۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۳۲۵۳۷۱
مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی مطرح کرد؛

آزاداندیشی رمز بالندگی حوزه/ تربیت صحیح فرزندان انقلاب اسلامی در مهد انقلاب

خبرگزاری رسا ـ مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه همیشه ملجأ، مرجع و مأوای علمی مردم، متدینین و اندیشمندان بوده‌ است، گفت: حوزه‌ای می‌تواند روشنگر و هادی باشد که انقلابی باشد، انقلابی بماند، انقلاب‌ساز باشد و انقلاب را حفظ کند.
حجت الاسلام سيد غلام‎عباس موسوي، مشاور امور تبليغي دفتر تبليغات اسلامي

حجت‌الاسلام سید غلامعباس موسوی، مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: مسیر علمی که در حوزه‌های علمیه در سال‌های متمادی شاهد بودیم، یک مسیر پرتلاش، پرتحرک و رو به رشد بوده و همیشه طلاب حوزه‌های علمیه در مسیر اعتلای علمی حرکت کردند.

 

وی با اشاره به جایگاه تأثیرگذار حوزه‌های علمیه در جامعه اسلامی، افزود: حوزه‌های علمیه همیشه ملجأ، مرجع و مأوای علمی مردم، متدینین و اندیشمندان بوده‌اند و همواره پایگاه تضارب آراء و افکار علمی را در حوزه شاهد بودیم.

 

مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: بالندگی حوزه‌های علمیه به دلیل آزاداندیشی، برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و همچنین بسته‌نبودن فضای علمی است و این مسأله توانسته ارتقای علمی حوزه و جامعه اسلامی را رقم بزند.

 

حجت‌الاسلام موسوی با بیان این‌که حوزه علمیه اگر بخواهد مسیر علمی قوی را دنبال کرده، پویا باشد و توانایی رهبری فضای جامعه را به دست آورد باید نکات ویژه‌ای را در مورد طلاب در نظر بگیرد، ادامه داد: یکی از این موارد توجه به پذیرش و گزینش طلاب است.

 

جذب طلاب از مقوله‌های بسیار مهم، اساسی و زیربنایی حوزه‌های علمیه

وی جذب طلاب را از مقوله‌های بسیار مهم، جدی، پیچیده، اساسی و زیربنایی دانست و افزود: توجه به بهره هوشی، استعداد، سلامت روحی و روانی و اصالت خانوادگی در پذیرش ضروری است.

 

مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌ مطلب که فردی که می‌خواهد وارد حوزه علمیه شود باید پیشینه موفق و مثبتی را داشته باشد، بیان داشت: فرد علاقه‌مند به تحصیل در حوزه باید از نظر علم‌آموزی و تحصیلات دارای برجستهگی‌ها و سوابق درخشان باشد.

 

وی علوم حوزه را بسیار پیچیده، سخت و نیازمند بررسی و دقت فراوان دانست و گفت: حوزه جایگاه افراد خلاق، خوش‌فکر، بااستعداد و با توانمندی علمی بالا است تا بتوانند علوم حوزه را در راستای ارتقای سطح جامعه فرا بگیرند.

 

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به این‌که حوزه در جذب طلاب جدید هیچ زمانی نباید به فکر کمیت و تعداد بیشتر باشد، اظهار داشت: صحیح است که ما نیاز به مبلغ، فقیه، قاضی و امام جماعت داریم، اما آنچه مهم است، این‌که کیفیت، قابلیت و صلاحیت در هر سطحی مقدم بر کمیت و تعداد افراد است.

 

حوزه علمیه بما هو حوزه علمیه باید طالب باشد

وی با بیان این‌که حوزه علمیه بما هو حوزه علمیه باید طالب باشد و به سراغ افراد خوش‌استعداد برای تحصیل در حوزه برود، خاطرنشان کرد: حوزه نباید همچون مراکز دیگر کنکور برگزار کند، بلکه باید یک مرحله قبل‌تر از پذیرش به دنبال گزینش افراد نخبه باشد.

 

مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: مسؤولان حوزه اگر با مطالعه، شناخت و نظارت دقیق و کامل افراد نخبه را گزینش و جذب کنند، قطعا حوزه را با موفقیت‌های خوبی رو به رو خواهد کرد و مسیر پویایی و رشد علمی حوزه‌های علمیه را می‌توانند رقم بزنند.

 

ضرورت تدریس متون تبلیغی در حوزه

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مسأله تبلیغ اشاره کرد و گفت: قطعا اگر ما بخواهیم تبلیغ مؤثر، کارآمد و موفقی داشته باشیم باید در کنار متون درسی حوزه‌های علمیه، متون تبلیغی و مورد نیاز تبلیغ را قرار بدهیم تا طلاب فرا بگیرند.

 

حجت‌الاسلام موسوی با بیان این‌که یکی از مسیرها و کارکردهای موفقیت در حوزه علمیه تبلیغ است، خاطرنشان کرد: اساسی‌ترین و زیربنایی‌ترین کارکرد حوزه تبلیغ است و این توانمندی باید از ابتدا و همزمان با فراگیری دروس حوزوی باید در طلاب ایجاد شود

 

اساسی‌ترین و زیربنایی‌ترین کارکرد حوزه تبلیغ است

وی برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های تبلیغی، اعزام طلاب در کنار مبلغان به عنوان کارآموز و ارجاع طلاب به مراکز تبلیغی و فرهنگی جهت آشنایی با فضاهای تبلیغی را از دیگر روش‌های توانمند‌کردن طلاب در تبلیغ دانست.

 

مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه در دفاع از اسلام و تشیع، ابراز داشت: حوزه‌های علمیه و روحانیت همیشه بیدارگر بوده و بیدارگری کرده و در مقابل ظلم، استبداد و طاغوت ایستاده است، همچنان که انبیاء و ائمه(ع) در مقابل طاغوت ایستادند.

 

حوزه علمیه همیشه باید دشمن‌شناس و بصیر باشد

وی با تأکید بر این‌که حوزه علمیه همیشه باید دشمن‌شناس و بصیر باشد و در مسیر تحول قرار بگیرد، ادامه داد: حوزه علمیه باید تحول‌گرا باشد و همچنان که در سال 1357 انقلاب اسلامی ایران را ایجاد کرد و انقلابی بود، امروز نیز انقلابی بماند.

 

حجت‌الاسلام موسوی تصریح کرد: اگر حوزه علمیه انقلابی نماند و خصلت انقلابی‌گری از او گرفته شود، سکولار خواهد شد و حوزه سکولار از دین خارج می‌شود و دیگر نمی تواند در مقابل ظلم ایستادگی کند و به مردم هوشیاری بدهد.

 

حوزه سکولار نمی‌تواند روشنگری کند

وی با بیان این‌که حوزه سکولار نمی‌تواند روشنگری کند و مسیر هدایت را به مردم نشان دهد، بیان داشت: حوزه‌ای می‌تواند روشنگر و هادی باشد که انقلابی باشد، انقلابی بماند، انقلاب‌ساز باشد و انقلاب را حفظ کند.

 

مشاور امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم انقلاب اسلامی را مولود حوزه علمیه دانست و گفت: حوزه باید این فرزند را درست پرورش داده و از گزند بلیات و آفات حفظ و موانع را از سر راهش بردارد و همواره روح انقلابی‌گری و حماسی را در طلاب بدمد تا آنها جامعه را انقلابی نگه دارند.

 

اهتزار پرچم اسلام در گرو داشتن روحیات انقلابی است

وی با اشاره به این‌که اگر حوزه انقلابی شد، جامعه نیز انقلابی خواهد شد و ارزش‌ها حفظ شده و تداوم پیدا می‌کند، افزود: این روحیات انقلابی است که می‌تواند پرچم اسلام را به اهتزار در بیاورد و تحویل صاحب اصلی، ولی‌الله الاعظم امام عصر(عج) بدهد./907/ت301/س

ارسال نظرات