سعه صدر و الفت اجتماعی لازمه موفقیت طلاب در مسیر رسالت دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، مسؤول نمایندگی حوزه علمیه استان خراسان شمالی، امروز در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه استان، با اشاره به جایگاه ویژه و رسالت خطیر طلاب و روحانیان در جامعه اسلامی، اظهار کرد: طلاب باید تلاش کنند تا در کنار آموزش و فراگیری تعلیمات دینی، توجه ویژهای نیز به تهذیب نفس و خودسازی داشته باشند.
وی با بیان اینکه طلاب و روحانیان باید سعی کنند به خصال و ویژگیهای مؤمن الگو دست یابند، اضافه کرد: امام رضا (ع) در مورد ویژگیها و نشانههای مؤمن میفرمایند: «لايَکوُنُ المُومِنُ مُومِناً، حَتّی تَکوُنَ فیهِ ثَلاثُ خِصالٍ: سُنَّةٌ مِن رَبِّهِ وَ سُنَّةٌ مِن نَبيِّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سُنَّةٌ مِن وَليِّهِ عَلَیهِ السَّلامُ، فَأَمَّا السُّنَّةُ مِن رَبِّهِ فَكِتمانُ السِّرِّ وَ اَمَّا السُّنَّةُ مِن نَبِيِّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ فَمُداراةُ النّاسِ وَ اَمَّا السُّنَّةُ مِن وَلِيِّهِ عَلَیهِ السَّلامُ فَالصَّبرُ فِی البَاساءِ وَالضَّرّاءِ».
حجتالاسلام سالاری ادامه داد: امام هشتم شیعیان در این حدیث در مورد نشانههای مؤمن میفرمایند مؤمن، مؤمن نمیشود مگر آنکه در او سه خصلت و مؤلفه از پروردگار، پیامبر و ولیاش وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: مطابق فرموده این امام همام مؤمن باید از پروردگار خود سنت حفظ اسرار دیگران، از حضرت محمد (ص) سنت مدارا کردن با مردم و از ولی خود سنت صبر کردن در برابر سختیها و بلاها را کسب کند.
دبیر شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: همانگونه که باری تعالی اسرار بندگان خود را بر دیگران فاش نکرده و آبروی آنها را حفظ میکند انسان مؤمن نیز میبایست اسرار بندگان خدا را کتمان کرده و عیوب آنها را به دیگران نشان ندهد.
حجتالاسلام سالاری مکی با بیان اینکه همانگونه که رسول گرامی اسلام با مردم مدارا میکرد فرد مؤمن نیز میبایست با مردم مدارا کند، ادامه داد: همچنان که بر اولیای الهی آن همه سختی و ناراحتی از سوی دوست و دشمن میرسید ولی آن بزرگواران تحمل و صبر میکردند انسان مؤمن نیز باید در برابر سختیهای زندگی صبر و استقامت پیشه کرده تا در ردیف مؤمنان و رستگاران قرار گیرد.
این استاد اخلاق حوزه علمیه استان خراسان شمالی با تأکید بر اینکه خصال و ویژگیهای مزبور میبایست در طلاب و روحانیان به صورت ویژه تقویت شود، خاطرنشان کرد: سه خصلت رازداری، مردمداری و صبر در برابر مشکلات از صفات مورد پسند خداوند، رسول گرامی اسلام و ائمه اطهار (ع) است که باید در جامعه اسلامی به ویژه در بین طلاب و روحانیان بیش از پیش تقویت شود.
وی با تأکید بر اینکه طلاب باید در کنار تحصیل و پژوهش، برای کسب این فضیلتها و رسیدن به مراتب عالی آنها فعالیت کنند، افزود: عمل کردن به این حدیث رضوی در زندگی فردی و اجتماعی سبب میشود تا طلاب و روحانیان به صورت عملی سبک زندگی اسلامی را در جامعه تبلیغ و ترویج کنند.
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اساسی جامعه امروز آرامش و اطمینان در زندگی، سعه صدر در برخورد با مصائب و مشکلات و انس و الفت اجتماعی است، تصریح کرد: درواقع امام رضا (ع) با بیان این حدیث الگو و راهکاری جامع برای رفع این نیازهای اساسی جامعه اسلامی ارائه کردهاند.
مسؤول نمایندگی حوزه علمیه خراسان شمالی در خاتمه با بیان اینکه طلاب و روحانیان در جامعه اسلامی وظیفهای مهم و حیاتی دارند، افزود: در این زمینه سعه صدر و الفت اجتماعی لازمه مؤفقیت طلاب و روحانیان در مسیر اجرای رسالت دینی است./9314/202/ب3