۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
کد خبر: ۴۳۶۸۷۹
حجت الاسلام والمسلمین گلزاده مطرح کرد؛

همت همگانی لازمه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی/ وظایف مردم و نهادهای مسؤول

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، رعایت قناعت از سوی مردم و مسؤولان، دوری از اسراف و تبذیر، تلاش بی دریغ مسؤولان، مصرف کالاهای داخلی از سوی مردم و مسؤولان و افزایش مرغوبیت کالا توسط تولیدکنندگان را در اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی مؤثر دانست.
محمد صادق گلزاده

 حجت الاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد اسلامی است؛ حرف اقتصاد مقاومتی به این معنای مستقل بودن، تناسب خرج و دخل، دوری از اسراف و تبذیر است تا دشمنان نتوانند از زاویه اقتصاد نفوذ کنند.

 

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مقاومت را پشتیبان استقلال و عزت کشور در ابعاد گوناگون دانست و اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی همان حقیقت اسلامی است که در آن اسراف، تبذیر، رباخواری و زیاده خواهی، تضییع حقوق دیگران ممنوع و رعایت حق الناس و حق الله واجب است؛ اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد مقاوم، پایدار و استوار است تا بتواند استقلال و عزت یک جامعه را در ابعاد مختلف پشتیبانی کند و حاوی توسعه علم، فناوری، دینی، عزت و بیداری اسلامی است.

 

همت همگانی لازمه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است

وی تصریح کرد: بخش هایی از جامعه و توسعه دینی و فرهنگی از این مسیر، رد پای کاری جامعیت اسلام را به خوبی نشان می دهد؛ یعنی با شعار اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، باید تا پایان سال جلوه های اقتصاد مقاومتی را دید؛ یک تکلیف در حوزه اقتصاد مقاومتی بر عهده مجلس، بخش دیگر بر دوش دولت، قسمتی از آن بر عهده حوزه و دانشگاه ها و تکلیف دیگر بر عهده مردم و جامعه و تک تک افراد است.

 

حجت الاسلام والمسلمین گلزاده گفت: وظیفه مجلس شورای اسلامی در اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی آن است که اگر حوزه اقتصاد مقاومتی خلأ قانونی دارد، باید عاجلاً بر طرف شود و اگر خلأ نظارتی دارد، باید این خلأ نظارتی تدارک شود؛ اینها دو مأموریت کلان مجلس است که باید به این مسائل توجه ویژه ای داشته باشند.

 

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به تشریح وظایف دولت در اجرایی کردن شعار سال پرداخت و یادآور شد: دولت در ارتباط با اقتصاد مقاومتی وظایف سنگینی دارد؛ ساز و کارهایی که برای واردات، صادرات، تولید، توزیع، قیمت گذاری و برای ظرفیت هایی که در حوزه اقتصاد در مقام اجرا و فرآیند مورد نظر است و فرآیند اقتصادی و اجرایی دولت باید به گونه ای باشد که میدان را برای رقابت، توسعه، استحکام اقتصادی سالم و تقویت اقتصاد داخلی و وطن محور باز کند.

 

نباید سفره بازی را برای دیگر کشورها در ایران باز کرد

وی با بیان ضرورت کنترل واردات به کشور خاطرنشان کرد: اقتصاد خارج وطن محور، همیشه جلوه های وابستگی را با خود به همراه دارد؛ این به معنای این نیست که ما در اقتصاد از خارج وطن کمک نگیریم، اما معقول و منطقی آن است که فناوری، سرمایه، تکنولوژی و امکان رقابت به درستی بیاید و فضا در خارج از کشور برای مصنوعات و تولیدات وطن فراهم کند، نه این که وطن را فقط سفره بازی برای تولیدات دیگران قرار دهد.

 

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره نقش مؤثر قوه قضائیه در سلامت اقتصادی اظهار داشت: دولت و مجلس باید در نظام نقش گره خوردگی سالمی را پیدا کنند و قوه قضاییه به عنوان نقش پیشگیری و بازدارندگی و حکم در مقام تخلف از ضوابط اقتصادی می تواند سلامت اقتصادی را تضمین کند؛ سلامتی اقتصادی در گرو اقدام و عمل شایسته شایسته قضایی قوه قضائیه به خصوص اقدام پیشگیرانه است.

 

نقش مردم در اقتصاد مقاومتی نقشی استراتژیک است

حجت الاسلام والمسلمین گلزاده به نقش استراتژیک مردم در اجرایی شدن شعار سال تصریح کرد: تمامی جامعه باید بداند که جرم و غیر جرم در حوزه اقتصاد مقاومتی چیست؛ مردم بدانند که اقدامات مجرمانه اقتصادی را به موقع خبر دهند؛ اگر شفاف سازی درستی در حوزه اقتصاد به ویژه ناظر بر ساحت عملی اقدام و عمل قرار بگیرد، مردم بهترین ناظران برای تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.

 

وی با اشاره به این که تعریف نادرستی از قناعت در زمینه اقصاد مقاومتی صورت گرفته است، گفت: مسأله دیگری که برداشت نه چندان دقیقی از سوی دولت و ملت می شود، بحث قناعت است؛ گاهی مفاهیم دینی را بد معنا کرده اند؛ فرهنگ سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیاز مبرم است؛ حوزه های علمیه، دانشگاه ها، رسانه ملی و خبرگزاری ها وظیفه تبیین، شفاف سازی و روشنگری در زمینه اقتصاد مقاومتی را بر عهده دارند.

 

نقش قناعت در اقتصاد مقاومتی

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی قناعت را یکی از شاخص های برجسته ای دانست که می تواند در اقتصاد مقاومتی تأثیرگذار باشد و یادآور شد: قناعت دستوری دینی است و در پیشگاه خداوند متعال اجازه اسراف و تبذیر نداریم؛ باید قناعت داشته باشیم، یعنی این که هم گرفتار مرز اسراف و تبذیر نشویم و هم در تناسب بین خرج و دخلمان هزینه کنیم، این مسأله تکلیف دولت و ملت و تکلیفی الهی، علمی، انسانی، اجتماعی، عرفی و فرهنگی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین گلزاده با بیان این که باید به اسراف و تبذیر به عنوان یک جرم اقتصادی و اجتماعی نگاه شود، خاطرنشان کرد: باید تدبیری صورت بگیرد که دور ریختن ها به صفر برسد؛ اسراف تنها در تغذیه نیست، بلکه در ساخت و ساز و تولید و هر چیز دیگری نیز وجود دارد.

 

وی به اهمیت توجه به مصرف تولیدات داخلی اشاره کرد و اظهار داشت: شاخص بسیار برجسته دیگر در اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به تولیدات و محصولات وطنی است؛ همه باید همت کنند و تولیدات داخلی مان در مواد غذایی به استقلال برسد؛ سلامت مواد غذایی از اساسی ترین نکات در اقتصاد مقاومتی است؛ اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم سازی اقتصاد بوده و تا غذا سالم نباشد و خرج هایی برای دارو و درمان شود، اسراف دیگری است و این نوع اسراف، بدتر از اسراف دور ریختن غذا است.

 

لزوم ضرورت توصیه به مصرف کالاهای داخلی در کنار مرغوب شدن کالاها

معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: پیشگیری و ظرفیت سازی برای غذای سالم و تولیدات داخلی و همت به خرید محصولات و صنایع وطن باید در کنار ملزم و مجبور کردن تولید کنندگان به برخی موارد از جمله اهمیت دادن به کیفیت محصولات باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین گلزاده با بیان این که حق مردم است تا جنس با کیفیت دریافت کنند، گفت: سازندگان و صنعت گران می تواند کار کیفی انجام دهند؛ اگر ایران در صنعت هسته ای و موشکی به این حد از قدرت رسیده است، معلوم می شود که استعداد و قابلیت و ظرفیت داریم تا هواپیما ساز باشیم و در صنایع دیگر نیز حرف اول را بزنیم؛ باید کاری کرد که تولیداتمان تولیدات رقابتی شود، یعنی در کیفیت و قیمت و عمر و پایداری بتواند با کالای مشابه خود نیز به خوبی رقابت کند.

 

وی در پایان یادآور شد: در این راستا باید دولت، مجلس و قوه قضاییه کمک کنند و توجه ویژه به حق و حقوق مردم و صنعت تولید و عرضه داشته باشند؛ با توجه به این که یک رکن اقتصاد مقاومتی تولید داخل است، تولید داخلی باید رونق بگیرد، چرا که در این صورت حجم زیادی از نیروها وارد بازار کار می شوند و فقر و محرومیت کاهش پیدا می کند و اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد عادلانه و برخورداری همه مردم از کف اقتصاد است./822/ت301/ی

ارسال نظرات