ریشه مشكل ازدواج جوانان تفكرهای فرهنگی جامعه است

حجت الاسلام روح الله اولیایی، مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به اینکه سیره زندگی و اندیشه پیامبر به عنوان انسان برتر مورد تأکید است، گفت: طلاب و مبلغان در انتقال مفاهیم دینی و قرآنی و الگوسازی نقش اساسی دارند.
وی به نقش روحانیون در راستای توسعه سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و افزود: ترویج سبک زندگی اسلامی از مهمترین وظایف روحانیت است.
مدیر حوزه علمیه بندرعباس، تبیین و تقویت سبک زندگی اسلامی را در جامعه امروز بسیار مهم دانست و عنوان کرد: توجه به مؤلفه های سبک زندگی اسلامی لازمه موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی است.
حجت الاسلام اولیایی با اشاره به دستورات دین و توجه دین به همه امور زندگی فردی و اجتماعی اظهار کرد: پیروی از دستورات دینی موجب رسیدن انسان به کمال میشود.
وی ابراز داشت: كاهش ازدواج و تمایل نداشتن جوانان به زندگی زناشویی و روی آوردن به زندگی غیرطبیعی تجرد، فاجعه بزرگی برای جهان بوده كه دامنگیر انسان قرن ما شده است، این وضعیتی است كه در واقع خود ما و اجتماع به وجود آوردهایم و از آسمان بر سر ما نباریده و از زیر زمین هم سر بر نیاورده است و ما هستیم كه بر اساس چشم و هم چشمیها، پیشداوریهای نادرست، محاسبات غلط و گرفتاری در چنگال یك سری عادات كوركورانه آن را بنا نهادهایم.
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس ادامه داد: اگر تصمیم بگیریم میتوانیم این وضع را تغییر دهیم و طرحی نو بنا کنیم، طرحی كه بر اساس واقعیات و مفاهیم اصلی زندگی تنظیم شده باشد.
حجت الاسلام اولیایی تصریح کرد: جامعه ما در عصر حاضر به دلیل وجود برخی موانعی همچون لازم دانستن شغل و مسكن مناسب، رسومات مالی پرخرج، عدم اهتمام لازم از سوی خانوادهها نسبت به ازدواج فرزندانشان و عدم توافق پدر و مادر و بهانه جوییهای آنها شاهد فرار جوانان از ازدواج و تشكیل خانواده شده است.
وی، با تاکید بر اینکه تغییر نگرش عمومی از طریق رسانهها مبتنی بر توقعات نابجای اقتصادی یكی از راهكارهای موثر در زمینه تسهیل در ازدواج است، گفت: باید خود جوان باور كند كه با تعلل و تاخیر انداختن ازدواج جوانی را از دست میدهد.
مدیر حوزه علمیه بندرعباس بیان داشت: وظیفه رسانهها و انسانهای فكور و شخصیتهای دلسوز اجتماعی در این زمان، القای دید واقع گرایانه به اقشار مختلف اجتماع در زمینه ازدواج است كه با توجه به عدم امكان فراهم شدن اموری از قبیل شغل و مسكن مناسب برای اكثر جوانان تا سالیان متمادی، نمی توان توقع حل این مشكل را از راه اقتصادی در كوتاه مدت داشت.
حجت الاسلام اولیایی، تنها راه برون رفت از بحران ازدواج فعلی كشور را برگشت به سنتهای دین و تعالیم قرآن در زمینه ازدواج دانست و بیان داشت: ریشه مشكل ازدواج جوانان تفكرهای فرهنگی جامعه است.
وی گفت: ازدواج یک امر الهی است که رسول گرامی اسلام به آن سفارش بسیار فرموده اند، اما جوان امروز جامعه ما باید بداند که هر قدر دنیا دچار تغییر شود، اساس زندگی سعادتمند و صالح او در گرو ازدواج سالم از جهات مختلف است و نباید در این مقوله کوتاهی کند و تردید به خود راه دهد.
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس در پایان تاکید داشت: برای تحقق این امر اصیل و ارزشی باید فرهنگ سازی لازم صورت گیرد و اتکای به فرهنگ غنی اسلام بهترین گزینه در روش فرهنگ سازی است./851/302/ب