شهدای کربلا سراسر درس تحول، عبرت و الگو هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، دانشمند فرزانه و مفسر قرآن کریم، در سومین شامگاه عزای حسینی در حسینیه قاسم بن الحسن(ع)، اظهار داشت: انسان آفریده شده از عناصر زمینی و مادی است اما روح او یک حقیقت الهی و به تعبیر قرآن مجید نفخه خدای دارد.
وی افزود: انسان به سبب آنکه از زمین آفریده شده پیامبر(ص) او را به زمین تشبیه میکند، آثار زمین قابل شمارش نیست بلکه یک منبع عظیم است که پروردگار مهربان از وجود او میلیاردها محصول، ثمر میدهد یکی از برنامههای زمین آن است که در برابر انواع دانههای نباتی استعداد عظیم پرورش آن هم به صورت رنگها و شکلهای متفاوت را دارد.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به تشبیه پیامبر(ص)، ابراز کرد: انسان همچون زمین استعداد و پذیرش بذرهایی که محصولات عظیم و پرمنفعت ابدی را دارد، این در صورتی است که سرزمین انسان به پاکی برون و درون مزین باشد.
این استاد حوزه علمیه اضافه کرد: ائمه معصومین(ع) بذر پاش این سرزمین هستند، مجموعه آیات و فرمایشات ائمه طاهرین(ع) و انبیای الهی بذری است که با اذن الهی در نهاد انسانهای پاک پاشیده میشود، اما این بذرها در سرزمین ناپاک ثمر نخواهد داد و اگر هم ثمری دهد سود و بهرهای نخواهد داشت.
این دانشمند فرزانه با بیان اینکه حضرت ابراهیم(ع) از بذرپاشان عالم هستی است که بذر ایشان در نهاد امام حسین(ع) پاشیده شد و بهترین ثمرها را داد، گفت: محصول این سرزمین پاک حضرت علی اکبر(ع)، حضرت علی اصغر(ع) و حضرت سکینه(س) است، امام حسین(ع) درباره حضرت سکینه(س) فرمودند: در جمع زنان خانواده من ایشان به مقام انسلاخ رسیده است و مردی هم وزن او نیست که من ایشان را به ازداوج کسی در بیاورم.
وی افزود: مقام انسلاخ در سن 14 سالگی عقل را مات و مبهوت میکند، چگونه ممکن است انسان در این سن به مقام توحید اتم و اکمل برسد و ظاهر و باطنش الهی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان گفت: کربلا محصول این سرزمین پاک است که همه شهدای آن سراسر درس تحول، عبرت و الگو هستند آنان پای عقل را در مقابل خودشان لنگ کردند، زیرا زمین آنها پاک بود که محصولی ابدی دادند، امروز باید همه ارث بر آنان باشند نه اینکه ارث بر یهودیان و مسیحیان مکبت لائیک باشند.
وی افزود: بهتر از شهدای کربلا وجود ندارد و پیامبر(ص) فرمودند: از ابتدا و تا انتهای دنیا شهدایی همچون شهدای کربلا وجود ندارد.
این دانشمند فرزانه محراب را محل جنگ با نفس دانست و گفت: محراب جای عبادت و محل جنگ با نفس است و حضرت(س) بسیار اهل عبادت و محراب بود، زکریای پیامبر(ع) زمانی که وارد محل عبادت ایشان میشد و سفره طعام را میدید از آن سفره الهی تعجب میکرد و این مقام حضرت مریم(س) را میرساند و بیانگر سرزمین پاک این بانوی بزرگوار است./813/201/ب2