۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
کد خبر: ۳۱۱۶۶۲
به همت مرکز رصد دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد؛

نشست نقد و بررسی سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در مواجهه فکری و علمی با غرب

خبرگزاری رسا ـ نشست تخصصی «نقد و بررسی سیاست های جمهوری اسلامی ایران و نهاد های غیر حاکمیتی در مواجهه فکری و علمی با غرب»به همت مرکز رصد دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد.
نشست تخصصي «نقد و بررسي سياست هاي جمهوري اسلامي ايران و نهاد هاي غير حاکميتي در مواجهه فکري و علمي با غرب»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نخستین نشست تخصصی «نقد و بررسی سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و نهادهای غیرحاکمیتی در مواجهه فکری و علمی با غرب» با محورهای «وضعیت ترجمه در ایران»، «وضعیت ایران در مواجهه فکری و علمی با غرب» و «مبانی و الزامات مواجهه فکری و علمی با غرب» توسط مرکز رصد دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

 

در این نشست عطاءالله بیگدلی دانش آموخته دکترای حقوق دانشگاه امام صادق(ع)، میثم واثقی دانش آموخته دکترای فلسفه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم (ع)، حجت الاسلام مرتضی روحانی رییس مؤسسه ترجمان علوم انسانی و حجت الاسلام امیر آقاجانلو دانش آموخته دکترای فلسفه دین دانشگاه تهران به ارائه بحث پرداختند.

 

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام روحانی با اشاره به اهمیت ترجمه صحیح متون غربی، اشاره کرد: باید معنای جدیدی از ترجمه برای ما نمایان شود؛ چرا که در این نگاه ترجمه برای ما همان امکان فهم عالم غربی است، نه برگرداندن ساده الفاظ و ترکیب ها و جمله های یک متن از زبانی به زبان دیگر؛ بلکه ترجمه، فراهم کردن امکان فهم جهان معنایی یک متن در زبانی دیگر است.

 

رییس مؤسسه ترجمان علوم انسانی افزود: در این نگاه ترجمه دیگر چیزی در مقابل ما و ابزاری برای وارد کردن فشارهای سیاسی به ما نیست؛ بلکه امکان فهم ما از عالمی دیگر است که اگر صحیح نباشد، مرز بین خود و دیگری را به هم می ریزد و ما را به بحران مواجه می کند ولی اگر ترجمه‌های کامل و درستی داشته باشیم می توانیم از همین راه به تولید علوم انسانی بومی دست پیدا کنیم.

 

در ادامه این نشست، حجت الاسلام آقاجانلو با اشاره به ضرورت تولید علوم انسانی به مراجعه به متون غربی، اظهار داشت: چند رویکرد نسبت به غرب وجود دارد؛ رویکرد نخست گزینش از تفکر غرب است که آنچه خوب است را انتخاب کنیم و آنچه که بد است را کنار بگذاریم که اگر این است نیاز به این همه صرف هزینه برای تولید نیست چون در این جا گزینش است و تولید صورت نمی گیرد و رویکرد دوم خودبسندگی است.

 

حجت الاسلام آقاجانلو ادامه داد: رویکرد گزینشی به دنبال پالایش اندیشه های غربی است و از این منظر با دوختن لباسی اسلامی بر قامت آن اندیشه‌ها و تشخیص مطابقت یا عدم مخالفت آن‌ها با اسلام، علم دینی ایده‌آل خود را پی می‌گیرد و در مقابل رویکرد خودبسندگی راهکار را در واکاوی سنت موجود و در بهره برداری از داشته‌های خود می داند.

 

گفتنی است، در ادامه مراسم آقایان واثقی و بیگدلی مباحث خود را مطرح کردند و در پایان به سؤالات حاضران پاسخ گفتند./1330/203/ب2

ارسال نظرات