طلاب و روحانیان بهترین مروجان وقف با نیت حوزههای علمیه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی، عصر امروز در جمع خیران و واقفان مدارس علمیه، با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین حسینی، اظهار کرد: در زیارت عاشورا در معرفی امام حسین (ع) میخوانیم که آن امام همام در دعوت کردن مردم به سوی حق عذر را بر همه آنها تمام کرده بود که این فراز از دعا نشاندهنده اهمیت آگاهیبخشی به مردم است.
وی ادامه داد: اینکه اکنون مدارس علمیه خراسان شمالی موقوفات زیادی ندارد به این دلیل است که مردم و خیران نیکاندیش از نیازهای مدارس علمیه و ضرورت ثبت وقف با نیت رفع کاستیهای حوزه علمیه خبر ندارند؛ ازاینرو لازم است در این زمینه آگاهیبخشی و اطلاعرسانی بیشتری صورت گیرد.
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به اینکه حوزههای علمیه در طول تاریخ خود از دولتها و حکومت مستقل بودهاند، اضافه کرد: حوزه با پول مردم و خیران و موقوفات اداره میشود که شاید اندک باشد اما عزتمند است.
وی با تأکید بر مشارکت بیشتر خیران و واقفان در راستای رفع نیازها و کاستیهای مدارس علمیه، اظهار کرد: افراد میتوانند خیران را برای ثبت وقف با نیت کمک به حوزههای علمیه ترغیب کنند.
حجتالاسلام سالاری مکی با بیان اینکه طلاب میتوانند بهترین واقفان و خیران باشند، ادامه داد: درواقع بهترین کسانی که میتوانند فرهنگ وقف با نیت مدارس علمیه را در جامعه ترویج دهند طلاب و روحانیان هستند که ابتدا هم باید این مهم را از خانواده و اقوام خود شروع کنند.
حجتالاسلام سالاری مکی اظهار کرد: زمانی که آیتالله بروجردی زعیم حوزههای علمیه بود فردی از فرانسه نزد وی آمد و گفت: در فرانسه دو بازارچه چندطبقه فرش دارم اما دیدم در این دنیا هر کار کنم چیزی برای من نمیماند به همین دلیل میخواهم این دو بازارچه را برای کار خیر بدهم، اکنون چهکار کنم؟
وی ادامه داد: آیتالله بروجردی به این تاجر گفت هر دو بازارچه را بفروشد، یک هتل گرفته و در اتاقهای آن قرآن، مفاتیح و سایر کتابهای دینی بگذارد، بهگونهای که مردم در این اتاقها مبانی دینی را بیاموزند و درآمد این هتل صرف حوزههای علمیه شود تا دین اسلام در دنیا گسترش یابد.
دبیر شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی در خاتمه خاطرنشان کرد: هر کس لیاقت سربازی امام زمان (عج) را نداشته و هر پولی هم لیاقت ندارد خرج مدارس علمیه شود.
گفتنی است، در استان خراسان شمالی 16 مدرسه علمیه شامل 10 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال است که در سال تحصیلی جازی درمجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر در این مدارس در سطوح یک، دو، سه و چهار زیر نظر 170 استاد اعزامی و حقالتدریس مشغول به تحصیل علوم دینی هستند.
لازم به یادآوری است، در حالی که در خراسان شمالی پنج هزار و 400 موقوفه با افزون بر 10 هزار رقبه وجود دارد، شمار موقوفات مرتبط با مدارس علمیه تنها 58 مورد است./202/9314/ب1