مردم آزاری به اسم عزاداری اباعبدالله حرام است/ فاجعه منا مدعیان حقوق بشر را رسوا کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی امشب در برنامه درسهایی از قرآن که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد با بیان اینکه اقامه حدود الهی و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر یکی از اهداف مهم قیام عاشورا است، گفت: منکر در فلسفه عاشورا یعنی تلاش برای براندازی نظام ظالم و سفاک یزید و هر حکومت فاسد دیگری در زمان های مختلف از جمله حکومت خاندان سعود است.
وی افزود: در شرع اسلام هر کس وجودش برای دیگران آزار دهنده بوده و در حق خلق ظلم کند منکر است و بزرگترین معروف مقابله با چنین منکری است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک ضمانت اجرای بسیار قوی در نظام اسلامی است، اظهار کرد: امر معروف و و نهی از منکر اساس تربیت فرزند است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: تقویت افراد بی اراده با امر به معروف و نهی از منکر بوده و معروف به معنای حضور پرشور و فعال در صحنههای مختلف است.
وی با اشاره اینکه در آیات قرآن کریم بیان شده است که زنان و مردان با ایمان بر یکدیگر ولایت دارند، گفت: به همین دلیل باید به یکدیگر تذکر داده و همدیگر را امر به معروف و نهی از منکر کنند زیرا امر به معروف و نهی از منکر نشانه غیرت دینی و احساس مسؤولیت اجتماعی است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: آزار دادن مردم منکر بزرگی است و حرام است؛ به همین علت کسی که به اسم عزاداری برای امام حسین(ع) مردم آزاری کند حرام مرتکب شده و نباید موجب اذیت و آزار مردم شود.
وی افزود: در ایام ماه محرم بهتر است حسینیه ها به گونهای مراسم عزاداری خود را برگزار کنند که موجب آزار و اذیت همسایگان نشوند زیرا عزاداری برای امام حسین(ع) مستحب است ولی آزار دادن مردم حرام.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه بعضی از شعرها و روضه هایی که در مجالس میخوانند خود منکر است و در شأن ائمه(ع) و عاشورا نیست، اظهار کرد: نسبت دادن اوصافی کذب به امام حسین(ع) و صحابه ایشان حرام محض است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در تاریخ به خاطر اینکه مردم را نسبت به مقام نبوت بدبین کنند این حدیث را جعل کردهاند که حضرت رسول(ص) در روزهای پایانی عمر بر منبر رفت و گفت هر کس حقی بر گردن من دارد بیاید و آن حق را بستاند که یک نفر گفت یا رسول الله(ص) شما باید قصاص شوید چون به خطا یک چوب را بر من زدید؛ این حدیث دروغ محض است و میخواهد عصمت رسول خدا(ص) را زیر سؤال ببرد زیرا پیامبری که یک بار اشتباه کرده باشد دیگر نمیتوان به او اعتماد کرد و این حدیث جعلی مصداق امر به معروف و نهی از منکر نیست و باید از ترویج آن خودداری کرد.
وی با اشاره به حادثه منا تصریح کرد: آل سعود که حجاج را در منا شهید کرد مصداق بیغیرتی دینی است و از آن جایی که در میان این جماعت امر به معروف و نهی از منکر جایی ندارد به همین علت به خاطر بیکفایتی با وجود تجربهای چند ساله مردم را به شهادت رساندند و گفتند تصادف بوده است در حالی که تصادف با وجود داشتن تجربهای صد ساله بهانه است.
معلم بزرگ قرآن کریم یادآور شد: واقعه منا برای امت اسلام و ملتهای دنیا تجربهای شد تا مدافعان حقوق بشر را بشناسند و بفهمند در جایی که هزاران انسان بیگناه به خاطر بیکفایتی عدهای نافهم تلف شدهاند چرا آمریکا و اروپاییان هیچ واکنشی نشان نداده و حتی یک بار هم آل سعود را محکوم نکردند./968/پ202/ف