۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۲۹۶۱۱۱
توضیحات لاریجانی در ارتباط با روند بررسی برجام در مجلس:

هیچ گونه نفع شخصی عاید من نمی شود/ هماهنگی در سطح کلان انجام شد

خبرگزاری رسا ـ رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بنده تلاش کردم در کشور اختلاف نشود و برای حمایت وفاق به وجود بیاید اما نکته این است که برخی قانون را درست نخواندند چرا که ما نگفتیم برجام را آنگونه که طرف مذاکره کننده گفته است تأیید کردیم و عینا باید اجرا شود بلکه گفتیم در چارچوب تدابیر شورای عالی امنیت ملی باشد که در نهایت مصوبات این شورا به تأیید رهبری می رسد.
سخنراني دکتر لاريجاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر یک‌شنبه 26 مهر، در همایش نکوداشت فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر، گفت: متاسفانه به‌دلیل برخی از تعللات و پرداختن به مسایل سطحی و عمومی فرائض اصلی تفکر اسلامی دچار غبارگرفتگی شده است، یکی از همین فرایض امر به معروف و نهی از منکر است که می‌تواند موجب صیانت از کشور شود.

 

وی افزود: به‌دلیل نفوذ فرهنگ بیگانه و غرب گرایی فردی فریضه امر به معروف و نهی از منکر در حال سپرده شدن به فراموشی است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمین امر به معروف و نهی از منکر، تاکید کرد: در سنت اسلامی بسیار زیاد به این فرضیه مهم اشاره شده است، فریضه‌ای که فلسفه بسیار ساده‌ای دارد و آن بررسی و محاسبه خود و جامعه پیرامون فرد است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لزوم توجه توجه به موضوع فلسطین، ادامه داد: هرگز نمی‌توان ادعای مسلمانی داشت وقتی که می‌بینیم مسلمانان در فلسطین و زیر چکمه ستم صهیونیست‌ها ضجه می‌زنند، سکوت در مقابل این اتفاقات دقیقا عین بی غیرتی است.

 

لاریجانی افزود: عده‌ای ما را به این مساله متهم می‌کنند که در قبال فلسطین کاسه داغ‌تر از آش هستیم اما واقعیت این است که ما در قبال امت اسلامی همانند امت خود احساس مسؤولیت می‌کنیم.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: تاریخ ثابت کرده است که اگر ملتی به سرنوشت خود حساس نباشند سرآخر اشرار حاکمیت آن‌ها را بر عهده می‌گیرد، ما نیز باید در خصوص اصلاح جامعه خود حساس باشیم.

 

وی با انتقاد شدید از فردگرایی، تصریح کرد: کسانی که در عالم از موضوع فردگرایی حمایت می‌کنند، هرگز در جامعه خود به این موضوع قائل نیستند و به آن عمل نمی‌کنند.

 

رییس مجلس شورای اسلامی امر به معروف و نهی از منکر را هم رده با نماز خواند و بیان داشت: عده‌ای روشنفکر نما خیال می‌کنند امر به معروف موضوع عجیبی است، اما واقعیت این است که امر به معروف و نهی از منکر خجالت کشیدن ندارد و حتی مانند نماز واجب است.

 

لاریجانی جامعه را به همدلی و پرهیز از دعوا دعوت کرد و ابراز داشت: بسیاری از مسایل کشور را می‌توان با زبان نرم تذکر داد، در خصوص تعرض به حقوق زنان نیز باید بی تفاوت نباشیم و تذکر دهیم، زیرا زنان جامعه، ناموس امت اسلامی هستند.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری در خصوص بهبود نگاه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر در تمام سطوح اجتماعی، بیان داشت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر یک امر خیرخواهانه است، باید عاملان به این فریضه طوری عمل کنند که در سال آینده که خود را ارزیابی می‌کنند، جامعه را به سمت صیانت بیشتر کشانده باشند.

 

حاشیه قابل توجه مراسم امروز

در بخش پایانی سخنرانی ریاست مجلس مجلس شورای اسلامی یکی از بانوان حاضر در جلسه با لحن انتقادی در خصوص اجازه ندادن هیئت رییسه مجلس برای استماع تمام پیشنهادات در خصوص برجام از لاریجانی به‌شدت انتقاد کرد و مجلس را متهم به فرمایشی عمل کردن در قضیه بررسی برجام کرد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی پس از شنیدن این انتقاد، گفت: این صحبت‌ها به نوعی امر به معروف محسوب می‌شود اما نمی‌توان قبول کرد که مجلس فرمایشی عمل کرده است.

 

وی افزود: از جایگاه ریاست مجلس باید تمام تلاش خود را می‌کردم تا در جریان بررسی برجام اختلافی در سطح کشور پیش نیاید و وفاق بین افراد حفظ شود.

 

لاریجانی تاکید کرد: در جریان بررسی برجام تنها به وظیفه خود عمل کردم اما عده‌ای نیز وظیفه داشتند به گونه‌ای دیگر عمل کنند.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی موضوع برجام، بیان داشت: در خصوص برجام مجلس در جریان تمامی مذاکرات قرار داشت، مذاکراتی که سه سال طول کشید و دو دولت در جریان آن قرار داشتند، ضمن این‌که به هیچ عنوان این طرح فوری بررسی نشد.

 

لاریجانی در خصوص تعامل مجلس با سایر ارگان‌ها در خصوص تصویب برجام، ابراز داشت: در راه تصویب برجام شورای امنیت ملی و سایر شوراها به وظایف خود می‌پرداختند، ضمن این‌که از شخص وزیر امور خارجه هم درخواست شد تا به سوالات در خصوص برجام پاسخ دهد، اما در همین فضای تعامل یک تفکر وجود داشت که مصر بود برجام رد شود، زیرا آن‌را به نفع کشور نمی‌دانست، اما برای این تفکر پاسخی ارائه نمی‌داد.

 

وی به دیدگاه‌های دیگر در خصوص برجام اشاره کرد و ادامه داد: یک نگرش کاملا موافق برجام بود و می‌گفت باید تمام و کمال اجرایی شود، اما نگاه سومی نیز وجود داشت که نه مخالف رد برجام بود و نه با قرائت آمریکایی آن موافق می‌کرد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بسیاری از افراد می‌گفتند باید برجام در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار بگیرد، اما ما مصر بودیم تا برجام در مجلس واکاوی شود و به‌صورت یک قانون مدون تعیین و تکلیف شود.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: نظر مقام معظم رهبری هم بر این موضوع بود که باید برجام در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد، در چنین شرایطی مجلس نمی‌توانست به یک گزراش اکتفا کند و باید برجام را به‌صورت یک قانون ارائه می‌داد.

 

لاریجانی ابراز داشت: بررسی برجام را نمی‌توانست تنها یک کمیسیون انجام دهد، ضمن این‌که ما با بازه زمانی تا 26 مهر مواجه بودیم که بر اساس آن باید دولت‌ها در خصوص برجام تصمیم می‌گرفتند، ضمن این‌که باید این طرح در کمیسیون‌ها مطرح می‌شد، زیرا این طرح اگر در صحن علنی بررسی می‌شد به‌صورت یک طرح خام با آن برخورد می‌شد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پرونده هسته‌ای مختص به بنده نیست که در آن نفع شخصی داشته باشم، بلکه این پرونده، پرونده رهبری است، زیرا مسایل کلان امنیتی کشور باید در سطح کلان نیز بررسی شوند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مسئله این بود که گزارش کمیسیون قبل از طرح قرائت شود، این را هم قبول کردیم که اول گزارش کمیسیون خوانده شود، گزارش خوانده شد و فوریت طرح را به رای گذاشتیم؛ توافق کرده بودیم که دو فوریت آن رای بیاورد، اما رای نیاورد.


لاریجانی تاکید کرد: نباید با ادبیاتی که جنجال ایجاد می‌کند صحبت کنیم، زیرا از این اتفاقات سو استفاده می‌شود، زیرا به ضرر کشور است.


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: باید همگی به حرف‌هایی که زدیم عمل کنیم، ضمن این‌که این قانون نمی‌گوید باید به برجام عمل شودف بلکه تاکید دارد برجام بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و نظر رهبر معظم انقلاب اجرایی شود.


وی در خصوص احتمال دبه کردن طرف مقابل، گفت: یکی از خطرات این بود که احتمال طرف مقابل کلا بگوید ما تحریم‌ها را لغو نمی‌کنیم، ضمن این‌که ما در طرح خود این را گنجانده‌ایم که اگر به ما حمله نظامی شود ما برجام را متوقف می‌کنیم.


رییس مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ما قید کردیم که بازرسی‌ها باید تابع قوانین باشد و حق نظارت از مراکز نظامی و اسرار ما را ندارند؛ مگر با نظر رهبر انقلاب باشد و اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسرار نظامی ایران را برملاء کرده، سطح همکاری ما با آژانس کاهش می‌یابد.


لاریجانی در پایان تصریح کرد: در خصوص آزمایش‌های موشکی خود به حرف کسی گوش نمی‌کنیم جنجال‌های اخیر را کاملا بی ربط می‌دانیم./856/پ201/ج

ارسال نظرات