۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۴۳۱۴۳۷
مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر دامغان:

همه گرفتاری های انسان حاصل ارتکاب گناهان است

مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) دامغان با بیان اینکه بهترین اعمال در ماه مبارک رمضان ترک گناهان است، گفت: تمامی گرفتاری انسان های عالم حاصل و نتیجه ارتکاب گناهان است.
امام جمعه موقت دامغان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام محمد حسن رستمیان امام جمعه موقت این شهرستان در دومین جلسه از سلسله مباحث ویژه ماه مبارک رمضان در مسجد اعظم امیرالمؤمنین(ع) دامغان به موضوع گناه پرداخت و با اشاره به روایتی از رسول گرامی اسلام(ص) اظهار داشت: بر اساس حدیث شریف نبوی، پرهیز از یک لقمه حرام برابر است با ثواب دو هزار رکعت نماز مستحبی، همانا این پاداش عظیم نشان دهنده ارزش ترک محرمات نزد خداوند متعال است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با یادآوری این مطلب که نبی مکرم اسلام بهترین اعمال در ماه مبارک رمضان را ترک گناهان عنوان کرده است، افزود: در بین گناهان تعدی به حقوق دیگران از قبیح ترین ها است، از این رو ترک آن نیز بسیار سفارش شده تا بدان جا که براساس روایات پرداخت یک درهم بدهکاری به صاحب حق، برابر با هفتاد حج مقبول است.

 

مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) دامغان با بیان اینکه به کلمه گناه با اسامی و تعابیر متعددی در آیات و روایات پرداخته شده، تمامی گرفتاری انسان های عالم را حاصل ارتکاب گناهان عنوان و تصریح کرد: بسته شدن چشم بصیرت، گرفته شدن قدرت و اراده تصمیم گیری صحیح و کم شدن رزق از جمله عواقب آلوده شدن به گناه در زندگی دنیوی انسان است.

 

امام جمعه موقت دامغان با ذکر این نکته که در آیات کلام الله مجید 38 بار از گناه با عنوان "ذنب" یاد شده، اضافه کرد: به دنباله هر چیز و هر آنچه عاقبتی وخیم در پی داشته باشد، ذنب می گویند، غافر الذنب به معنای بخشاینده گناهان از اسماء حسنی خداوند است، همانا رمضان بهترین فرصت ها برای توسل و بخشیده شدن گناهان است.

 

حجت الاسلام رستمیان "حوب" ـ به معنای از بین بردن حقوق کسی که به تو اعتماد کرده است ـ را از اسامی دیگر گناه در قرآن کریم برشمرد و گفت: نام دیگر بکار برده شده برای گناه کلمه "جرم" است که در لغت معنی قطع دارد، زیرا انسانی که مرتکب گناه می شود خداوند رحمتش را از او قطع می کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه "معصیت" به معنای نافرمانی نام دیگری است که برای گناه ذکر شده است، خاطرنشان کرد: گناه نافرمانی از کلام حضرت حق است، زیرا خداوند هیچ گاه به معصیت فرمان نداده، از این رو گناه کار مرتکب عصیان و نافرمانی شده است.

 

مدیر حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) دامغان "فسق" را از دیگر اسامی بکار رفته برای گناه عنوان  کرد و افزود: فاسق کسی است که از حریم شرع خارج می شود، همانا کسی که شهره به فسق شود قاضی نیز شهادت او را نمی پذیرد، زیر پا نهادن احکام شرع و بی توجهی به دستورات دین،عینیت گناه است.

 

امام جمعه موقت دامغان "وزر" به معنای نشانه سنگینی گناه بر دوش مرتکب شونده گناه، "لمم" و "جریره" به معنای گناهانی که با ارتکابش شخص را به همراه خود می کشاند، از دیگر تعابیر و اسامی گناه در آیات و روایات برشمرد و اظهار داشت: به ویژه در ماه مبارک رمضان توجه کنیم که چشم، گوش و زبان اعضا و جوارحی هستند که انسان به راحتی با آنها گناه می کند، همانا کنترل این سه عضو، تسلط مؤمن را بر دیگر اعضای خود آسان می کند./202/977/ب1

ارسال نظرات