۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۴۲۷۸۳۲
با تقدیر از اساتید نمونه حوزه؛

هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم برگزار شد

هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم امروز با هدف بررسی انتظارات مراجع و رهبر معظم انقلاب از حوزه علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.
هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم هجدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارجه حوزه علمیه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم صبح امروز با هدف بررسی انتظارات مراجع و رهبر معظم انقلاب از حوزه علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.

 

اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی حوزه های علمیه، نمایندگان دفاتر و بیوت رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام، فرزندان آیت الله گلپایگانی(ره)، رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، معاونان حوزه های علمیه در این مراسم حضور داشتند.

 

در این اجلاسیه از 5 نفر از اساتید نمونه حوزه علمیه قم، آیات سید علی مدرسی یزدی، شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی و حجج اسلام والمسلمین شیخ عباس علی زائری، سیدحسین حسینی قمی و شیخ هادی عباسی تجلیل شد.

در این اجلاسیه حضرت آیت الله جوادی آملی به وظیفه طلاب اشاره کرد و یادآور شد: حوزه وقتی زنده است که از محدودیت و مدار بسته فقه و اصول بگذرد؛ هم کلینی گفته و هم در نهج البلاغه آمده است که مسؤولیت جامعه روحانیت، انقلاب فرهنگی است؛ اگر بر جاهلان تعلم واجب بوده، بر عالمان تعلیم واجب است.

 

این مرجع تقلید با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) در نهج البلاغه بر لزوم حضور طلاب در عرصه انقلاب فرهنگی تأکید و خاطرنشان کرد: در نهج البلاغه آمده است که جامعه فقها و علما موظف اند جهل زدایی کنند؛ امروزه سخن از انقلابی بودن حوزه و جامعه مطرح بوده که سخنی حق است؛ در انقلاب، یک میدان دار می خواهد که امیر مؤمنان(ع) فرمودند میدان انقلاب ما هستیم؛ آن حضرت فرمودند که قبل از خشک شدن انقلاب فرهنگی بشتابید.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم بر لزوم حضور طلاب در جامعه و هدایت مردم در تمامی ابعاد جامعه گفت: علما باید در مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حضور داشته باشند؛ همانطور که از چشم و گوش ما سؤال می شود، از ما سؤال خواهد شد که برای جامعه چکار کردی و موظف هستیم جامعه را حفظ کنیم؛ فرمود که تمام تلاشتان این باشد که امام زمان(ع) شما را ببیند، اینکه شما امام زمان(عج) را ببینید، مشکلی را رفع نمی کند، چه بسا کسانی بودند که پنج وعده نماز را پشت سر پیامبر(ص) می خواندند، اما مشکلشان حل نشد.

 

همچنین در این اجلاسیه، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور پاسخگویی حوزه به نیازهای جهان را از دیگر انتظارات رهبر معظم انقلاب و مراجع عنوان و خاطرنشان کرد: اگر مسائل دانشگاه امر مثبت داشته باشد، هم افزایی می کنیم، اما قرار نیست تمامی مسائل دانشگاه وارد فضای حوزه شود؛ از دیگر انتظارات رهبر معظم انقلاب و مراجع، حوزه افرادی را تربیت کند که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای درون حوزوی، پاسخگوی نیازهای جامعه و جهان امروز باشد؛ نمی توان حوزه را در فضای خود محصور کرد؛ استاد حوزه باید در عین تدریس رسائل و مکاسب و کفایه و درس خارج، فضای جامعه را مرتب رصد کند و در این صورت شاهد خواهیم بود که حوزه نسبت به تبلیغ حساس است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که حوزه فردانگر است، تصریح کرد: از دیگر دغدغه های رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید این است که حوزه باید به آنچه در جامعه می گذرد، دغدغه مند باشد؛ اساتید، طلاب را به تبلیغ دعوت کنند؛ حوزه فردا نگر است، نه تنها امروز نگر؛ تمام مؤسسات بین المللی دنیا برای صد سال آینده در تمامی مسائل برنامه ریزی می کنند و ما نیز با کمک شما باید برای حوزه فردانگر باشیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که به حوزه در کنار نظام اسلامی هستیم، یادآور شد: موج اسلام خواهی در دنیا کم نیست؛ اساتید باید متناسب با نیازها در راستای انتظارات رهبر معظم انقلاب و مراجع قلم بزنند و قدم بردارند؛ توجه به استقلال حوزه دیگر انتظار از حوزه است؛ به حوزه ای معتقد نیستیم که نسبت به نظام اسلامی بی تفاوت باشد و تنها انتقاد کننده باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: حوزه مورد انتظار آن است که به امور مسلمانان اهتمام بورزد؛ اگر خبری از سوریه شنیده می شود، نباید بگوید به ما چه ربطی دارد که این را عده ای از عوام می گویند؛ حوزه مورد انتظار، حوزه ای است که به گفتمان امام راحل و رهبر معظم انقلاب اعتقاد دارد ؛ چه کسی تصور می کرد نظام 2500 ساله شاهنشاهی سرنگون شود که این کار حوزه بود؛ راه تمام نشده است که هنوز آغاز راه است؛ حوزه مورد انتظار، حوزه مردمی است؛ حوزه ای است که در غم و شادی مردم شریک باشد و از کنار هجمه های دشمن به راحتی عبور نکند.

 

حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه قم در این اجلاسیه تصریح کرد: یکی از دغدغه های مراجع در گذشته و حال مباحث مربوط به اتقان علمی حوزه است و اساتید حوزه تمام همّ خود را در این امر  مصروف کرده اند و حوزه علمیه، حوزه ای با نشاط از نظر علمی است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مباحث تربیتی از دیگر دغدغه های حوزه است که در حال پیگیری بوده و یک برنامه ریزی بسیار منظم در حال تهیه است که می تواند نقش بسیار اساسی در مباحث تربیتی در حوزه علمیه ایفا کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بنیادی، استاد حوزه علمیه قم با اشاره به انتظارات بزرگان از حوزه علمیه یادآور شد: مطالبه رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید از حوزه این است که حوزه های علمیه باید هدایت فکری و دینی جامعه و به واسطه تبیین اندیشه های دینی باشند؛ از دیگر مطالبات، هدایت سیاسی و بصیرت افزایی به واسطه حوزه انقلابی و حضور مستمر در انقلاب است؛ امروز تکفیری ها در همه جا ورود پیدا کرده اند و شبهات افزایش یافته و در این راستا حوزویان باید پاسخگوی شبهات باشند؛ اساتید پرچمداران حرکت دینی و انقلابی در داخل و خارج هستند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به انتظارات بزرگان از حوزه علمیه یادآور شد: مطالبه رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید از حوزه این است که حوزه های علمیه باید هدایت فکری و دینی جامعه و به واسطه تبیین اندیشه های دینی باشند؛ از دیگر مطالبات، هدایت سیاسی و بصیرت افزایی به واسطه حوزه انقلابی و حضور مستمر در انقلاب است.

 

وی به نقش اساتید در مأموریت های حوزه علمیه پرداخت و خاطرنشان کرد: سومین مطالبه بزرگان از حوزه علمیه، راهنمایی و حضور هدایتگرانه در عرصه خدمات اجتماعی است؛ سه مأموریت امروز جامعه حوزوی ترسیم شده که لازم است زیر شاخه های آن توسط اساتید تدوین و در قالب مقاله و حلقه های معرفتی بین اساتید و طلاب اتفاق بیفتد.

 

آیت الله احمدی فقیه یزدی گفت: اصل انقلاب به واسطه مرجعی شروع شد که صاحب تهذیب و اخلاق نمونه ای بود که مهم ترین چیزی که همه را به سمت پیروزی انقلاب می فرستاد، وجود امام راحل بود و معنویت ایشان اساتیدی پا برجا را تربیت کرد که این معنویت به سراسر کشور حتی روستاها رساندند.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: اگر علیت اولیه انقلاب که محدثه است را در مُبقیه هم ببینیم، این انتظار است که بیانات امام راحل، رهبر معظم انقلاب و سر سلسله علما قلوب مردم را به عالم بالا و رضای پرودرگار متوجه می کردند.

 

وی بقای انقلاب را وابسته به انقلابی ماندن حوزه های علمیه دانست و تصریح کرد: یکی از عوامل مهم انقلاب، روحیه انقلابی بودن است که در حوزه ها ایجاد شد و به سراسر کشور گسترش پیدا کرد؛ مسلما اگر این روحیه باقی بماند، طبعا انقلاب بیمه می شود و در غیر این صورت، با رفتن جزئی از علت معلول نیز از بین می رود؛ انقلابی بودن حوزه به معنای نفی نیست و حفظ همان روحیه انقلابی با همان کیفیت و کمیتی که داده است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی با اشاره به ارکان حوزه گفت: رکن حوزه با محور طلاب، اساتید و کتب درسی است که مراجع در سخنان خود به مسائلی اشاره می کنند که ابعاد بحث را بیان می کند که یکی بعد علمی و پشتکار همراه با فراگیری است و صرف عالم شدن نباید برای فرار ازمسؤولیت باشد.

 

از عوامل مهم پیشرفت، استاد است که مراجع بر نکاتی در این اشاره داده اند که از آن جمله انضباط در امر تدریس، تخلق به اخلاق حسنه، ارتباط صمیمی استاد با شاگردان و اخلاص در امر تدریس است./822/پ202/ی

ارسال نظرات