرند و فرزند صالحی که برایش دعا کند.
حجت الاسلام لرستانی با بیان اینکه هدف همه واقفان درطول تاریخ نوعی خدمت به خلق خدا است، خاطرنشان کرد: خدمت به خلق خدا امری مقدس بوده، خشنودی خداوند متعال را در پی دارد و در آموزه های ادیان الهی به آن سفارش شده است.
وی با بیان اینکه فلسفه وقف بر طرف کردن نیازهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه اسلامی است، اظهار داشت: وقف از مظاهرعالی خدمت و از منابع تعلیم و تربیت عمومی است.
کارشناس معارف دینی در لرستان ایجاد موقوفات و درآمد حاصل از آنها را امری مؤثر در پیشرفت تعلیم، تربیت و برطرف ساختن فقر مشکلات جامعه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تبیین و ترویج فرهنگ وقف نیاز جامعه امروز بوده عنوان داشت: تبیین و ترویج فرهنگ وقف می تواند بسیاری ازدرد و رنجهای بشری را التیام بخشد.
حجت الاسلام لرستانی ایجاد الفت بین دلها، توسعه دادن به ارزشهای الهی و معنوی، ترویج حسنات در جامعه، تعاون برادری، برکت در عمر و مال واقفان، ذخیره ای برای آخرت، مبارزه با فقر و تکاثر مال را از آثار و برکات فرهنگ وقف عنوان کرد.
نیت واقفان به سمت نیازهای جامعه هدایت شود
وی با تأکید بر ضروت هدایت نیت واقفان به نیازهای جامعه خاطرنشان کرد: موقوفات اسلامی همچون مساجد، حسینیه ها، مدارس دینی و پرورشی مظهر شعائرالهی هستند، شعائری که در قرآن کریم و سنت نبوی به بزرگداشتن آنها ما را سفارش و تشویق کرده اند و باید مورد توجه قرار گیرند./302/9459/ب1