فاصله مساجد بینراهی فارس به کمتر از 50 کیلومتر رسیده است
حجتالاسلام علی سقاچی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، اظهار داشت: از بخشنامه 17 مادهای وزارت کشور که در سال 92 ارسالشده تنها یکبند آن اجرایی شده و آن مربوط به حضور دبیر ستاد اقامه نماز در جلسات شورای اداری بوده است.
وی افزود: تشکیل شورای اقامه نماز در هر دو ماه بند اول این بخشنامه است که 11 ماه تشکیل نشده بود و نخستین جلسه آن با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار برگزار شد.
حجتالاسلام سقاچی ادامه داد: بند دوم بخشنامه وزارت کشور در مورد تخصیص اعتبارات است که از زمان آقای احمدزاده استاندار وقت فارس این مسئله اجرایی نشده و هیچکدام از استانداران بعدی نیز در این زمینه اقدامی نکرده بودند.
وی اضافه کرد: واگذاری مکان مناسب به ستاد اقامه نماز در شیراز دیگر مسئلهای که با توجه به بخشنامه در شورای اقامه نماز عنوان و مقرر شد زمینی برای احداث یک ساختمان حداقل به متراژ 100 مترمربع برای این امر تأمین شود چراکه مکان فعلی مخروبه بوده و در شأن فریضه نماز نیست.
حجتالاسلام سقاچی خاطرنشان کرد: در بخشنامه وزارت کشور بر لزوم پخش اذان در سه نوبت از ساختمان ادارات تأکید شده اما باوجود بی هزینه بودن در بسیاری از ادارات اجرا نمیشود.
وی با تأکید بر لزوم حضور مدیران دستگاهها در اقامه نماز جماعت بیان کرد: بازرس ویژه ما 6 ماه یکبار از ادارات بازرسی میکند و موارد را گزارش میدهد که حداقل در مورد هفت بند اصلی بخشنامه وزارت کشور چندان روند مناسبی در دستگاههای این استان گزارش نشده است.
قائممقام ستاد اقامه نماز استان فارس ابراز داشت: در استان فارس بهجز راه مواصلاتی لار و لامرد در تمام جادههای منتهی به شیراز نمازخانه و مساجد خوبی احداثشده و با ساخت این مساجد، فاصله نمازخانههای بینراهی فارس به کمتر از 50 کیلومتر رسیده است و مساجدی که ستاد ساخته زیبا و دارای فضای مناسب و امکانات خوب است اما برخی مساجد ساختهشده توسط بینراهی در شأن استان نیست.
وی یادآور شد: مساجدی که ما در دست احداث داریم در مواردی مشکل آب و برق دارد و استانداری باید در این زمینه ما را یاری کند چنانکه در کمربندی سعادت شهر در حال احداث مسجد بینراهی هستیم و همین مشکل وجود دارد.
حجتالاسلام سقاچی متذکر شد: احداث مسجد بینراهی ابوالفضل در نیریز در مراحل پایانی است و مسجد فاطمه الزهرا (س) در دشت مرغاب روزانه بالای 100 اتوبوس را پذیراست اما اداره راه و شهرسازی 100 متر مقابل این مساجد را آسفالت نمیکند.
قائممقام ستاد اقامه نماز فارس سپس گفت: بنابر تفاهم بین جواد ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت کشور و حاجآقا قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، مقررشده قبل از اجلاس سراسری نماز یک اجلاس در استانها برگزار و در آن موضوع نماز و دستاوردهای در این چند سال تبیین و معرفی شود.
وی بیان کرد: در همین راستا در شورای اقامه نماز استانداری فارس مقرر شد این همایش در سهماهه سوم سال برگزار شود و مسئولیت دبیرخانه آن بر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری باشد.
حجتالاسلام سقاچی افزود: برای تحقق تعهدات مرتبط با ساخت مساجد در استان فارس لازم است روحانیت و ائمه جمعه همت کنند و بر منابر در مورد اهمیت امر نماز به مردم توضیح دهند تا مردم و مسئولان در این حوزه درد دین خود را عملیاتی کرده و قدم به میدان بگذارند.
وی در ادامه عنوان کرد: از سویی ساخت مساجد پر هزینه در حال حاضر اولویت ندارد و باید با ساخت مساجد صرفهجویانه مناطق فاقد مسجد را پوشش داد چنانکه در مورد مدارس نیز گاه ادارات متولی ساخت نمازخانه هزینههایی معادل خود نمازخانه را صرف کاشیکاری و نقش و نگار و نوشتن آیات به خطوطی میکنند که به قول حاجآقا قرائتی حتی خود ما روحانیون نیز نمیتوانیم آن آیات خوشنویسی شده را بخوانیم.
قائممقام ستاد اقامه نماز فارس افزود: در این زمینه اگر آموزشوپرورش و نوسازی مدارس اندکی در ساخت مدارس مقرونبهصرفه به ما کمک کنند ما با کمک خیران تعداد بیشتری نمازخانه میسازیم که قابلیت استفاده برای مردم محله همجوار مدرسه را نیز داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر بتوان درب نمازخانه مدارس را به روی عموم مردم باز کرد میتوان نهضت نمازخانه سازی را در مدارس فارس محقق ساخت./839/202/ب2