جهاد علمی روش برخورد امام باقر با مخالفان بود
حجت الاسلام سید محمدرضا غیاثی کرمانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه شهادت پنجمین امام شیعیان اظهار داشت: امام محمدباقر(ع) در شرایطی به امامت رسیدند که دوران انتقال قدرت از حکومت ننگین بنی امیه به بنی عباس بود و ستمگران به خود مشغول شده بودند.
نویسنده و پژوهشگر حوزوی ابراز داشت: امام محمدباقر(ع) از این فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را برده و در تشدید و احیای حوزه فکری تشیع تلاش کردند؛ ایشان شاگردان بزرگی تربیت کردند و هر کدام از آن ها در دوران امام صادق(ع) ادامه راه دادند و گام های مؤثری در گسترش اسلام برداشتند.
وی ادامه داد: اگر امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نبودند، سرنوشت شیعه امروز در جامعه به این عظمت نبود، چرا که ائمه پس از ایشان در زمان خلفای جائر عباسی بودند و امکان انجام چنین اقداماتی را نداشتند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امام باقر(ع) یک حوزه علمیه چند هزار نفره در مدینه تشکیل داده و شاگردان ایشان هم انتقال دهنده افکار حضرت به جهان بودند؛ این در حالی بود که در زمان امام حسن عسکری(ع) فردی در پوشش یک شخص خیار فروش از ایشان سؤالاتی را می پرسیدند.
وی ادامه داد: یک مؤمن هیچ گاه در بن بست گیر نمی کند و در هر جا باشد می تواند به آزاده ای بزرگ تبدیل شود؛ در گذشته و امروز هم علمایی بوده و هستند که چنین اقدامات بزرگی انجام می دهند.
حجت الاسلام غیاثی کرمانی افزود: زمان امام محمدباقر(ع) همانند دوران امام صادق(ع) و امام رضا(ع) نبود که مکتب های فکری بیگانه زیادی وجود داشته باشد؛ معارضه ها بیشتر میان حکومت ها بود.
وی اظهار داشت: مخالفت های حکومتی و ظلم جور حاکمان از زمان امامت امام صادق(ع) آغاز شد و رفته رفته اوج گرفت؛ امام جعفرصادق(ع) هم تلاش زیادی برای مقابله با مکاتب و حکام داشتند و این کار را با پرورش شاگرادان انجام می دادند.
نویسنده و پژوهشگر حوزوی گفت: امام باقر(ع) حرکاتی فکری و علمی و کارهای زیربنایی انجام دادند تا بنای انقلاب را پایه گذاری کنند؛ امروزه نیز علمای اسلام و مراجع عظام تقلید در ساخت این بنا سهیم هستند.
وی در پایان تأکید کرد: همیشه جنگ را نباید جنگ با شمشیر دانست و انقلاب و جهاد را در همه ابعاد محاسبه کرد؛ طلاب حوزه علمیه و مبلغان باید همانند امام باقر(ع) جهاد علمی انجام دهند./840/ت302/ی