اقدامات جزیرهای در عرصه فرهنگ اثرگذار نخواهد بود
محمداسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با اشاره به دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: با وجود مطالبات مکرر رهبر انقلاب مبنی بر مقابله جدی با جنگ نرم دشمنان، هنوز فرهنگ در اولویت اصلی دولت قرار ندارد.
وی با بیان اینکه سه ماده از لایحهای که توسعه دولت به مجلس در خصوص برنامه ششم تقدیم شده، به صورت مستقیم با بخش فرهنگی مرتبط است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در لایحه بسیار ساده و گذرا از موضوعات فرهنگی عبور شده است؛ در صورتی که مقام معظم رهبری در ارتباط با ولنگاری و مسائل فرهنگی تاکیداتی داشتند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر ادامه داد: امروزه ما در حال جنگ در دو جبهه هستیم؛ یکی در عرصه اقتصادی و دیگری در مسائل فرهنگی که البته جنگ فرهنگی از سالها پیش و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز و با برنامهریزی دشمنان طی سالیان گذشته تشدید شده است.
سعیدی تصریح کرد: امروز به یک برنامه منسجم فرهنگی در عرصههای مختلف نیاز داریم، مباحثی همچون مهندسی فرهنگی و نقشه راه فرهنگی در برنامه ششم باید خود را نشان دهد. به جز پیشنهاد سازوکارهایی برای صدور مجوزها و چگونگی اجرای برنامههای فرهنگی، حمایت دستگاههای انتظامی و امنیتی و نحوه برخورد با این برنامهها، متاسفانه چیز دیگری را در لایحه مشاهده نمیکنیم.
نماینده مردم تبریز درباره اقدامات کمیسیون فرهنگی در اصلاح این برنامه خاطرنشان کرد: پیشنهاداتی در کمیسیون مطرح شده که قرار است، نهائی شود ولی نمیتواند در اصل لایحه تغییرات وسیعی ایجاد کند. مجلس در این زمینهها مصوبات جدیدی از جمله در زمینههای گردشگری و صنایع دستی داشته که امیدواریم در کمیسیون تلفیق به جمعبندی برسد.
وی افزود: ۳۰ درصد در بحث عوارض و ۱۰ درصد در بحث ورود و خروج گردشگر پیشبینی کردیم که این درآمدها در جهت توسعه زیرساختها، فرهنگ سازی و تقویت گردشگری صرف شود. بخشی از این درآمدها به صورت تسهیلات اعتباری به بخش خصوصی واگذار شود تا بتواند در توسعه زیرساختها مشارکت داشته باشد.
سعیدی ادامه داد: تا پایان برنامه پنجم علیرغم تاکیداتی که شده بود متاسفانه سیاست دولتها در جهت تشویق نبوده است. مشکل بروکراسی حاکم در کشور باید حل شود، سیستم اداری ما بهروز شود. برای سرمایهگذاری و تقویت بخش گردشگری، باید امنیت سرمایهگذار در ابعاد مختلف تامین شود و بتواند از فرصتها حداکثر بهرهبرداری را داشته باشد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری گفت: نباید سیاستهای کلی ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب در حد شعار باقی بماند، مسؤولان باید برای اجرایی شدن فرمایشات رهبری برنامه ارائه دهند؛ چراکه رهبری سیاستهای کلی را مشخص میکنند و عملیاتی شدن فرمایشات ایشان بر عهده متولیان امر است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه دستگاههای متولی همچون وزارتخانه های آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برنامههای مشترکی در راستای تحکیم بنیان خانواده داشته باشند، گفت: متاسفانه نقشه راه دستگاههای مختلف در یک چارچوب و هدف مشترک تعریف نشده است و هنوز شاهد اقدامات جزیرهای در عرصه فرهنگی هستیم./935/302/ب3