۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۵
کد خبر: ۳۱۰۶۶۲

شرح حال و اشعار شاعران حوزه علمیه خراسان در کتاب «سبحه صد دانه»

خبرگزاری رسا ـ کتاب «سبحۀ صد دانه»، مجموعه‌ای از شرح حال و اشعار شاعران خطه خراسان منتشر می‌شود.
انتشارات سوره مهر

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «سبحۀ صد دانه»، مجموعه‌ای از شرح حال و اشعار شاعران خطه خراسان از مشروطه تا به امروز منتشر می‌شود.

 

امیرمهدی حکیمی درباره کتاب «سبحۀ صد دانه»، اظهار داشت: حوزه علمیه خراسان با پیشینه چند صد ساله، یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های علمیه جهان تشیع است، این حوزه غنی و پربار از سوی دیگر به دلیل قرار گرفتن در سرزمین ادب و مهد ادبیات و ادیبان ایران، حوزه‌ای ادب محور و ادیب پرور است.

 

حکیمی ادامه داد: حوزه علمیه خراسان، سرشار از عالمانی است که در تاریخ ادب و شعر فارسی شناخته شده‌اند. این ویژگی بیش از همه، از روزگار پایان قاجاریه و آغاز عصر مشروطه، در حوزه علمیه خراسان، خود را نشان می‌دهد.

 

وی درباره ایده شکل گیری این کتاب گفت: ایده این کتاب در سال 1384 آن زمان که مدیریت گروه آموزشی ادب و هنر حوزه، معاونت آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان را بر عهده داشتم به ذهنم رسید.

 

حکیمی افزود: در آن سال گروه، سوگوارۀ شعر عاشورایی (شبی غمرنگ) را برگزار کرد. برای تیزر تصویری آن سوگواره به معرفی تنی چند از شاعران حوزه خراسان پرداختم. سپس با برگزاری جلسات حلقه شعر شاعران حوزه (انجمن هفتگی شعر طلاب) ایجاد ارتباط بین نسل های مختلف یک حوزه ادبی بزرگ، برایم جدی تر شد. این سرآغاز یک راه بود و ایده ای برای یک کار. از آن سال تا اسفندماه سال 1393 پژوهش و جستجو ادامه داشت.

 

وی اظهار داشت: در آغاز کار فکر می‌کردم، تنها 40 تا 50 شاعر را بتوانم در این مجموعه معرفی کنم. ولی با گذشت زمان، ابعاد وسیع و گسترده ادبی حوزه خراسان، برایم نمایان شد و این شاعران و ادیبان به 147 تن رسیدند.

 

این نویسنده گفت: باید توجه داشت که شاعران این مجموعه، همه در یک ردیف و در یک سطح نیستند. در این مجموعه با نام‌های بزرگ ادب فارسی چون: ملک الشعرای بهار، آیت الله میرزا حبیب خراسانی، میرزا عبدالجواد ادیب نیشابوری، بدیع الزمان فروزانفر، ادیب پیشاوری، محمدتقی ادیب نیشابوری، علامه محمدرضا حکیمی، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، مرحوم استاد غلامرضا قدسی، استاد ذبیح الله صاحبکار   مواجه خواهیم شد.

 

حکیمی ادامه داد: این کتاب پیوستگی جریان ادبی در حوزه خراسان را در محدوده‌ای 200 ساله نمایان می‌سازد. نخستین شاعر این مجموعه (میرزا نصراللّه تربتی) در سال 1194 هجری شمسی دیده به جهان گشوده است، 200 سال پیش؛ و آخرین شاعر (جناب آقای مسعود یوسف پور) در سال 1373 پای بدین سرای نهاده است؛ فاصله‌ای 180 ساله.

 

همچنین باید توجه داشت حوزه علمیه خراسان، در تربیت روح‌های عاشق و استعدادهای درخشان، در چهرۀ بزرگ‌ترین عالمان و اندیشمندان این روزگار، نقش خویش را به زیبایی ایفا کرده است. در این دوران، عالمان بسیاری در حوزه خراسان پرورش یافتند. عالمانی که به فقه، اصول، کلام، فلسفه، تفسیر، حدیث، معارف الهی و ادبیات پرداخته‌اند./998/102/ب2

 

منبع: سوره مهر

ارسال نظرات