۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۴
کد خبر: ۲۸۱۸۱۳
استاد حوزه و دانشگاه:

صبر و مدارا مهم ترین پایه‌ دعوت به کار خیر است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام هادی با بیان این‌که صبر و مدارا مهم ترین پایه‌ی دعوت به کار خیر است، گفت: عدم سرزنش فرد خاطی، دعوت بر اساس تعقل و تفکر، ارائه الگوی عملی کار خیر و تکریم شخصیت انسان ها از مهم ترین نکاتی است که در دعوت به کار خیر باید مد نظر قرار بگیرد.
دين، نشاط زندگي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی هادی، استاد حوزه و دانشگاه عصر چهارشنبه 28 مردادماه در سلسله نشست های «دین، نشاط، زندگی» به بررسی نکات مهم و روش های دعوت به کار خیر پرداخت و اظهار کرد: دعوت به کار خیر، رسالت و هدف همگانی انبیاء، اوصیاء و اولیاء الهی است که این رسالت را در قالب هایی چون دعوت به ایمان و عمل صالح انجام می دادند؛ بنابر این انسان برای نزدیکی و شباهت به خداوند و انبیاء و اولیائ الهی باید در مسیر این عمل پیامبر گونه حرکت کند.

 

وی با تأکید بر این‌که صبر و مدارا مهم‌ترین اصل و ریشه‌ی دعوت به کار خیر است، تصریح کرد: فطرت انسان بر پایه‌ی خیر و نیکی بنا شده است با این وجود لجبازی به سرعت در انسان شعله‌ور می‌شود و مشکلات بسیاری به ویژه در بین زن و شوهر‌ها به وجود می‌آورد که باید با صبر و مدارا مدیریت شود.

 

حجت الاسلام هادی تأکید کرد: در دعوت به کار خیر باید این نکته را مد نظر داشت که سرزنش و شرمنده کردن دیگران به ویژه انسان های گناه‌کار از سیره و سنت انبیاء الهی به دور بوده است بنابر‌این نباید به بهانه دعوت به کار خیر زمینه را برای آشکار شدن عیوب و سرزنش دیگران مهیا کنیم بلکه باید به شناسایی ویژگی‌های مثبت افراد و تشویق آن‌ها برای تقویت این ویژگی‌ها بپردازیم که این امر به مرور زمان موجب از بین رفتن عیوب و ویژگی های منفی فرد می‌شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: خداوند انسان را موجودی متفکر آفریده است، از این روی اگر انسان عاقلانه در مسیری گام بگذارد احتمال پایبند ماندنش به آن مسیر افزایش می‌یابد، بنابر‌این در دعوت به کار خیر باید تفکر و تعقل فرد را با توجه به سن و میزان درکش تحریک کنیم و مسیر را برایش توضیح دهیم.

 

وی گفت: اسلام دین تفکر و تعقل است و بر‌خلاف آن‌چه دشمن تبلیغ می‌کند دین تقلید نیست؛ اولین امری که به انسان بالغ واجب می‌شود این است که به اندازه فهمش تفکر و استدلال پیشه کند و اصول دینش را بر اساس تعقل بپذیرد، آن‌گاه چون مجتهد نیست باید در فروع دین به تقلید بپردازد.

 

سخنران حرم رضوی عنوان کرد: یکی از مؤثر‌ترین روش های دعوت به کار نیک، دعوت عملی و ارائه الگوهای عملی به دیگران است، این الگوی عملی می‌تواند رفتار خود دعوت کننده و یا اعمال دیگر انسان های عمل کننده به کار خیر باشد؛ همچنین می‌توان از تشویق دیگران به مطالعه سرگذشت انسان های بزرگ به عنوان یکی از راه های ارائه الگوی عملی استفاده کرد.

 

حجت الاسلام هادی خاطرنشان کرد: اینکه بر جلوگیری از آشکار شدن گناهان در جامعه تأکید و حکومت اسلامی موظف به جلوگیری از انجام گناهانی مانند روزه خواری در سطح جامعه شده به این دلیل است که انسان با دیدن الگوهای عملی در هرکاری تشویق و ترغیب به انجام آن کار می‌شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که یکی از علاقه مندی‌های انسان این است که اخبار تعجب انگیز را برای دیگران نقل کند، گفت: باید مراقب بود این اخبار نمونه ارائه‌ الگوی عملی گناه و نکات منفی دیگران نباشد؛ در واقع نیازی نیست هر خبر بد و ناگواری را برای دیگران به ویژه اعضای خانواده نقل کنیم مگر این‌که این اخبار در جهت تذکر و یادآوری برخی نکات باشد.

 

وی تکریم شخصیت افراد را به عنوان یکی دیگر از مهم‌ترین راه های دعوت به کار خیر معرفی و ابراز کرد: انسان در بدو تولد از کرامت ذاتی و در نتیجه از ظرفیت خوب بودن و خوب رفتار کردن برخوردار است، بنابراین اگر این فرد در محیط پیرامونش احساس کرامت کند، از خود رفتاری کریمانه به جا خواهد گذاشت اما اگر احساس پستی و حقارت کند رفتارش خطرناک می شود.

 

حجت الاسلام هادی تأکید کرد: اگر انسان در محیطی احساس کرد از ارزش، مقام و آبرو برخوردار است ذاتاً به انجام کار مثبت تشویق می‌شود، بنابر این در برخورد با اشتباهات دیگران به ویژه همسر و فرزندان باید از سرزنش و تحقیر خودداری و با تکریم و احترام با او رفتار کرد./1308/پ202/ح

ارسال نظرات