۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
کد خبر: ۲۹۹۴۱۹
مقاله نویس برتر همایش بین المللی امام سجاد تشریح کرد؛

جایگاه قرآن در دیوان اشعار امام سجاد

خبرگزاری رسا ـ مقاله نویس برتر همایش بین المللی امام سجاد(ع) با اشاره به این که امام سجاد(ع) در دیوان شعری خود از آیات قرآنی اقتباس می کردند و الفاظ، معانی و ترکیب ها به صورت روشن در شعر آنها بکار گرفته شده، گفت: بیشتر اشعار امام سجاد(ع) درباره ایمان به خدا، ترک دنیا و اعتقاد به قیامت، حسابرسی به اعمال انسان، بهشت و جهنم، قضا و قدر، توکل بر خدا، رزق و روزی، صبر و قناعت و دیگر موارد است.
حسين ساعدي ، مقاله نويس برتر همايش بين المللي امام سجاد(ع)

حسین ساعدی مقاله نویس برتر همایش بین المللی امام سجاد(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به این که قرآن یکی از مهم ترین منبع علمی به شمار می رود، ابراز داشت: همه علما، دانشمندان، روشنفکران، شاعران و اهل قلم جدید و قدیم آن را منبع مهم می دانند و بهرده گیری های لازم را از آن می برند.

 

وی با بیان این نکته که شاید بیشتر دانشجویان و افراد تحصیل کرده از وجود دیوان شعری امام سجاد(ع) آگاهی نداشته باشند، خاطرنشان کرد: در مقاله «الاثر القرآنی فی دیوان المنسوب للامام السجاد علیه السلام» در حقیقت میراث دینی(قرآن کریم) در اشعار امام سجاد(ع) تبیین شده است.

 

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: این مقاله از بینامتنیت قرآن در شعر امام سجاد(ع)، اقتباس آیات قرآن و اشاریی، محور و فرهنگ لغت شعری برخوردار است؛ میراث دینی قرآن در همه عصرها و برای همه ملت ها سرچشمه غنی از منابع الهام شعری و تمام شاعران از آن برای سرودن شعرهای خود استفاده می کردند.

 

این محقق و پژوهشگر با اشاره به این که امام سجاد(ع) در دیوان شعری خود از آیات قرآنی اقتباس می کردند که این نیز به دو نوع است، ادامه داد: یکی به شیوه نقل از حرف و لفظی و دیگری به نقل از محتوایی و ضمنی که در دو صورت این نوع ابداع فنی و شعری است.

 

مقاله نویس برتر همایش بین المللی امام سجاد(ع) افزود: اشعار امام سجاد(ع) درباره ایمان به خدا، ترک دنیا و اعتقاد به قیامت، حسابرسی به اعمال انسان، بهشت و جهنم، قضا و قدر، توکل بر خدا، رزق و روزی، صبر و قناعت و دیگر موارد است.

 

ساعدی با اشاره به این که قرآن با الفاظ و معانی و ترکیب ها به صورت روشن در شعر امام سجاد(ع) بکار گرفته شده و در این سروده ها رمزهای از بلاغت یافت می شود، عنوان کرد: در حقیقت امام سجاد(ع) قرآن ناطق و روش های کلامی خود را از این منبع لغوی ناب گرفته است.

 

این محقق و پژوهشگر یادآور شد: امام سجاد(ع) با روش اقتباس آیات در اشعار بعضی از موارد و مطالب مورد نیاز بشر و جامعه را با بیانی شیوا و رسا بیان کردند؛ پدیده بینامتنیت و اقتباس بعضی از محورهای شعری امام سجاد(ع) را تشکیل داده است.

 

مقاله نویس برتر همایش بین المللی امام سجاد(ع) با بیان این که اشعار امام سجاد(ع) دارای حکمت ها و سخنان با رویکرد ادبیانه است؛ چراکه حضرت بالاترین، روان ترین و پر جاذبه ترین الفاظ را برای خواننده به کار برده است.

 

وی گفت: دیوان شعری امام سجاد(ع) علاوه بر صحیفه سجادیه یکی از منابع اساسی و سرچشمه های بلاغت در جهان اسلام است.

 

لازم به ذکر است، مقاله «الاثر القرآنی فی دیوان المنسوب للامام السجاد علیه السلام» اثر دکتر عاطی عبیات و پژوهشگر حسین ساعدی در همایش بین المللی امام سجاد (ع) به عنوان مقاله برتر شناخته شد.

 

گفتنی است، همایش بین المللی امام سجاد(ع) همزمان با ششمین اجلاس عمومی جهانی اهل البیت با حضور ریاست محترم جمهوری جناب دکتر حسن روحانی و شخصیت‌های سیاسی داخلی وخارجی و نیز با مشارکت 700 شخصیت علمی اندیشمند و پژوهشگر از 30 کشور جهان در تهران برگزار گردید./9453/302/ب3

ارسال نظرات