۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳
کد خبر: ۲۹۷۶۰۹
گزارشی از دانشگاه امیرالمومنین در استان خوزستان؛

مجموعه‌ای با رویکرد حوزوی و تربیت نیروهای متعهد نظام اسلامی

خبرگزاری رسا ـ سنگ بنای دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) از سوی عالم مجاهد آیت الله موسوی جزایری و بر اساس انجام تکلیف شرعی نهاده شد؛ هدف ایشان ایجاد حرکتی معرفتی در ترویج و تعمیق باورهای مذهبی مردم و تبیین ابعاد گوناگون معارف اهل بیت(ع) بود.
j

 

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) شهر اهواز با توجه به نیاز جامعه اسلامی به تربیت نیروهای متعهد به نظام و رفع دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر رشد نخبگان دینی و دانشگاهی زیر نظر نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان تأسیس شد و در مدت فعالیت خود توانسته خروجی‌های قابل توجه و ثمردهی چشمگیری داشته باشد.

 

این دانشگاه با وجود این‌که در سال 87 تأسیس شد و مجموعه نوپایی به شمار می‌آید، ولی در این مدت کم توانسته تفاهمنامه همکاری‌های بسیاری را با مجموعه‌های آموزشی داخل و خارج کشور به امضا برساند که این اهتمام دست اندرکاران سبب پیگیری مسؤولان دولتی نسبت به روند فعالیتی آن نیز شده است.

 

رسالت دانشگاه امیرالمؤمنین(ع)

 

پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران، دشمنان اسلام به وسیله عوامل دست نشانده خود تسلط کامل و همه جانبه‌ای بر کشورهای اسلامی داشته و آزادانه افزون‌بر غارت منابع مادی، تغییر فرهنگ، عادات و اعتقادات مسلمانان پرداخته و علناً و عملا به غربی کردن جوامع اسلامی مبادرت می‌کردند.

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری داهیانه امام خمینی(ره)، استکبار جهانی که یکی از مهره‌های اصلی و دست نشانده خود در منطقه را از دست داد، ترس گسترش اسلام ناب محمدی(ص) را در کشورهای اسلامی سراسر وجود او را فراگرفت. به همین دلیل حملات گسترده و همه جانبه‌ای را علیه انقلاب آغاز کرد.

 

ایجاد شورش‌های داخلی و راه‌اندازی جنگ تمام عیار توسط یکی دیگر از دست نشاندگان خود از جمله اقدامات آنها بود. دشمنان انقلاب اسلامی پس از شکست در نبرد نظامی، جبهه نبرد فرهنگی را علیه اسلام تدارک و راه‌اندازی کردند که از جمله اقدامات دشمن در عرصه فرهنگی تلاش آنان در جهت انحراف اخلاقی، اعتقادی و دیگر موارد جوانان است.

 

رسالت و اهداف تأسیس و راه‌اندازی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) افزون‌بر کمک به ارتقای سطح فرهنگ و دانش جامعه، مشارکت در تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، کمک به بالا بردن ظرفیت دانشجوی استان خوزستان، آموزش، نشر، ترویج و انجام پژوهش‌های مرتبط به علوم و معارف اهل‌بیت(ع) است.

 

در راستای تحقق این رسالت، ضمن رعایت ضوابط و مقررات، این دانشگاه با پذیرش افراد زبده و نخبه به تربیت دانش آموختگان در مباحث کلام شیعه پرداخت تا از این طریق شناخت تحلیلی مباحث اعتقادی شیعه و توانایی تألیف تدریس و ترجمه مباحث کلامی، توانایی استفاده از متون تخصصی امامت و نهادینه کردن اخلاق و معنویت در فراگیران ایجاد کند.

 

به همین دلیل دانش آموختگان این مرکز دانشگاهی قادر خواهند بود تا در برابر هجمه‌های انحرافی، شبهات وهابیت و دام‌های گسترده شیاطین مقابله و در جهت دفاع از مکتب اهل‌بیت(ع) ادای تکلیف شرعی کنند. با توجه به این‌که در مراکز دانشگاهی و رسمی کشور جای رشته تحصیلی خاص مباحث اعتقادی شیعه و علوم و معارف اهل‌بیت(ع) خالی بود، تأسیس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) مورد استقبال کشور و استان قرار گرفت.

 

 

                                                طرح کامپیوتری از پایان پروژه ساخت دانشگاه امیرالمومنین(ع)

 

دیدگاه نماینده ولی‌فقیه در خوزستان درباره اهداف دانشگاه امیرالمؤمنین(ع)

 

آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری، رییس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در سخنانی درباره روند چگونگی تشکیل این دانشگاه خاطرنشان می‌کند: با وجود رشته‌های تحصیلی بسیاری در نظام دانشگاهی کشور، متأسفانه رشته‌ای ویژه ولایت امیرمؤمنان(ع) وجود نداشت؛ از این‌رو نخستین اقدام برای تأسیس این دانشگاه، تصویب رشته کلام شیعه در نظام آموزش عالی کشور بود.

 

رئیس دانشگاه امیرالمومنین(ع) از مشارکت فضلای حوزه علمیه قم در تدوین رشته کلام شیعه به عنوان اصلی‌ترین رشته تحصیلی در این دانشگاه خبر داده و می‌افزاید: بحمدلله با بهره‌گیری از معارف اصیل اسلامی و مشارکت علمای حوزه علمیه قم، سرفصل‌های این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تدوین و به تصویب وزارت علوم رسید.

 

وی ادامه می‌دهد: در نشستی که با مدیر وقت حوزه علمیه داشتیم، آیت‌الله مقتدایی با مشاهده سرفصل‌ها و منابع رشته کلام شیعه، از نبود این رشته در مراکز تخصصی حوزه خبر داد و خواستار این شد تا منابع و سرفصل‌های این رشته برای تدریس در حوزه علمیه در اختیار ایشان قرار گیرد که مورد تصویب آنان نیز قرار گرفت.

 

رییس دانشگاه امیرالمومنین(ع) اهواز در ادامه به تدوین رشته ادبیات عرب با گرایش ادب علوی اشاره و اظهار می‌کند: متأسفانه نهج البلاغه که معدن فصاحت و بلاغت است، از سوی مؤلفان کتب مربوطه تحریم بوده است؛ از این‌رو با بهره‌گیری از نهج البلاغه و اشعار ولایی چهره‌های برجسته و بزرگان ادبیات عرب همانند کمیت اسدی، دعبل خزاعی، امام شافعی، زمخشری و برخی دیگر کتابی برای این رشته تألیف کردیم.

 

وی با تأکید بر این‌که اکنون رشته ولایت امیرالمؤمنین(ع) رشته‌ای بین المللی است، تصریح می‌کند: با تصویب این رشته در وزارت علوم و تحقیقات فناوری کشور، اکنون چهره‌ بین المللی به خود گرفته که می‌تواند در جهان تدریس شود.

 

آیت‌الله موسوی جزایری همچنین دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) را زمینه ساز تحقیق و پژوهش در زمینه مباحث ولایی می‌خواهند و بیان می‌کند: نظام آموزشی این دانشگاه به شکلی است که دانشجویان می‌توانند با بهره‌گیری از آن به تألیف کتاب‌های اعتقادی و مذهبی بپردازند.

 

 

 

حجت‌الاسلام پیمان علی‌نژاد، قائم مقام رییس دانشگاه امیرالمومنین(ع) نیز در گفت‌وگو با رسا درباره عملکرد این دانشگاه بیان می‌کند: سنگ بنای دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) از سوی عالم مجاهد، آیت‌الله موسوی جزایری و بر اساس انجام تکلیف شرعی نهاده شد. هدف ایشان ایجاد حرکتی معرفتی در ترویج و تعمیق باورهای مذهبی مردم و تبیین ابعاد گوناگون معارف اهل بیت(ع) بود.

 

وی ادامه می‌دهد: این دانشگاه تأسیس شده تا راه گم نشود. مکتب اهل‌بیت(ع) تبلیغ شود. دین پیامبر اکرم(ص) و پیام الهی غدیر در جامعه منتشر شود و با فرقه‌های ضاله و افکار منحرف در جامعه مبارزه شود.

 

قائم مقام رییس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) تأکید می‌کند: دانشگاه با این هدف آمد که بتواند در سطح استان، کشور و بین‌الملل مکتب اهل‌بیت(ع) را ترویج کرده و از حقانیت آن دفاع کند. وقتی گفتیم که اهل‌بیت(ع) حق هستند، آنهایی که حق را کنار زدند، می‌شوند غاصب. ما نمی‌خواهیم به کسی اهانت کنیم. به اتحاد دنیای اسلام نیز اعتقاد داریم و اهل‌بیت(ع) را بزرگ‌ترین مروجان اتحاد دنیای اسلام می‌دانیم. همچنان که در سیره امیرمومنان(ع) در قبال خلفای سه گانه می‌بینیم.

 

وی می‌افزاید: ما با سرمایه‌گذاری بر اشتراکات به منظور خنثی سازی توطئه‌های استکبار جهانی و وهابیت که هدف آن‌ها کاشت بذر کینه میان شیعه و سنی است، در تلاش بر گسترش مکتب ناب اسلام هستیم.

 

حجت‌الاسلام علی‌نژاد تأکید می‌کند: البته ما وهابیت را دین و عقیده نمی‌دانیم. حتی یک مذهب باطل نیز نمی‌دانیم؛ بلکه معتقدیم وهابیت یک جریان سیاسی است که هدف آن ضربه زدن به تشیع به عنوان اسلام ناب است. دامن زدن به اختلاف‌ها در دنیای اسلام از سوی وهابیت در جهت رسیدن آمریکا به اهداف خود در منطقه است و ما باید هوشیار باشیم که در پازل دشمن بازی نکنیم.

 

وی یادآور می‌شود: دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) به پیروی از اهل‌بیت(ع)، امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب که به حق از علمداران وحدت اسلامی هستند، معتقد به وحدت اسلامی است. ولی همچنان در مقابل وهابیت خواهیم ایستاد و آن‌ها را تنها یک جریان سیاسی می‌دانیم. با شبهات آن‌ها مبارزه خواهیم کرد و تناقضات آن‌ها را نیز افشا می‌کنیم.

 

قائم مقام رییس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) درباره شیوه اجرایی آغاز به کار دانشگاه امیرالمومنین(ع) نیز اظهار می‌کند: ما از ابتدا کار را به عنوان مؤسسه آموزش عالی آغاز کردیم. خداوند لطف کرد و عنایت اهل‌بیت(ع) شامل حال ما شد و در کوتاه مدت توانستیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم که همه این‌ها مرهون تدبیر، همت بلند و سیاست‌گذاری دقیق آیت الله موسوی جزایری است.

 

وی همچنین گفت: آیت‌الله جزایری با دور بینی و محدود نبودن به چارچوب‌های روزمره و با اراده‌ قوی سبب پیشرفت دو چندان مجموعه می‌شدند. اگر حضور تمام وقت معظم له در مسائل اجرایی دانشگاه نبود، به یقین کار به این نقطه نمی‌رسید. همه این پیشرفت‌ها به برکت اخلاص و دعاهای ایشان است.

 

 

 

حجت‌الاسلام علی‌نژاد درباره نخستین رشته‌های تدریس شده در این دانشگاه نیز خاطرنشان می‌شود: در ابتدای کار، وزارت علوم مجوز دو رشته فقه و اصول و همچنین فقه و مذاهب را در مقطع کارشناسی به مؤسسه اعطا کرد و گفته شد: کار خود را با این دو رشته آغاز کنید. هنگامی که مجوز این دو رشته را نزد آیت‌الله موسوی جزایری ارائه کردیم، ایشان فرمودند: «به هیچ وجه نباید با این دو رشته کار را در مؤسسه آغاز کنیم؛ چرا که این دو رشته در حوزه وجود دارد و ما دانشگاه را تشکیل دادیم تا مباحث مربوط به امامت و ولایت تبیین و ترویج شود.»

 

وی یادآور شد: از این‌رو آیت‌الله موسوی جزایری دستور دادند که رشته‌های جدید مورد بررسی قرار گیرد. در همین زمینه گروهی متخصص زیر نظر ایشان و با محوریت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه آغاز به کار کردند. یک سال طول کشید تا رشته کلام شیعه که در رشته‌های وزارت علوم وجود نداشت، تدوین شده و وزارت علوم نیز در صدور مجوز کارشناسی ارشد و رشته جدید کلام شیعه همکاری بسیاری کرد. می‌توان گفت که کلام شیعه، مادر همه رشته‌های ما است که در سال اول توانستیم 50 نفر و در سال دوم 100 نفر ورودی به این رشته جذب کنیم.

 

قائم مقام رییس دانشگاه امیرالمومنین(ع) اضافه کرد: خداوند لطف کرد با حداقل امکانات، ولی با همت بالا از همه توان علمی استان خوزستان و علمایی همانند آیت‌الله شفیعی، آیت‌الله حیدری، حجت‌الاسلام والمسلمین مرعشی فر، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن زاده و اساتید برجسته قم استفاده کردیم.

 

حجت‌الاسلام علی‌نژاد درباره عوامل همراهی مسؤولان در پیشرفت کاری این دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: می‌توان گفت؛ دو عامل سبب همراهی مسؤولان شد. یکی این که افراد کار را به عنوان یک تکلیف شرعی و وظیفه دینی می‌دانستند و دیگری ارادت، اعتماد و اعتقادی که به شخص آیت‌الله موسوی جزایری وجود داشت.

 

وی ادامه داد: البته در این میان باید نام ببریم از دکتر زاهدی، دکتر عبدالرسول پور عباس، دکتر دانشجو، دکتر نادری منش و دکتر خسرو پناه که به سبب ارتباطی که با وزارت علوم داشتند، کمک‌های بسیاری به مجموعه کردند و ما از نزدیک شاهد دیانت این بزرگواران بودیم. در استان خوزستان نیز افرادی همچون دکتر حجازی، استاندار پیشین خوزستان بسیار تلاش کردند، در کنار مجموعه افرادی که از روز اول همکاری می کردند.

 

پیشرفت‌های دانشگاه

 

الحمدلله مجموعه در حال پیشرفت، رشد و حرکت رو به جلو است و امروز که در حال صحبت کردن با شما هستم با برداشتن گام های بلندی، اتفاقاتی عجیب رخ داده که مشابه آن را در مجموعه دیگری نمی‌بینید.

 

ما در سال 87 مجوز مؤسسه را دریافت کردیم. به دلیل تدوین سرفصل های رشته، در سال 89 توانستیم نخستین ورودی های مجموعه را نام نویسی کنیم، همزمان با تدریس مقطع ارشد، تدوین دوره دکتری رشته کلام شیعه آغاز شد و سرانجام به تصویب رسید.

 

ما طوری عمل کردیم که دانشجوی ما پس از گذراندن مدت 2 سال در کارشناسی ارشد، مستقیم به مقطع دکتری رفت و وقفه ای برای ادامه تحصیل آنها به وجود نیامد. لطف خدا سبب شد تا روند تحصیلی این مؤسسه به صورت پیوسته ادامه پیدا کند و دانشجو پس از مقطع کارشناسی ارشد، متوقف نشود.

 

تصویب سرفصل های دکتری و اختصاص ظرفیت بالای پذیرش دانشجو در کارشناسی ارشد سال بعد نیز از الطاف الهی و امدادهای غیبی بود به گونه ای که مصوبه پذیرش دانشجو از سوی وزارت علوم به ما اجازه نام نویسی 25 نفر در مقطع ارشد را می داد که ما در نامه ای خواستار افزایش آن به 100 نفر شدیم اما وقتی جواب نامه را دیدیم با کمال تعجب مشاهده کردیم که وزارت علوم مجوز ثبت نام 125 نفر در مقطع ارشد را به ما داده است.

 

در سال تحصیلی 93-92 و پس از گذشت 3 سال مؤسسه تبدیل به یک دانشگاه با 3 دانشکده شد و این رشد قابل باور نیست. یک مؤسسه در 2 یا 3 سال به دانشکده هم تبدیل نمی شود چه برسد به دانشگاه. اما موسسه آموزش عالی امیرالمومنین(ع) به دانشگاه با سه دانشکده و نزدیک به 500 دانشجو ارتقا یافت.

 

 

 

بازخوردهای تأسیس دانشگاه

 

دکتر سودانی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی می گفت در سفری که به کشور عربستان داشتم، شیعیان عربستان می گفتند چگونه می توان با دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) ارتباط برقرار کنیم.

 

ما هنگامی که نزد بزرگان می رویم می بینیم نام دانشگاه در بین آنها مطرح است. حجت الاسلام دکتر خسرو پناه به بنده می گفت که در قم علما و اساتید می پرسند که دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) چگونه است؟

 

شخصیت‌های برجسته ای از دانشگاه بازدید داشتند، حضرت آیت الله نوری همدانی، آیت الله خزعلی، آیت الله اراکی، آیت الله قزوینی، آیت الله قروی، آیت الله تقوی، نماینده آیت الله سیستانی، و حجج اسلام و المسلمین علی بهجت، اختری، سالک، طائب، ادیب یزدی، ربانی، ابوترابی و خطبای بین المللی حجج اسلام سید محمد باقر فالی و شیخ جعفر ابراهیمی، مسؤولان و مدیران کشوری و استانی، این بزرگواران از نزدیک در جریان روند فعالیت دانشگاه قرار گرفته اند.

 

ما می دانیم که شخصیت های گوناگون به این دانشگاه به عنوان یک مرکز ویژه نگاه می کنند. آقای دکتر دانشجو می گفت که اگر از من بپرسند در این 4 سال وزارت علوم چه کار اساسی را انجام دادید، می توانم سه کار نام ببرم که خداوند توفیق داد و به درد آخرت من می خورد، یکی از آنها صدور مجوز دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) است.

 

برخی از نکات برجسته دانشگاه

 

تا کنون  94 جلسه دفاع از پایان نامه در این دانشگاه برگزار شده است، این کار آسانی نیست. به لطف خدا در کوتاه ترین زمان بهترین بازده را داشته ایم و آنقدر این مطلب پیشرفت کرد که در ذهن نمی گنجد، هیچ محملی وجود ندارد که بخواهیم بگوییم که یک مجموعه توانسته این کار عظیم را انجام دهد چرا که اگر ده ها تیم قوی تر از ما می آمدند نمی توانستند این کار را انجام دهند. این کار طبق هیچ فرمولی و با هیچ توانی به این سرعت شدنی نیست. یعنی در این مدت زمان و به این کیفیت.

 

تنها راهی که وجود دارد این است که اعتراف کنیم ما در این راستا هیچ کاره ایم و فقط با همان محاسبه ای که امام انجام داد و گفت خرمشهر را خدا آزاد کرد می توان آن را محاسبه نمود.

 

اگر ما و بزرگ‌تر از ما هم بودند نمی توانستند به این سرعت کار را پیش ببرند و این عنایات الهی و امدادات غیبی و عنایات ائمه (ع)بود. گام به گام ما در این مسیر کرامت ها را شاهد بودیم ، غرق در کرامت بودیم، آن هم کرامت های عجیبی که از تصور ما خارج است ولی اینها را دیدیم و تا امروز نیز هرچه بیشتر کار می کنیم عنایات را بیشتر می بینیم و اتفاقات بهتری می افتد و مسیر هایی جلو روی ما باز می شود که اصلا به دنبال آن نبودیم و برای ما غیر منتظره است.

 

یکی از کارهای برجسته این دانشگاه، آموزش زبان عربی و شیوه مکالمه فصیح آن است، با استفاده از اساتید برجسته کشوری بوده توانستیم دوره ای ویژه برگزار و اساتیدی این فن را تربیت کنیم، هم اکنون این دوره ها با دانشجویان جدید و با اساتید بومی در حال برگزاری است، ضمن اینکه توجه ما به زبان انگلیسی نیز وجود دارد و در همین زمینه ازمایشگاه اموزش زبان انگلیسی در این دانشگاه راه اندازی شده است.

 

 

اقبال طلاب علوم دینی به دانشگاه امیرالمومنین

 

بیش از 80 درصد دانشجویان ما طلبه هستند، از روز های نخست، آیت الله موسوی جزایری فرمودند باید در کنار سخت افزاری، نرم افزار هم باید پیشرفت کند. به همین منظور در کنار کارهای سخت افزاری و عمرانی، دوره ای 5 ساله با هدف تمرکز بر طلاب عزیز در جهت تربیت استاد و تشکیل هیئت های علمی تعریف شد.

 

ایشان فرمودند ما باید نخست روی پای خودمان بایستیم، نمی توانیم با اساتید محترم و بزرگواری که از خارج استان تشریف می آورند، کار را در بلند مدت پیش ببریم، زیرا نمی خواهیم این بار را تا همیشه بر دوش بزرگان قرار دهیم. آنها یک نسل تربیت می کنند، سپس آن نسل تربیت یافته و رشد کرده وارد میدان می شود.

 

اقدامات دانشگاه در زمینه تولید علم

 

تا کنون دو کتاب از سوی این دانشگاه به چاپ رسیده است، در آینده می خواهیم کتاب های بسیاری را به چاپ برسانیم، این یکی از مقوله های مهم در تولید علم است. تدوین رشته ها، آثار، مقالات و پایان نامه های دانشجویان نیز از محصولات علمی این دانشگاه است. این فرآیند علمی گامی است در راستای وحدت حوزه و دانشگاه و حرکتی است در تحول علوم انسانی که در فرمایشات رهبرمعظم انقلاب متبلور است. ما گام های عملی خود را در این مسیر با قوت برخواهیم داشت.

 

این نکته را هم یادآور شوم که ما در نقاط گوناگون کار، از افراد و اشخاص مختلف می شنیدیم که مقام معظم رهبری نظر مثبتی بر این کار و مجموعه دارند و حضرت آقا کار را دنبال می کنند. وزیر پیشین علوم گفتند که در محضر حضرت آقا(مقام معظم رهبری) رسیده و گزارشی از وضعیت آموزش عالی در سطح کشور به ایشان ارائه کردم، پس از اتمام گزارش که حضرت آقا به دقت به آن گوش می دادند. چهار تذکر به من دادند، یکی از آنها این بود که فرمودند آن کار دانشگاهی که در اهواز و زیر نظر آیت الله موسوی جزایری انجام می دهید یک کار مبنایی است، حتما آن را تقویت کنید. آقای وزیر نیز به همکاران خود گفتند که این امر حضرت آقا است، از این رو تکلیف است و باید انجام شود.

 

وقتی حضرت آقا می گویند که کار مبنایی است و باید تقویت شود یعنی حضرت آقا که در حال دیدبانی است و رصد می کنند این ضرورت را تشخیص می دهند که این اتفاق باید بیافتد و ما الحمدلله در این مسیر گام بر می داریم. در مسیر عملی کردن فرامین آقا و اجرایی کردن اهداف و آرمان هایی که ایشان برای ما ترسیم می کنند.

 

برنامه‌ها درباره استفاده از نیروهای تربیت یافته دانشگاه

 

ما می خواهیم در دفاع از ولایت نیرو تربیت کنیم، این نیرو در صحنه اداره، رسانه، مساجد و منبر می رود و این معارف را در دفاع از اهل بیت(ع) منتقل می کند.

 

باید ببینیم که رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ص) چه فصل‌هایی را در خصوص ولایت برای ما باز کرده اند. وقتی می بینیم ائمه معصومین(ع)، حضرت زهرا(س) اینگونه در حمایت از ولایت وارد صحنه شده اند، دیگر حجت و تکلیف بر ما تمام است و ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم، وظیفه داریم وارد میدان شویم. جنگ عقیدتی را باید با عقیده جواب داد، باید مراکز دینی و علمی به وجود بیاید تا معرفت ها به وجود آورند و این مرکز مکانی برای کسب معرفت برای دفاع از ولایت است.

 

به یقین هدف دریافت مدرک نیست، بلکه هدف کسب معرفت برای مسلح شدن به مبانی و معارف، برای دفاع از دین و دفاع از عقاید است. در حقیقت دانشجویان این دانشگاه سنگرهای فرهنگی و علمی را پر می کنند. اهداف مادی در این دانشگاه جایی ندارد، فقط انگیزه های دینی و خدایی دخیل است.

 

 

 

فعالیت رسانه‌ای دانشجویان

 

پیش از آن، این نکته را یادآور می شوم که روحیه ریاست محترم دانشگاه آیت الله موسوی جزایری روحیه ای جهادی است، این را در عمل ما به عینه می بینیم، ایشان در حالی این دانشگاه بزرگ را تأسیس کردند، که کارهای بزرگ ایشان در کشور به عنوان نمونه، الگوبرداری شده است، جدای از حوزه های علمیه خوزستان و هزاران طلبه خواهر و برادر و مطرح بودن آن ها در کمیت و کیفیت و قرار گرفتن آنها در بالاترین سطوح حوزه های علمیه کشور، ثمرات برنامه های ایشان در مساجد این است که اکنون بیشتر مساجد ما پر از جوانان هستند و به عنوان طرح صالحین در کشور مطرح اند، این طرح با مدیریت خوزستانی ها و شاگردان ایشان در حال انجام است.

 

در کنار اینها فعال کردن نماز جمعه های خوزستان به ویژه اقامه نمازجمعه در مناطق حاشیه کلانشهر اهواز با رعایت فاصله شرعی از دیگر فعالیت های ویژه ایشان است، منطقه کوت عبدالله که اکنون به شهرستان کارون تبدیل شده است از فیض نمازجمعه بهره مند است، شیبان نیز همچنین، منطقه ولایت مدار عین دو هم در زمره مناطق حاشیه شهر و دارای نماز جمعه و در آینده شاهد دیگر مناطق خواهیم بود.

 

همچنین ساخت زائر سرای نه طبقه مشهد مقدس برای میزبانی از اردوهای مساجد در مشهد و دهها و صدها فعالیت دیگر این عالم مجاهد، در عین حال ایشان همواره موقعیت شناسی و نیاز سنجی و دیدبانی می کنند و بعد خودشان آن را عملی، مدیریت و اجرا می کنند، در این راه پر خیر و برکت هم شب و روز نمی شناسند، برای ایشان جلسه تا ساعت 2 یا 3 شب عادی است.

 

این فقیه اهل بیت(ع) کارها را با دقت دنبال می کنند، تذکرات و برخوردها و تشویق های ایشان برای خدا است و می توان گفت خود را وقف دین خدا و دفاع از ولایت کرده اند. مصداق بارز عالم به روز بودن یعنی ایشان، در عین حالی که همه این فعالیت‌های سنگین را انجام می دهند، دانشگاه راه اندازی کردند و آن را پایه معرفتی قرار دادند، و ایده جهانی شدن آن را مطرح کردند، از این رو با اقدام شجاعانه و مدبرانه کار بزرگ تأسیس شبکه جهانی الاهواز را نیز به سرانجام رساندند.

 

ورود این شبکه ماهواره ای، چرخه فعالیت های دینی را کامل ساخت؛ زیرا رهبرمعظم انقلاب مکرر فرمودند که با زبان هنر دین را تبلیغ کنید که بهترین زبان است. ما باید از فیلم، سریال و هنر به هر شکلی استفاده کنیم و دین و معارف دینی را تبلیغ و ترویج کنیم، با شعار نمی توان دین را ترویج کرد.

 

هم ایمان و عقیده و هم معرفت نیاز است اما نه هر معرفتی، معرفتی که مقدمه عمل باشد. عقیده ای که عمل پشت سر آن نباشد ناقص است و هنگامی کامل می شود که به قول شهید مطهری هنگامی انسان به اوج می رسد و عروج می کند که ایمان و عمل صالح داشته باشد.

 

 

ارتباط دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) با مجموعه‌های آموزشی داخل و خارج

 

خوشبختانه این دانشگاه و مجموعه علمی و آموزشی آن در جهت افزایش کمی و کیفی سطح علمی تفاهم نامه هایی را با مجموعه های دانشکده شیخ طوسی دانشگاه نجف اشراف عراق، مؤسسه علوم اسلامی حضرت رقیه سوریه، مرکز خدمات حوزه های علمیه خوزستان، مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه خواهران استان خوزستان، مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران خوزستان، سازمان مدارس معارف اسلامی، دانشگاه قرآن و حدیث(وزارات علوم، تحقیقات و فناوری)، دانشگاه امام صادق(ع)، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دانشگاه شهید چمران اهواز، رییس دانشگاه مجازی المصطفی(ع)، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و دانشگاه آزاد اسلامی امضا شده است.

 

رضا شیشه بر، مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع)، ابراز داشت: تأسیس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) اهواز از سال 1389 با رشته های تحصیلی کلام شیعه و زبان و ادبیات عرب با پذیرش 60 نفر در مقطع کارشناسی آغاز شد.

 

وی با اشاره به این که در مقطع ارشد به ترتیب در رشته های ادبیات عرب، 30 نفر، فقه و مبانی حقوق 50 نفر و کلام شیعه 171 نفر پذیرش شدند، اظهار داشت: در مقطع کارشناسی این دانشگاه در رشته های علوم و قرآن و حدیث 36 نفر، فقه و حقوق اسلامی 25 دانشجو در دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) مشغول به تحصیل هستند.

 

 

شیشه بر ادامه داد: در دکتری نیز رشته های فقه و مبانی حقوق، کلام به ترتیب 20 و 35 نفر دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

 

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) با اشاره به رشته های تحصیلی در این دانشگاه افزود: زبان و ادبیات عرب روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته قرآن و حدیث، علوم قرآن و حدیث روزانه کارشناسی علوم قرآن و حدیث، فقه و اصول روزانه کارشناسی فقه و حقوق اسلامی، فقه و حقوق اسلامی روزانه کارشناسی فقه و حقوق اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی روزانه دکتری تخصصی فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی روزانه کارشناسی حکمت و کلام اسلامی، کلام شیعه روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته حکمت و کلام اسلامی و کلام شیعه روزانه دکتری روزانه تخصصی حکمت و کلام اسلامی از جمله این رشته ها هستند.

 

وی با اشاره به آمار دانشجویان خواهر و رشته های تحصیلی آنها گفت: در رشته کارشناسی علوم و قرآن و حدیث و ارشد فقه 10 نفر، ارشد ادبیات عرب و کلام به ترتیب 5 و 7 نفر و در مقطع دکتری رشته فقه یک نفر و کلام 3 نفر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

 

شیشه بر خاطرنشان کرد: باتوجه به درخواست طلاب و علاقه‌مندان رشته های معارفی و پیگیری های علما و ائمه جمعه در شهرستان ها و موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأسیس شعب دیگر دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در دیگر استان و شهرستان های کشور و درصورت تقاضا و تأیید وزارت علوم نسبت به تأسیس این شعب اقدام خواهد شد.

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) عنوان کرد: چشم انداز دانشگاه برای ایجاد رشته هایی همچون حقوق، مدیریت فرهنگی، مشاوره قضائی، روانشناسی و دیگر موارد است.

وی یادآور شد: نشانی کنونی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) خواهران در محل کتابخانه حضرت فاطمه زهرا(س) واقعه در خیابان آزادگان، باغ معین است.

 

محمدامین بیت سیاح

 

/9453/502/ر

ارسال نظرات