۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۴۵۰۹۱۴
آیت الله طباطبایی نژاد تشریح کرد؛

ویژگی های مؤمن از نگاه حضرت علی

نماینده ولی فقیه در اصفهان در جلسه درس نهج البلاغه خود به تفسیر حکمت 123 نهج البلاغه پرداخت و ویژگی های مؤمن را از منظر حضرت علی (ع) بیان کرد.
آیت الله طباطبایی نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان امروز در جلسه درس نهج البلاغه با اشاره به حکمت 123 نهج البلاغه به بیان ویژگی های مؤمن پرداخت و گفت: امیرمؤمنان(ع) در این حکمت می فرمایند: خوشا به حال انسانی که نفس خود را رام کرده و خودش را بزرگ نمی بیند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام سجاد (ع) از خدا می خواهند که نفسم را در مقابل خودت رام قرار بده اما در چشم مردم بزرگ نشان بده.

آیت الله طباطبایی نژاد افزود: وقتی کسی خود را کوچک شمارد از کبر و غرور به دور است و کسی که متکبر نباشد بسیاری از صفات رذیله از او دور خواهد شد.

وی به صفت دیگری از مؤمن اشاره کرد و اظهار داشت: داشتن کسب پاک و طاهر دیگر صفتی است که حضرت علی (ع) ذکر می کنند و تا جایی که در روایات آمده است: عبادت 70 جزء دارد و بهترین عبادت کسب حلال است.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان روایتی از امام صادق(ع) به تبیین اهمیت کسب حلال پرداخت و گفت: مؤمن کسی است که در کسبش به چند چیز توجه داشته باشد، ربا وارد کسبش نشود، قسم نخورد حتی قسم راست، مدح چیزی را که می خواهد بفروشد نکند،  مذمت چیزی را که میخرد نگوید و کتمان عیب نکند.

آیت الله طباطبایی نژاد لقمه حلال را زیر بنای شخصیت انسان برشمرد و افزود: اگر فردی همه عبادت های خود را به خوبی انجام دهد، ولی کسبش حلال نباشد مانند خانه ایست که روی آب ساخته باشند.

وی برخی عادات مرسوم در کسب و کار را مخالف دستورات اسلام برشمرد و گفت: امروزه بسیاری از فروشندگان  از پس گرفتن اجناس فروخته شده امتناع می کنند، در حالی که در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است: هر کس مؤمنی را اقاله کند، خدا هم او را اقاله می کند، از این رو پس گرفتن مال فروخته شده با رضایت و چشم پوشی رضایت خدا را به دنبال دارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام صادق (ع) شرط استجابت دعا را پاک کردن محل کسب عنوان می کنند و این نشان از اهمیت رزق حلال دارد.

امام جمعه اصفهان ناپاکی کسب را تشریح کرد و گفت: گاهی ذات کار حرام است مانند قمار، نزول و ربا و گاهی اصل کار حلال است اما با رفتارهای نادرست درآمد آن را حرام می کنیم.

وی به صفت دیگری از مؤمن در این حکمت اشاره کرد و افزود: خوش باطنی و خوش اخلاقی از دیگر ویژگیهایی است که حضرت علی(ع) در این حکمت از آن یاد می کنند و خوش باطنی بر ظاهر انسانها نیز اثر می گذارد.

آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این مطلب که کسی نمی تواند خوش اخلاق باشد و حسود باشد، اظهار داشت: همانطور که ظاهر انسان اندام دارد، باطن هم اندامی دارد که صفات رذیله سبب ناقص شدن اندام باطنی می شود، لذا کسی که باطن خوب دارد، همه صفات اخلاقی خوب را دارد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، انفاق کردن را از دیگر نشانه های مؤمن برشمرد و گفت: انفاق یکی از صفات ارزشمند است که در آیات و روایات بسیار بر آن تأکید شده و ثواب آن بیش از دیگر مستحبات است چرا که برای حسنات دیگر بر اساس آیه 160 سوره انعام "مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها" ثواب 10 برابر مژده داده شده اما در مورد انفاق در آیه 261 سوره بقره پاداش 700 برابر آمده است: "مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّئَةُ حَبَّةٍ وَاللّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ" مثل آنان که مالشان را در راه خدا انفاق می‌کنند به مانند دانه‌ای است که از آن هفت خوشه بروید و در هر خوشه صد دانه باشد، و خداوند از این مقدار نیز برای هر که خواهد بیفزاید، و خدا را رحمت بی‌منتهاست و (به همه چیز) داناست.

وی ادامه داد: صفات دیگری که امیرمؤمنان(ع) درباره مؤمن از آن یاد می کنند، کم صحبت کردن، اکتفا کردن به سنت رسول خدا (ص) و دوری از بدعت گذاشتن در دین است./201/1305/ب1

ارسال نظرات