۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷
کد خبر: ۲۹۳۳۹۲
آیت الله مقتدایی در ساری:

هشدارهای به موقع رهبر انقلاب خطاب به آل سعود بسیار تأثیرگذار بود/ فیلم‌های مرتبط با روحانیت بدون مجوز حوزه اکران نمی‌شود

خبرگزاری رسا ـ آیت الله مقتدایی به هشدارهای قاطعانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی خطاب به آل سعود اشاره کرد و گفت: تهدید به جا و به موقع ایشان بسیار تأثیرگذار بود و امیدواریم مسؤولان نیز با تشکیل کمیته ای این مسأله را دنبال کنند.
نشست خبري آيت الله مقتدايي و طبرسي در ساري آيت الله مرتضي مقتدايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله مرتضی مقتدایی، قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه عصر امروز در نشستی خبری با رسانه های گروهی استان با ابراز تأسف از فاجعه انسانی در منا، این فاجعه عظیم، دلخراش و مصیب بسیار غمبار حجاج و زائران بیت الله الحرام را نشانه ای از بی کفایتی و بی لیاقتی حکام آل سعود دانست و گفت: این بی کفایتی حکام آل سعود در حالی است که آنها خود را خادم حرمین شریفین می دانند و لیکن نشان دادند که این ها لیاقت برای اداره این حرمین شرفی را ندارند.

 

وی افزود: آنچه در مورد این فاجعه انسانی صحبت می شود و اطلاعاتی که با مرور زمان از واقعه به دست می آید بالاتر از این است که بگوییم این فاجعه نشان از بی لیاقتی و بی کفایتی آل سعود است.

 

آیت الله مقتدایی ادامه داد: با توجه به امکانات و هزاران دوربینی که دولت عربستان در اختیار دارند در همان ساعت های نخست این حادثه می توانستند تدابیری بیاندیشند تا از آن فاجعه انسانی جلوگیری شوند، اما متأسفانه عدم توجه آنها به مصدومان این حادثه بزرگ موجب شد تعداد بسیار زیادی از حجاج به دلیل تشنگی و گرما جان باختند.

 

وی بر ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی فاجعه انسانی در منا تأکید کرد و گفت: به نظر می رسد که بالاتر از این است که کمیته حقیقت یاب باید تشکیل و این مسأله باید دنبال شود.

 

آیت الله مقتدایی در ادامه سخنان خود به هشدارهای قاطعانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی خطاب به آل سعود اشاره کرد و گفت: تهدید به جا و به موقع ایشان بسیار تأثیرگذار بود و امیدواریم مسؤولان نیز این مسأله را دنبال کنند و با تشکیل کمیته ای تا مشخص شدن قضیه آن را دنبال کند.

 

وی با اشاره به این که این فاجعه انسانی برای رهبر معظم انقلاب اسلامی بسیار غمبار بوده است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این چند روز به ویژه عید غدیر نیز جلوس رسمی گذشته خود را برگزار نکردند در قم و تهران و همچنین دیگر استان ها مراسم عزا برپا کردند.

 

آیت الله مقتدایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که اعضای جامعه مدرسین در قم برگرفته از تعدادی از مراجع و علمای تراز اول حوزه علمیه هستند، ادامه داد: اعضای جامعه مدرسین به منظور ارتباط، همدلی و همفکری با علمای استان و شهرستان ها از نزدیک، تصمیم گرفتند نشست و گفت وگویی با آنها داشته باشند و به همین دلیل مقرر شد اجلاس سالانه ای در قم تشکیل شود و از علمای بلاد به منظور شرکت در این اجلاس سالانه دعوت به عمل آید و در سال هم یک اجلاس دور هم بنشینند.

 

آیت الله مقتدایی با اشاره به این که این اجلاسیه هر سالانه با حضور و استقبال گسترده علمای بلاد در قم برگزار می شد، ادامه  داد: اما جمعی از علمای شهرستان ها که در اجلاس سراسری که در قم تشکیل می شد شرکت می کردند پیشنهاد دادند برگزاری این اجلاس سالی یک بار کم است دوست داریم بیش از یک مرتبه دور هم باشیم و مقرر شد نشست مشترکی میان علمای شهرستان با اعضای جامعه مدرسین برگزار شود.

 

وی با بیان این که پس از پیشنهاد علمای بلاد قرار شد به غیر از اجلاس سراسری جامعه مدرسین در قم، اجلاس منطقه ای نیز به آن اضافه شود، ادامه داد: در این اجلاس منطقه ای اعضای جامعه مدرسین از قم به آن منطقه می آیند و نشست مشترک در خود منطقه صورت می گیرد که این هم تصویب شد و بنا براین شد در سال هم یکی از اجلاسیه های جامعه مدرسین به صورت منطقه ای برگزار شود.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که در ابتدا قرار بود اجلاسیه های جامعه مدرسین به صورت استانی برگزار شود، ادامه داد: اما به دلیل شدن برگزاری آن در استان ها این اجلاسیه به صورت منطقه ای برگزار می شود که تاکنون در شش استان به صورت منطقه ای برگزار شده و هفتمین اجلاس منطقه ای نیز از فردا به مدت دو روز در ساری برگزار می شود.

 

وی با بیان این که هفتمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با مشارکت علما، نمایندگان ولی فقیه و روحانیان سه استان مازندران، گیلان و گلستان برگزار خواهد شد، ادامه داد: این اجلاس از فردا با سه کمیسیون فرهنگی تبلیغی، حوزه و روحانیت، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آغاز خواهد شد.

 

قائم مقام جامعه مدرسین با بیان این که در کمیسیون حوزه و روحانیت به مسائل مربوط به حوزه  های علمیه و روحانیت و همچنین ظرفیت ها و فرصت های موجود بررسی و در جهت رفع نواقص موجود راهکارهای لازم ارائه می شود.

 

آیت الله مقتدایی در ادامه سخنان خود یکی از وظایف مهم روحانیت را تبلیغ احکام دینی و حمایت از فرهنگ و اصلاح فرهنگ مردم دانست و خاطرنشان کرد:  در این کمیسیون پیرامون مشکلاتی که ممکن است از لحاظ معنوی برای منطقه ای پیش آید بحث می شود و نظرات  و دغدغه های علما، روحانیان و صاحب نظران مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و راهکارهای لازم جهت برون رفت از مشکلات ارائه می شود.

 

وی در ادامه سخنان خود به مباحث طرح شده در کمیسیون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: در امور سیاسی منطقه نیز مسائلی نظیر القاء شبهات که در هر منطقه ای از سوی استکبار جهانی و دشمنان با هدف خالی کردن مردم و جدا کردن آنها از روحانیت با هدف فاصله انداختن مردم و نظام اسلامی که مردم را نسبت به نظام دلسرد کنند مطرح می شود و برای پاسخگویی به این شبهات و عرفان های کاذب که فراوان شده راهکارهای لازم ارائه می شود.

 

آیت الله مقتدایی با اشاره به این که هر کمیسیون دارای یک رییس، دبیر و منشی است، گفت:  اعضای این کمیسیون ها مطالب مورد بررسی در جلسات کمیسیون را دسته بندی و خلاصه می کنند و گزارش کامل آن از سوی هر کمیسیون در روز پنج شنبه مطرح می شود و پیشنهاداتی که از سوی اعضای آن کمسیون رسیده دسته بندی و در اجلاس عمومی مطرح می شود.

 

وی با اشاره به این که پیشنهادات و مطالبی که در کمیسیون ها و جلسه مشترک مطرح شده در جلسه هیأت رییسه جامعه مدرسین مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، ادامه داد: ممکن است بعضی از این مسائل مربوط به وزارت ارشاد، صدا و سیما و یا دیگر دستگاه های اجرایی باشد و برای تحقق و اجرایی شدن آن به دستگاه های اجرایی ابلاغ خواهد شد.

 

آیت الله مقتدایی در ادامه گفت: ممکن است در صورت نیاز برخی از مسائل و طرح های مطرح شده نیاز است با رییس جمهور صحبت شود و حتی ممکن است که برخی مسائل هم نیاز به حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد و ایشان نیز آمادگی کامل دارند تا در جهت اقدام طرح های پیشنهادی توصیه هایی نیز داشته باشند.

 

وی با بیان این که به طور مثال مشاهده می کردیم که برخی از فیلم های ساخته شده در صدا و سیما یک روحانی در فیلم باز می کرد که این فرد که در نقش روحانی بازی می کرد ممکن بود سابقه خوبی نداشته باشد و الآن با لباس روحانی دیده می شود و این مسأله ممکن بود یک وهنی برای روحانی ایجاد شود و به همین دلیل به صدا و سیما پیشنهاد کردیم که اگر فیلمی ساخته ش که روحانی در آن بازی می کنند اول به حوزه علمیه ارجاع دهید تا را آنها ببینند و اگر تأیید کردند بعد اکران شوند و ما می گفیتم اما بعد عمل نمی شد.

 

آیت الله مقتدایی ادامه داد: حتی این مسأله را به وزیر ارشاد نیز تذکر دادیم، اما عملی نشد و به همین دلیل تصمیم گرفتیم این مسأله را قانونی کنیم و در نامه ای از سوی جامعه مدرسین با امضاء آیت الله یزدی و همچنین نامه از سوی شورای عالی حوزه با امضاء بنده خطاب به رییس جمهور خواستیم تا این مسأله در شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک قانون تبدیل شود تا هر فیلمی که یک روحانی در آن بازی می کند باید از حوزه مجوز بگیرد و آقای روحانی نیز قبول کردند و در دستور کار شورای انقلاب فرهنگی قرار دهند تا تصویب و اجرایی شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از حضور آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه و آیت الله محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری در هفتمین اجلاسیه استانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ساری  خبر داد و گفت: علاوه بر این نوبخت، معاون رییس جمهور و شخصیت هایی از بیوت مراجع نیز در این اجلاس حضور خواهند داشت./950/201/ب2

ارسال نظرات