بخش نرم افزاری حوزه های علمیه ایده آل است/ مراقبت هوشمندانه از بخش سخت افزاری حوزه بر عهده مدیران میانی است

حجت الاسلام سید مصطفی هاشمی، مسؤول دفتر نظارت و ارزیابی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به اهمیت شکل گیری اقشار مختلف در یک جامعه، از حوزه به عنوان قشری که مسؤولیت انسان سازی را به عهده دارد، یاد کرد و اظهار داشت: حوزه علمیه با توجه به رسالت و مسؤولیتی که دارد از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است که توجه به این دو مقوله برای مدیران میانی حوزه بسیار مهم است.
این استاد حوزه شهرکرد با بیان این که بخش نرم افزاری حوزه همان سیستم آموزشی و کتب درسی و منابع علمی در دسترس است، گفت: هر چیز که به رشد و نبوغ معنوی و فکری انسان کمک می کند در این بخش قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که قسمت نرم افزاری حوزه های علمیه از سوی ائمه اطهار و معصومین(ع) و به ویژه حضرت امام جعفر صادق(ع) پایه گذاری شده و بعدها هم از سوی بزرگانی چون شهیدین و شیخین ادامه پیدا کرده و از طرف دیگر چون تأثیر گذاری و تغییر این سیاست ها از سوی تعداد معدودی صورت می گیرد، پس احتمال خطر انحراف نیز کمتر و شاید ناچیز به نظر بیاید؛ بنابراین حوزه از این منظر ایده آل است.
حجت الاسلام هاشمی با معرفی طلاب و روحانیان به عنوان بخش سخت افزاری حوزه، تصریح کرد: آنچه مهم و حساس به نظر میرسد، قسمت سخت افزاری حوزه ها است که این وظیفه در درجه نخست بر دوش مسؤولان و مدیران میانی حوزه هاست که باید هوشیارانه از سخت افزار حوزه های علمیه مراقبت کنند و مراقب نفوذ افکار و افراد فاسد به حوزه ها باشند چرا که اگر طلبهای فاسد بشود زیان آن برای جامعه اسلامی بیشتر از هر شخص دیگری است.
مسؤول دفتر نظارت و ارزیابی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با تأکید بر این که وجود اساتید خبره و توانمند رکن مؤثر در پیشرفت همه جانبه هر مرکز علمی است، اظهار داشت: به یقین نقش اساتید در پیشبرد اهداف حوزه های علمیه به عنوان یک مرکز علوم دینی بی بدیل و غیرقابل انکار است.
این مقام مسؤول با اشاره به تفاوت فضای آموزشی حوزه های علمیه با دیگر مراکز علمی، افزود: رشد و بالندگی علمی طلاب نخستین مسؤولیت اساتید حوزهها است، به طوری که طلاب با توانمندی علمی بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه در زمینه شبهات دینی و اعتقادی باشند.
وی ادامه داد: اساتید حوزه باید به عنوان پدری دلسوز و مهربان که اوضاع علمی فرزند خود را رصد میکند، نسبت به وضعیت علمی و اخلاقی طلاب حساس باشند.
حجت الاسلام هاشمی تصریح کرد: با توجه به این که طلاب امروز، ائمه جمعه و جماعت و رهبران دینی فردای جامعه هستند، لزوم توجه ویژه به مباحث تهذیبی آنان بیش از هر زمان دیگری احساس می شود، بنابراین باید در کنار آموزش مباحث علمی، به تربیت اخلاقی آنان نیز توجه ویژه شود.
مسؤول دفتر نظارت و ارزیابی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که نظارت بر عملکرد علمی و تهذیبی طلاب وظیفه همه اساتید است، یادآور شد: کوتاهی در ارتقاء علمی و تهذیبی طلاب گناهی تابخشودنی است./9457/302/ب2