روحانیت و حوزههای علمیه با عمل انقلابی اسلام ناب را به جهان معرفی کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه صبح امروز در سومین روز از برگزاری ششمین همایش بسیج اساتید و نخبگان حوزه های علمیه قم و خراسان که در سالن جلسات مجتمع فرهنگی اقامتی امامت مشهد برگزار شد، به معیارهای روحانیت و حوزه های علمیه انقلابی اشاره کرد و افزود: فراوانی یک موضوع در قرآن کریم نشانگر و حاکی از اهمیت آن موضوع است.
وی با بیان اینکه بیش از 1500 آیه قرآن کریم در زمینه دشمن شناسی است که در 300 آیه از این 1500 آیه در زمینه نفاق می باشد، اظهار داشت: فراوانی یک موضوع در کلام رهبران الهی نشانگر اهمیت آن موضوع است.
نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به اینکه در چند سال اخیر موضوعاتی خاص در کلام رهبر معظم انقلاب مشاهده می شود که حاکی از حساسیت آن موضوع است، افزود: بازسازی درونی قدرت و استحکام درونی نظام از موضوعاتی است که رهبر معظم انقلاب طبق آماری که در سخنرانیهای ایشان گرفته اند 280 مرتبه از این واژه استفاده کرده اند.
وی بیان کرد: نفوذ و انقلابی گری یکی از موضوعات مهمی است که رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار داده اند به اهمیت این موضوع و جایگاه علما و روحانیت با توجه به حدیث حضرت علی (ع) که می فرمایند: «و ما اخذ الله علی العلماء الا یقاروا علی کظة ظالم و لا سغب مظلوم لا لقیت حبلها علی غاربها» اشاره کرد و افزود: روحانیت در دهه های گذشته پیشتاز بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در ادامه با تاکید بر اینکه آگاه سازی، هوشیار سازی، همراه سازی، بصیرت افزایی و مصون سازی از وظایف و نقش روحانیت در جامعه امروزی است، به معیارهای انقلابی بودن و انقلابی ماندن حوزه های علمیه و روحانیت اشاره کرد و افزود: اتکاء و درک درست از استانداردهای دینی از معیارهای انقلابی ماندن حوزه و روحانیت است منتها باید به حداقلها توجه کرد.
وی با طرح این سوال که آیا انسان هم دارای استاندارد است و آیا اسلام این استاندارد را تعیین کرده است، پاسخ داد: تعریف انسان کامل را هیچ حکومتی نتوانسته آنطور که هست تبیین کند.
نماینده ولی فقیه در سپاه در ادامه با اشاره به اینکه آیا دین همه استانداردها را دارد و اینکه استاندارد دینی چیست، اظهار داشت: دو رکن اساسی در استانداردی دینی در قرآن کریم تعبیه شده است که هیچکس اجازه دسترسی به آن را ندارد، یکی رهبری مطلوب که نبوت و امامت و اصل غیبت و فقاهت و مرجعیت است که با رای مردم قابل تغییر نیست و دیگری قانون مطلوب می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان اینکه استانداردها را نمی توان با رای مردم تغییر داد و قابل تغییر هم نیست، خاطر نشان کرد: در دوره امامت امام باید معصوم باشد و علم غیب داشته باشد و این با رای مردم قابل تغییر نیست.
وی با اشاره به اینکه بعضی استانداردها را بشر نمی تواند دست بزند و بعضی استانداردها را می تواند دست بزند، افزود: متاسفانه دین هم قابل دستبرد است و این به این معناست که نرم افزار بعثت قابل دستبرد است و حرامیانی هستند که در نرم افزار بعثت دست می زنند و آنی که خداوند تعیین فرموده است دگرگون می کنند و از اصالت خودش خارج می کنند و آنچه که امروز وظیفه حوزه های علمیه و روحانیت است این است که از این نرم افزار و از این اسلوب و مبانی صیانت کنند.
نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه اشتباهی که مسیحیت انجام داد بدفهمی از دین و بد معرفی کردن دین بود که دو نتیجه داشت یکی اومانیزم و قرار دادن انسان جای خداوند و دیگری ماتریالیسم قرار دادن ماده جای خداوند، بیان داشت: هر دوی اینها محصول بدفهمی آنها از دین بود و خیانتی بود که آنها به دین کرده بودند.
وی با تاکید بر اینکه امروز رسالت روحانیت و حوزه های علمیه این است که مهر اسلام را در همه جا ترویج دهند، همسویی با مرجعیت را از دومین معیارهای انقلابی بودن و انقلابی ماندن روحانیت و حوزه های علمیه دانست و افزود: عصر امام خمینی (ره) با عصر رهبری و عصر پیامبر با عصر علوی و غیبت کاملا متفاوت است و در حوزه حکومتی معیارهایی داریم که براساس آن تشخیص موضوع با تشخیص حکم فرمان متفاوت است و فرمان باید به دست یک نفر باشد که آن فرد ولیفقیه است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با اشاره به اینکه فقیه جامع الشرائط با امام در پنج وجه حجیت، تبعیت، نصب، اختیارات و رسالت مشترک است، به سومین معیار انقلابی بودن و انقلابی ماندن حوزه های علمیه و روحانیت اشاره کرد و افزود: درک درست از مقتضیات زمان از اصول انقلابی گری حوزه های علمیه و روحانیت است.
وی در ادامه با بیان اینکه جنگ امروزی با جنگهای گذشته کاملا متفاوت است و در فرمایشات امام خمینی(ع) کمتر به این موضوع اشاره شده ولی در فرمایشات مقام معظم رهبری موضوع جنگ نرم بسیار مورد تاکید شده است، اظهار داشت: باید به مقتضیات زمان توجه شود و خدمت به اهل بیت امروزه شیوه دیگری دارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه درک درست از دشمنان را چهارمین اصل انقلابی ماندن و انقلابی حوزه های علمیه و روحانیت دانست و افزود: مهمترین مسأله ای که امروز مهم است این است که آمریکا و دولت های ضد اسلام هدفشان چیست و اینکه برخی میگویند باید با آمریکا کنار آمد، این تفکر ناشی از مکتب سکولار است و نفی استقلال یکی از اصول این افراد است.
وی با اشاره به فرمایش رهبری که آمریکا هدفش براندازی اسلام است، گفت: آمریکا تا به امروز از طرق مختلف نظیر جنگ سخت، نرم و امروز با برقراری تعامل درصدد براندازی نظام اسلامی ایران بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان اینکه بیان نظرات و شجاعت اعلام موضع از دیگر نشانه های انقلابی گری حوزه های علمیه و روحانیت است، عوامل موضع گیری بعضی مسؤولان نسبت به انقلاب را موردتوجه قرار داد و افزود: عوامل موضع گیری این مسؤولان به چهار دلیل به خطر افتادن موقعیت، فقدان اطلاعات، گردش سیاسی و وامداری است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی توجه به نیازها و خواسته ها، رعایت تولی و تبری نسبت به جریانهای خودی و غیر خودی را از دیگر مواضع انقلابی گری روحانیت و حوزه های علمیه دانست و به موضوع جریان شناسی از مواضع انقلابی اشاره کرد و اظهار داشت: شاخصهای جریانی مثل فتنه 88، حادثه عاشورا و غرب گرایی در ایران عقبه و صحنه دارد و این شاخصه های جریانی در پشت صحنه پیچیده و زمانبر برای شناسایی دارد اگر خواسته باشیم جریان را بشناسیم باید عقبه و پشت صحنه را هم شناسایی کنیم.
نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه باید تحولاتی در نظام تبلیغی حوزه های علمیه و روحانیت ایجاد شود، به پیامدهای بی تفاوتی حوزه نسبت به انقلاب اشاره کرد و گفت: فاصله گرفتن از محور ولایت الهی، عقب ماندن از مرجعیت جامعه، جایگزینی کردن دیگران به عنوان رهبری فکری دینی، ظهور و بروز بدعتها در دین و تنها ماندن محور ولایت فقیه از نتایج این بی تفاوتی ها است.
وی در پایان فاصله گرفتن نیروهای انقلاب از حوزه ها، اختلافات دینی در نیروهای سنتی و عدم امکان پاسخگویی به نیازهای جهان اسلام و اینکه امروز جهان اسلام با سه اسلام سکولار، داعش و لندنی روبروست، را از پیامدهای بی تفاوتی حوزه نسبت به انقلاب دانست و خاطر نشان کرد: روحانیت و حوزههای علمیه با عمل انقلابی باید اسلام ناب را به جهانیان معرفی کنند.
گفتنی است، ششمین همایش بسیج اساتید و نخبگان حوزه های علمیه قم و خراسان که از 17 مردادماه آغاز و تا عصر امروز ادامه دارد، با سخنرانی سردار سلامی جانشین فرماندهی سپاه به پایان میرسد./201/859/ب1