حوزه علمیه حامی هنر توحیدی و هنرمند ارزشی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه کشور در دیدار با مسؤول و مدیران کمیته های اجرایی چهارمین جشنواره هنرهای آسمانی که در دفتر وی واقع در بلوار جمهوری برگزار شد با عرض خیرمقدم و تشکر بیان داشت: امروزه نقش هنر در جامعه بی بدیل و پیام رسانی آن مطلوب است؛ گاهی تأثیر یک مصراع شعر از سخنرانی طولانی بیشتر است.
وی با بیان این که حوزه علمیه جایگاه اصلی نشر معارف دین است و به دنبال فرصتی است تا دین را در جامعه نهادیه کند، اظهارداشت: بهترین فرصت امروز در اختیار روحانیت، مرجعیت و حوزه های علمیه قرار دارد و می تواند از هنر برای رسیدن به این هدف الهی استفاده کنند.
امام جمعه قم با اشاره به این که هنر از زمان های گذشته وجود داشته و در حوزه های علمیه نیز فراوان بوده است، خاطرنشان کرد: امروزه جایگاه هنر فراتر از گذشته است و تأثیر سینما و فیلم و مواردی که جامعه امروز تحت عنوان هنر از آنها برای فرهنگ سازی استفاده می کند بی بدیل است.
وی با تأکید بر این که کمیته های جشنواره آسمانی حوزه علمیه را پاسخ گو در عرصه هنر قرار دهند، گفت: گاهی اشکالات فراوانی نسبت به یک فیلم یا فیلم نامه صورت می گیرد اما جوابی که می شنویم این است که ظرفیت در همین مقدار است و شما نیروهای خود را وارد کار کنید.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نیازهای جامعه را رصد کنید و متناسب با نیازهایی که وجود دارد تولیدات خود را آغاز کیند؛ ما ادعا داریم که انقلاب ما می تواند از نظر فکری و فرهنگی صادرکننده فکر و فرهنگ باشد اما اگر نتوانیم برای مجموعه درون نظام کاری انجام دهیم، برای دیگران هم نمی توانیم کاری انجام دهیم.
وی با بیان این که هنرمندان را شناسایی کنید، عنوان کرد: هنرمندانی که دارای روحیه اسلامی و دینی هستند را شناسایی کنید؛ حتی افرادی که به ظاهر روحیه اسلامی ندارند اما دارای ظرفیت هستند اگر در فضای دینی و اسلامی قرار گیرند همان گونه که مطلوب است عمل خواهند کرد.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر دو گروه باید مورد شناسایی قرار گیرند کرد افرادی که دارای روحیه اسلامی هستند و افرادی که در عرصه هنری دارای فعالیت های فراوان هستند اما مبانی را به گونه صحیح در اختیار ندارد که باید برای این گونه افراد نیز یک برنامه ریزی صورت گیرد.
آیت الله حسینی بوشهری، ترسیم چشم انداز و نقشه راه در رابطه با هنر را لازم دانست و خاطرنشان کرد: بخشی نگری روزمرگی نباید وجود داشته باشد؛ بلکه یک هدف معین شود تا این که روزی رسیدن به آن هدف مطلوب شکل گیرد؛ این جشنواره باید معرف خود باشد و هرچه بهتر کار کند و نوآوری داشته باشد می تواند جایگاه خود را تثبیت کند.
وی در پایان عنوان کرد: با نهادهای دیگری که در این زمینه فعالیت می کنند هماهنگ باشید و بنا را برهمکاری بگذارید و در یک هدف مشخص با یکدیگر کار کنید./1324/پ202/ف2