طرح ازدواج ساده به همت حوزه علمیه خراسان شمالی آغاز شد
حجت الاسلام حجت سالاری مکی، مسؤول نمایندگی مدیریت حوزه علمیه استان خراسان شمالی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، از آغاز طرح ازدواج ساده به همت حوزه علمیه استان خبر داد و افزود: این طرح در راستای ترویج ازدواج آسان و به دور از تجملات در جامعه از سوی طلاب حوزه های علمیه خراسان شمالی اجرا می شود.
وی اضافه کرد: در نخستین گام این طرح فرهنگی، 10 زوج طلبه جوان از حوزه های علمیه بجنورد و شیروان برای نخستین بار از خراسان شمالی، زندگی مشترک خود را در کنار بارگاه ملکوتی امام حسین(ع) در کربلای معلی آغاز کردند.
حجت الاسلام سالاری تصریح کرد: به دلیل آن که معتقدیم حوزه علمیه می بایست در ترویج معروفات پیشگام باشد، برنامه ازدواج آسان برای نخستین بار با پیشگامی طلاب مدارس علمیه استان با همکاری حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد آغاز شد.
دبیر شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی با بیان این که در حال حاضر یکی از مهم ترین عوامل تأخیر در ازدواج جوانان تجملات و مخارج سنگین جشن عروسی و چشم و هم چشمی های موجود در این زمینه است، افزود: در این راستا می بایست ازدواج آسان و ساده بیش از گذشته فرهنگ سازی شود به گونه ای که اگر جوانان قصد ازدواج داشته باشند دیگر از نظر تأمین هزینه های آن و برگزاری مجالس عروسی دغدغه چندانی نداشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل برنامه ازدواج ساده در خراسان شمالی را ابتدا از حوزه علمیه آغاز کردیم که در قالب آن 10 زوج طلبه مدارس علمیه بجنورد و شیروان در قالب این برنامه، جشن ازدواج و زندگی ساده خود را در جوار حرم مطهر امام حسین(ع) آغاز کردند.
حجت الاسلام سالاری مکی ادامه داد: نیت پاک و صداقت این زوج های جوان طلبه، کمبودها و موانع موجود را برطرف کرد به گونه ای که تمامی لوازم و مقدمات برگزاری این جشن ساده فراهم شد و آن ها زندگی مشترک خود را پس از زیارت حرم حسینی شروع کردند. البته برگزاری این برنامه آن هم در جوار حرم مطهر امام حسین(ع) برنامه ریزی و تلاش ویژه ای می طلبید که این مهم نیز با یاری باری تعالی محقق شد.
حجت الاسلام سالاری مکی افزود: زوج های طلبه استان خراسان شمالی شرکت کننده در برنامه ازدواج ساده حوزه های علمیه استان، در حرم مطهر حسینی با حضرت سیدالشهدا(ع) عهد بستند که در تمام مراحل زندگی ائمه اطهار(ع) را الگوی خود قرار دهند.
مسؤول نمایندگی مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی اضافه کرد: برنامه ازدواج آسان حوزه علمیه استان جاذبه زیادی داشته و اگر سایر زوج های جوان و افراد غیرطلبه نیز به این طرح بپیوندند بدون شک با اطلاع از مزایا و جاذبه های آن، خود نیز مبلغ طرح ازدواج آسان می شوند.
وی با بیان این که متولی برگزاری این برنامه فرهنگی مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان است، اظهار کرد: تلاش می شود تا طرح ازدواج آسان جایگزین مجالس عروسی پرهزینه شود چرا که جشن های عروسی تجملاتی در ابتدای زندگی فشار زیادی را به زوج های جوان و خانواده های آن ها وارد می کند.
حجت الاسلام سالاری مکی با اشاره به این که طلاب و روحانیان در خط مقدم فرهنگ سازی در جامعه قرار دارند، تصریح کرد: در زمینه ازدواج جوانان و ترویج ازدواج آسان نیز می بایست طلاب و روحانیان پیشگام باشند تا در ادامه این طرح به کل جامعه تسری یابد.
گفتنی است، در سال تحصیلی 94-93 در مجموع هزار و 260 طلبه خواهر و برادر در 15 حوزه علمیه شهرستان های مختلف استان خراسان شمالی شامل 9 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران در سطوح یک، دو و سه به تحصیل علوم دینی مشغول بودند.
شایان ذکر است، در سال تحصیلی پیش رو، با پذیرش 250 طلبه جدید و نیز ریزش برخی از طلاب قدیمی، شمار طلبه های محصل در حوزه های علمیه استان به حدود هزار و 400 طلبه افزایش می یابد که از این تعداد 850 نفر برادر و مابقی خواهر هستند./9314/ت302/ب5