نقض حقوق انسانی در حمله شیمیایی به سردشت
وی با بیان اینکه دروران نوجوانی خود را در سردشت طی کرده است، گفت: بعد از این حادثه به این فکر می کردم که دوستان خود را در این حادثه از دست داده ام.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به جنایت های صورت گرفته در منطقه به نام دین، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم تا دنیای بدون جنگ را شاهد باشیم.
ملاوردی با تأکید بر اینکه دفاع و جنگ از ابعاد مختلف قابل تحقیق و پژوهش است، عنوان کرد: نقض حقوق بشر دوستانه در حمله شیمیایی در سردشت رخ داد، در جنگ ها برای حقوق انسانی ضوابطی را حاکم هستند تمایز بین نظامی ها و غیر نظامی ها و عدم استفاده از سلاح های نامتعارف از این قوانین بوده است اما در این جنگ هیج اصل و اصولی حاکم نبوده است و ضوابط حقوق انسانی نقض شد.
وی با اشاره به تبعات ناشی از جنگ تحمیلی، گفت: بعد از پایان جنگ تبعات آن پایان نیافت و ادامه مشکلات بعد از آن را شاهد هستیم، سال ها طول می کشد که به ارزش صلح و آرامشی که به آن رسیده ایم، پی ببریم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: آرامش امروز را مدیون خون ها و جان فشانی ها شهیدانی هستیم که بخشی از آنها زن ها هستند.
ملاوردی با بیان اینکه اولین قربانیان زنان و کودکان هستند، گفت: زمانی که مردان در خط اول مبارزه بودند زنان هم به عنوان پشتیبان و در خط حضور داشتند، در همایش پرواز پرستوها که در خرمشهر برگزار شد از زنانی که نماد مقاومت 45 روز خرمشهر بودند، تقدریر و قدرانی شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: زنان همراه و همگام با همسران و بردار در سال های دفاع مقدس جان برکف مبارزه کردند در حالی که جایگاه آنها به خوبی در جامعه شناسانده نشده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مردان و زنان نقش مربی گری و تربیت کنندگی موثر در ترویج صلح و آرامش دارند، اظهار داشت: زنان با سعه صدر و تساهل و تسامح به عنوان آموزگاران اولیه هستند، باید جایگاه مناسبی برای زنان در نظر گرفت تا نقش آنها در این زمینه مورد غفلت قرار نگیرد.
ملاوردی در پایان صحبت های خود با اشاره به حضور هفت هزار زن شهیده و جانباز و مصدوم شیمایی در کشور عنوان کرد: این زنان ایثارگر برای تحقق صلح زنان نقش مهمی داشتند و برای توسعه و امنیت و حقوق بشر تلاش بسیاری کردند./818/203/ب3