چند خبر کوتاه از جشنواره امام رضا
به گزارش خبرگزاری رسا درمشهد، دکتر حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای متنوع فرهنگی کشور برای برگزاری جشنواره امام رضا(ع)، رخدادی شگرف در ابعاد فرهنگی و هنری است، گفت: برای استفاده حداکثری از ظرفیت هنرمندان باید آداب و اصول برپایی جشنواره های سینمایی رعایت شود به همین منظور استفاده از مشاوران هنری و سینمایی برای برگزاری جشنواره های کیفی ضرورت دارد.
وی با رضایتبخش ارزیابی کردن فعالیت برخی استان ها در جشنواره سال گذشته، اظهار کرد: به جای سفارش تولید باید به شناسایی آثار تولیدشده بپردازیم. البته اعتباراتی برای ساخت فیلم حرفه ای دینی در نظر گرفته شده است و اولویت ما ساخت فیلم با محوریت فرهنگ رضوی است.
ایوبی با تاکید بر لزوم رفع چالشهای فضای سینمایی با ظرافت و احتیاط تصریح کرد: باید همسو با تاکید مقام معظم رهبری، نسبت به استفاده بهینه از ابزار هنر و سینما برای تبلیغ و تفهیم مسائل دینی اهتمام داشت.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به به استقبال از بخش سینمایی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بیان کرد: دبیرخانه جشنواره های سینمایی در سه استان یزد، گلستان و لرستان تاکنون آثار متعددی در قالبهای مستند، فیلم کوتاه، انیمیشین و تولیدات تلویزیونی رضوی دریافت کرده اند. البته باید شرایط به گونه ای رقم بخورد که هر سال نسبت به سال گذشته گامی به جلو برداشته شود.
وی انطباق آثار سینمایی با آموزه های رضوی را ضروری دانست و ابراز کرد: باید تلاش شود تا خروجی جشنواره در اختیار مردم قرار گیرد و از همه ظرفیت ها برای ارائه آثار کیفی تر استفاده شود.
ایوبی تاکید کرد: با توجه به آنکه خروجی تلاش های یک ساله همه اعضای فعال چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در مراسم اختتامیه استان ها بروز و ظهور می یابد، بنابراین تلاش بر این باشد که در استانهای میزبان بخش سینمایی، آیین های اختتامیه باشکوه برگزار شود.
وی با اشاره به فراخوان گسترده، بخش سینمایی چهاردهمین دوره از جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در سایت های سینمایی تصریح کرد: انتخاب خادم نمونه فرهنگ رضوی از میان سینماگران و تجلیل از او در آیین اختتامیه جشنواره که در شب میلاد امام هشتم(ع) در مشهد مقدس برگزار می شود، از جمله ویژه برنامه های بخش سینمایی جشنواره است.
ایوبی با اشاره به تشکیل ستاد پشتیبانی جشنواره امام رضا(ع) در حوزه سینمایی با همکاری دفتر امور جشنواره ها و همکاری های بین المللی سازمان سینمایی بیان کرد: شناسایی 10 اثر از سوی مرکز گسترش سینمای تجربی و 10 اثر از سوی انجمن سینمای جوان از جمله نتایج جلسات این ستاد بود که در کنار آثار ارسالی، به نمایش در می آیند.
وی از پیشنهاد برخی سینماگران برای برگزاری کارگاه ایده تا تولید خبر داد و گفت: علاوه بر این، آسیب شناسی تولیدات دینی، بررسی نحوه نمایش معصوم(ع) در فیلم دینی و ایجاد بازار برای فروش آثار تولیدشده نیز از سوی آنها پیشنهاد شده است.
وی افزود: بنیاد سینمایی فارابی شش فیلم بلند با محتوای رضوی را شناسایی کرده که به جشنواره می رسند.
حرم مطهر امام رضا(ع) مقصد نهایی قدیمی ترین کاروان پیاده رضوی
کاروان پیاده هیات الرضا(ع) بافق همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) با رسیدن به حرم حضرت رضا(ع) به سفر معنوی بیش از 980 کیلومتری خود پایان می دهند.
سیدهادی موسوی مسئول پژوهش کاروان پیاده هیات الرضا(ع) شهرستان بافق یزد اظهار کرد: این کاروان امسال برای بیست و چهارمین سال پیاپی از شهرستان بافق یزد حرکت خود را آغاز کرده و در ایام ولادت امام رضا(ع) و دهه کرامت به مشهدالرضا(ع) می رسند.
مسئول پژوهش کاروان پیاده هیات الرضا(ع) شهرستان بافق یزد افزود: کاروان پیاده هیات الرضا(ع) شهرستان بافق حرکت خود را از 18 تیرماه گذشته آغاز کرد و در روز ولادت حضرت معصومه(س) به حرم مطهر حضرت رضا(ع) می رسند. این کاروان هم اکنون در 90 کیلومتری مشهد در منطقه روستای گرماب قرار دارند و تا سه روز دیگر به مشهدالرضا(ع) می رسند.
حضور 160 زائر درکاروان پیاده بافقی ها
وی با اشاره به حضور 160 زائر در این کاروان پیاده بیان کرد: زائران این کاروان هر سال تغییر می کنند و امسال نیز زائران زیارت اولی کاروان پیاده هیات الرضا بافق را همراهی می کنند.
مسئول پژوهش کاروان پیاده هیات الرضا (ع) شهرستان بافق یزد خاطرنشان کرد: این کاروان هر سال به نام یکی از ائمه گذاشته می شود و امسال به نام حضرت ابوالفضل(ع) نامیده شده است.
وی با اشاره به برنامه های فرهنگی در طول این مسیر گفت: جزء خوانی قرآن کریم، قرائت دعای عهد و زیارت عاشورا از جمله برنامه هایی است که در طول این مسیر داریم. سخنرانی، جلسه های معرفتی در بین اقامه نمازهای ظهر و عصر، مغرب و عشاء، بیان احکام، بحث های اخلاقی و پاسخ به سوالات شرعی بخش دیگری از برنامه هایی فرهنگی است که در طول این مسیر در نظر گرفته شده است.
موسوی ادامه داد: با توجه به گستردگی شبکه های مجازی یکی از اقدامات مهمی که توسط زوار پیاده این کاروان صورت گرفته است کنار گذاشتن این دنیای مجازی در طول این سفر است تا با فراغت بال و ذهن خود را به دریای عظیم معرفتی این سفر معنوی متصل کنند.
وی اصلی ترین هدف این حرکت معنوی را شناخت معرفتی اهل بیت(ع) عنوان کرد و افزود: همانطور که مرجع عالیقدر جهان اسلامی آیت الله مکارم شیرازی فرمودند که کاروان های پیاده را تنها یک پیاده روی ساده ندانید بلکه این کاروان ها دانشگاه سیار هستند، ما نیز تلاش کرده ایم تا زوار این کاروان با بحث های معرفتی آشنایی بیشتری پیدا کنند.
مسئول پژوهش کاروان پیاده هیات الرضا(ع) شهرستان بافق یزد ادامه داد: به همین منظور تمام مسیر حرکت حضرت رضا(ع) از مدینه تا مرو به صورت کامل مورد تحقیق قرار گرفته است تا جایی که حتی به سوره هایی که حضرت در نمازهای خود در این مسیر تلاوت کرده اند نیز توجه شده است.
یادآوری می شود؛ این کاروان قدیمی ترین کاروان پیاده روی بارگاه رضوی است.
محمد اصفهانی، آریا عظیم نژاد و موذن زاده اردبیلی در جشنواره آواها و نواهای رضوی تجلیل می شوند
با به پایان رسیدن مهلت ارسال آثار رسیده به دبیرخانه نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی، هیات انتخاب آثار جشنواره، اسامی منتخبان این مرحله را اعلام کرد و از تجلیل از استاد کریمخانی، محمد اصفهانی، آریا عظیم نژاد، موذن زاده اردبیلی و شهروز حبیبی شاعر و آهنگساز قطعه رضا رضا، گروه آباده شیراز(فارس) در آیین اختتامیه این جشنواره خبر داد.
براین اساس در بخش آواهای رضوی مظفر حمیدی از خراسان شمالی، محمد سالار از خراسان شمالی، محمد یگانه از خراسان شمالی، جمشید پورعطایی از تربت جام(خراسان رضوی) و سید علی موسوی از ایلام توسط هیات انتخاب جشنواره آواها و نواهای رضوی منتخب شدند.
همچنین در بخش نواهای رضوی این جشنواره احد ملکی علیشاه (سرپرست گروه) از آذربایجان، باسم حمادی (سرپرست گروه) از اهواز(خوزستان)، خلیل بشیری(سرپرست گروه) از تربت جام(خراسان رضوی)، سید امیرحسین سید(سرپرست گروه) از بهبهان(خوزستان)، سیف اله ورزیده(سرپرست گروه) از خواف(خراسان رضوی)، نیازعلی صحرا روشن(سرپرست گروه) از خراسان شمالی، اکبر حاجیانی (سرپرست گروه) از بوشهر، علی صدیقی راد(سرپرست گروه) از کرج(البرز)، غفور امانیان(سرپرست گروه) از ترکمن صحرا(گلستان)، علی شاه حسینی(سرپرست گروه) از تفرش(مرکزی)، حبیب الماسیان(سرپرست گروه) از مشهد(خراسان رضوی)، عزیز تنها(سرپرست گروه) از تربت جام(خراسان رضوی) و سعید علی اسماعیلی(سرپرست گروه) از ورامین(تهران) انتخاب شدند.
در بخش تک نمای فرهنگ رضوی مصطفی مسگری قطعه زیارت از مشهد (خراسان رضوی) به عنوان منتخب این جشنواره معرفی شد.
٥ کشور عربی به جشنواره بین المللی شعر رضوی خوزستان اثار ارسال کردند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: آثار شاعران پنج کشور مصر، عراق، لبنان، یمن و کویت به دبیرخانه هفتمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان عربی( یادمان دعبل خزاعی) رسیده است.
همایون قنواتی با اشارهع به حضور هزارن نفر از مردم عرب زبان خوزستان در جشنواره شعر رضوی عربی در جوار آرامگاه دعبل خزاعی ادامه داد: سال گذشته، جشنواره شعر رضوی به زبان عربی(یادمان دعبل خزاعی) در بین جشنواره های امام رضا(ع) در کل کشور، به لحاظ مردمی بودن رتبه اول را کسب کرد و ما سعی خواهیم کرد؛ امسال نیز جشنواره را با حضور بیشتر مردم و علاقهمندان به اهل البیت(ع) برگزار کنیم و بدون شک مردم استقبال خوبی خواهند کرد.
وی به چاپ آثار برگزیده جشنواره های گذشته اشاره کرد و گفت: در صدد هستیم آثار برگزیده جشنوارههای پیشین را چاپ و در این جشنواره ارائه دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جشنواره امام رضا(ع) با دیگر جشنوارهها یک تفاوت عمده دارد، زیرا علایق و اعتقادات و ارادت مردم به ائمه اطهار و به خصوص امام رضا(ع) را نشان می دهد.
وی افزود: در عرصه فرهنگ و هنر نیز، هنرمندان با خلق آثار فرهنگی و هنری ارادت خود را نشان می دهند و به همین دلیل اگر ما جشنواره امام رضا(ع) را در فرم و شکل دیگر جشنواره ها برگزار کنیم، از هدف اصلی خودمان دور می شویم. این جشنواره باید به گونه ای برگزار شود که نشانگر ارادت و علاقه ما و شاعران و ادیبان به ائمه اطهار(ع) باشد.
عکاسان رضوی هزاران عکس به جشنواره عکس رضوی ارسال کردند
دبیر جشنواره سراسری عکس رضوی از ارسال 4976 اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت: اختتامیه جشنواره همزمان با ایام دهه کرامت 20 مرداد ماه در تبریز برگزار می شود.
محمد محمدپور گفت: از بین آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره یک هزار و 459 اثر به بخش عکاسی با گوشی تلفن همراه، یک هزار و 944 اثر به بخش جلوه های معنوی زیارت، یک هزار و 34 اثر به بخش معماری و ابنیه و 539 اثر به بخش خلاقه تعلق دارند.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره از سی و یک استان و 82 شهر کشور هستند، افزود: هنرمندان از استانهای خراسان رضوی،خراسان شمالی،خراسان جنوبی،کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان،اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، اراک، تهران، البرز، کرج، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجانغربی، کردستان، مرکزی، قم، سمنان، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، زنجان، کرمانشاه، یزد و همدان در این جشنواره شرکت کردهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تعداد آثار راه یافته به بخش نمایشگاهی را در دو بخش عکاسی با تلفن همراه 22 اثر، جلوههای رضوی 18 اثر، خلاقه 10 اثر و معماری و ابنیه 14 اثر عنوان کرد.
گفتنی است؛ برنامه های جنبی این جشنواره شامل برگزاری نشست تخصصی و کارگاه آموزشی با حضور اساتید، تجلیل از مقام هنری استاد خیری و برگزاری نمایشگاه عکس سیر تحول توسعه حرم مطهر رضوی است.
ارسال 137 هزار دلنوشته به جشنواره نامه ای به امام رضا(ع)/تجلیل از رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان در اختتامیه جشنواره
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به برگزاری اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره بین المللی نامه ای به امام رضا(علیه السلام) در 20مردادماه جاری گفت: دبیرخانه این جشنواره در سه بخش ملی، بین المللی و بومی 137هزار و 791نامه دریافت کرده است.
احدجاودانی با بیان اینکه تعداد دلنوشته هایی که از دیگر کشورها به این جشنواره ارسال شده، تاکنون رشد سه برابری نسبت به سال گذشته داشته است گفت: سال گذشته 350 نامه از 43 کشور به جشنواره ارسال شد که امسال تاکنون 817 دلنوشته از 58 کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
دبیرجشنواره بین المللی نامه ای به امام رضا(ع) از چاپ دلنوشته های منتخب جشنواره یازدهم در کتاب «نجوای دل» خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در هر دوره از برگزاری این جشنواره به برخی از مشکلات و خواسته های نویسندگان نامه ها به همت مسئولان و خیران رسیدگی شده است، افزود: جشنواره دهم نیز با محوریت تجلیل از دکتر عمادی پزشک بدون مرز و با حضور سفرای کشورهای آفریقایی به جهت خدمات شایسته این دکتر مازندرانی با نام امام رضا(علیه السلام) در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی برگزار شد.
جاودانی به فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران اسلامی در ترکمنستان اشاره کرد و گفت: امسال در مراسم اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره بین المللی نامه ای به امام رضا(علیه السلام) از خدمات حجت الاسلام محمدجواد ابوالقاسمی رایزن فرهنگی ایران در عشق آباد ترکمنستان به عنوان مروج فرهنگ رضوی تجلیل بعمل می آید.
وی یادآور شد: نظری کوتاه به زندگی هشتمین خورشید ولایت امام رضا(علیه السلام)، خلاصه زندگانی امام رضا(علیه السلام)، گزیده مقالات همایش بین المللی امام رضا(علیه السلام) در مرو، چهارده معصوم در اشعار مختومقلی فراغی، روایت های برگزیده از زندگی مهربان علی بن موسی الرضا(علیه السلام)، هشتاد و هشت کلام از امام هشتم شیعیان به زبان های عربی-فارسی-روسی و ترکمنی از جمله کتاب های چاپ شده از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد است.
اشعار برگزیدگان جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی کتاب میشود
دبیر جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی از چاپ کتاب اشعار برگزیده این جشنواره خبر داد و گفت: اشعار در کتاب با ترجمه روان فارسی منتشر میشود.
بهزاد مریدی نژاد بیان کرد: در پیوند شعر آئینی تاکنون شب شعرها و جشنوارههای مختلفی برگزار شده اما شعر با گویشهای اقوام ایرانی به صورت گسترده مطرح نبوده و میتوان گفت این نخستین حرکت گسترده برای شعرگویی با گویشهای محلی برای امام رضا(ع) است.
دبیر جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی با اشاره به اینکه برای هر گویش ٣ داور انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: روزهای ١١ و ١٢ مردادماه شعرهای ارسالی داوری میشود و در نهایت ٩ نفر برگزیده برای شعرخوانی در روز برگزاری جشنواره انتخاب میشوند.
وی با بیان اینکه شعر گویشی ویژگیهای خاص دارد، تصریح کرد: قالب ٩٠ درصد شعرهای گویشی سنتی است و کمتر از قالب شعر نو و نیمایی برای این نوع ادبیات استفاده میشود و بیشتر قالبهایی که به کار میرود غزل، مثنوی، دوبیتی، رباعی پیوسته است.
رونمایی از پوستر جشنواره سراسری مشاعره رضوی برگزار شد
دبیر جشنواره سراسری مشاعره رضوی گفت: پوستر یازدهمین جشنواره سراسری مشاعره رضوی از سری برنامه های چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) رونمایی شد.
حمیده ماحوزی افزود: این رونمایی با حضور مسئولین و مدیران دستگاه های همکار در برگزاری این جشنواره انجام شد.
وی ادامه داد: اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، اداره کل اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، شورای شهر بوشهر و اداره کل صدا و سیمای مرکز بوشهر از دستگاه های همکار در برگزاری این جشنواره می باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر ضمن قدردانی از مدیران و کارشناسان این سازمان ها و ادارات کل در این همدلی و همکاری گفت: آنچه که باعث این حضور و حرکت پرشور دینی شده است منتسب بودن این حرکت به ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا(ع) می باشد.
داوری آثار یازدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان آذری آغاز شد
دبیر جشنواره شعر رضوی به زبان آذری از آغاز داوری آثار یازدهمین دوره این جشنواره از سری برنامه های چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) خبر داد.
حجت الاسلام محمدباقر کریمی گفت: تعداد 242 اثر به دبیرخانه ی دائمی این جشنواره ارسال شده است که از این تعداد 222 اثر داخلی و 20 اثر مربوط به بخش بین الملل جشنواره است.
وی افزود: کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، ازبکستان و آلمان در یازدهمین دوره جشنواره شعر رضوی به زبان آذری شرکت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه داوری بخش مدیحه سرایی به صورت جداگانه صورت می گیرد، بیان کرد: در آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان آذری از پیشکسوتان شعر آیینی استان و خادمان اهل بیت (علیهم السلام) نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.
بیش از هزار اثر به جشنواره دوبیتی و رباعی رضوی رسید
دبیر جشنواره دوبیتی و رباعی سرایی رضوی گفت: بیش از 1100 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
فاضل عبادی با بیان اینکه فراخوان جشنواره ملی شعر دوبیتی و رباعی رضوی آبان ماه سال گذشته منتشر شد، افزود: این جشنواره 20 مردادماه امسال، همزمان با دهه کرامت و با حضور شاعران برجسته کشور در محوطه آرامگاه باباطاهر برگزار خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه همدان امسال برای سومین سال متوالی میزبان برگزاری جشنواره شعر دوبیتی و رباعی است، خاطرنشان کرد: در فراخوان منتشر شده، 30 تیرماه به عنوان آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تعیین شده بود؛ اما با توجه به استقبال گسترده شاعران کشور از این جشنواره، مهلت ارسال آثار تا پنجم مردادماه تمدید و در این مدت بیش از یک هزار و 100 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
عبادی اظهار کرد: سیاووش دیهیمی، سیدمهدی موسوی و میلاد عرفان پور هم داوری این دوره از جشنواره شعر دوبیتی و رباعی رضوی را عهده دارند.
کارگاه تصویربرداری با حضور علیرضا زرین دست در یزد برگزار می شود
در حاشیه یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی از سری برنامه های چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) کارگاه تصویربرداری با حضور علیرضا زرین دست یکی از تصویربرداران برجسته و مدیران فیلمبرداری سینمای ایران در یزد برگزار می شود.
زرین دست، فعالیت سینمایی خود را با فیلم «وسوسه شیطان» به عنوان دستیار فیلمبردار آغاز کرد و از جمله فعالیت های او می توان به «مزارشریف»، «متروپل»، «تلفن همراه رئیس جمهور»، «ملکه»، «یکی از ما دو نفر»، «پسر آدم دختر حوا»، «چشمهایش»، «پری»، «بای سیکل ران»، «ملکه»، «سیندرلا»، «خانه خلوت»، «دو فیلم با یک بلیط» و ... اشاره کرد.
این کارگاه پنج شنبه 14 مرداد ماه در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری امام علی(ع) واقع در بلوار دانشجو برگزار می شود. علاقه مندان به شرکت در این کارگاه برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره های 09134521709 و 09128961713 تماس حاصل نمایند.
جشنواره امام رضا(ع) سراسر ایران را با فرهنگ رضوی آشنا کرده است
کارگردان سینما برگزاری رشته های هنری مختلف در قالب جشنواره امام رضا(ع) را نشانه گستردگی و جدیت کار دانست و گفت: سیاست واگذاری میزبانی هر رشته به یک منطقه و استان، دامنه دربرگیری این جشنواره را در همه ایران می گستراند.
جمال شورجه، کارگردان سینما برگزاری بخش فیلم و تئاتر رضوی ذیل جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را نشانه کمبود در این حوزه و احساس نیاز به تولید آثاری از این دست دانست و افزود: این ابزار انگیزشی فیلمسازان، تهیه کنندگان و نویسندگان به ویژه در میان نسل جوان را به مسیر ساخت کارهای ارزشی و تصویر سبک زندگی معصوم(ع) سوق می دهد.
وی با بیان اینکه این جشنواره زمینه پرداخت به سبک زندگی دیگر معصومان(ع) را نیز فراهم می کند، گفت: این جشنواره با پرهیز از نگاه قشری به موضوعات، می تواند کمک شایانی کند به نسل جوان ما در حرکت به سوی سینمای آرمانیِ دینی و معنوی از فیلم کوتاه گرفته تا انیمیشن و ...
کارگردان «باشگاه سری» رشته های متنوع را نشانه نگاه بسیط سیاستگذاران جشنواره امام رضا(ع) دانست و اظهار کرد: برگزاری رشته های هنری مختلف، گستردگی و جدیت کار را نشان می دهد و نیز سیاست واگذاری میزبانی هر رشته به یک منطقه و استان، دامنه دربرگیری این جشنواره را در همه ایران می گستراند همان طور که امام رضا(ع) متعلق به آحاد ملت ایران هستند.
شورجه درباره امکان بهره گیری از رسانه های تصویری در انتقال آموزه های رضوی اذعان کرد: یکی از وظایف اصلی سینما و سیما ترسیم سبک زندگی ائمه(ع) است و اگر همین یک رسالت جدی گرفته شود، بسیاری از مشکلات مردم حل می شود؛ البته می توان به جای بیان نکته به نکته زندگانی آن حضرات(ع)، از داستان های روز نیز برای معرفی و عرضه سبک زندگی اهل بیت(ع) استفاده کرد و مخاطب را با این سبک از زندگی آشتی داد.
کارگردان «عملیات کرکوک» ادامه داد: اما متاسفانه در طول بیش از سه دهه بعد از انقلاب اسلامی، نتوانسته ایم سبک زندگی معصومان(ع) را در قالب های تصویری به صورت جدی مطرح کنیم و همین علت بسیاری از مشکلات و بعضا انحرافات اخلاقی جامعه است. معضلاتی که از سطوح مسئولان تا عامه مردم با آن درگیرند.
شورجه تصریح کرد: اینکه سال ها قبل مجموعه ای به نام «امام علی(ع)» ساخته شد و پس از آن دیگر کاری در این باره تولید نشد، تکافوی نیاز ما را نمی کند، ما باید سالانه و مستمر در حوزه سبک زندگی معصومان(ع) و عرضه روش های تربیتی آنها تولیدِ تصویری داشته باشیم تا مخاطب مستمر با این پیام ها در تماس باشد.
کارگردان فیلم «سی و سه روز» تغذیه فکری فیلمسازان از معارف اهل بیت(ع) را دارای تاثیر بر سبک زندگی اسلامی ایرانی مردم دانست و بیان کرد: اگر روشی برای اصلاح جامعه وجود داشته باشد فقط روش معصومان(ع) است، پس باید دستمایه تولید آثار سیما و سینما قرار بگیرد البته سینماگران ما باید مملو باشند از این آموزه ها.
وی خاطرنشان کرد: البته این انباشتگی حد ایده ال است، اما همین که علاقمندی به اصلاح جامعه از طریق فیلم و سریال، فیلمساز را به مطالعه سوق دهد و او روش معصوم(ع) در برخوردهای فرهنگی اجتماعی مثل تربیت کودک و کسب و کار را در داستان های روز به تصویر بکشد، مسیر اصلاح را هموار می کند البته در کنار دغدغه مندی باید از مشاوران زبده و نیز حضور در حوزه های علمیه نیز مدد گرفت./934/303/ب3